Fırında Patlıcanlı Kebap Tarifi
Yasin'in Tarifi:

Fırında Patlıcanlı Kebap Tarifi

22 Haziran 2026
Tarif Defterime
Ekle

Fırında patlıcanlı kebap tarifi, fırından yükselen mis gibi kokusu ve parmakları yedirtecek enfes lezzetiyle akşam yemeği sofralarının olmazsa olmazlarından.

Devamını Oku

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

1 saat
Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.
ingredients

Fırında Patlıcanlı Kebap Tarifi İçin Malzemeler

Fırında Patlıcanlı Kebap İçin:

  • 1kilogramyağlı kıyma
  • 1kilogrampatlıcan
  • 1/2kilogramdomates
  • 250gramsivri biber(veya çarliston)
  • 1,5çay kaşığıtuz
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • 1çay kaşığıpul biber

Fırında Patlıcanlı Kebap Sosu İçin:

  • 1yemek kaşığıdomates salçası
  • 1/2yemek kaşığıbiber salçası
  • 1/2çay bardağısıvı yağ
  • 2-2,5su bardağısıcak su
  • 1tatlı kaşığıtuz
nasil-yapilir

Fırında Patlıcanlı Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırında patlıcanlı kebap için öncelikle 1 kilo patlıcanı soymadan, iki parmak genişliğinde yuvarlak dilimler halinde doğrayalım. 20-25 dakika bol tuzlu suda acısını çıkaralım. Yarım kilo domatesi dilimleyelim. 250 gram biberi ise isteğe göre bütün halde ya da iri parçalar şeklinde hazırlayalım.
  2. 1 kilo kıymayı derin bir kaba alalım. Damak zevkine göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip harç özleşene kadar güzelce yoğuralım. Ardından cevizden biraz büyük, yassı köfteler hazırlayalım.
  3. Hazırladığımız patlıcan ve köfteleri sırayla bir patlıcan, bir köfte olacak şekilde fırın tepsisine boşluk kalmayacak biçimde dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında güzelce kızarana kadar yaklaşık 1 saat pişirelim. Böylece köz ateşinde pişmiş gibi nefis bir lezzet elde edelim.
  5. Fırından almaya yaklaşık 15 dakika kala hazırladığımız sosu üzerine gezdirelim. Sonrasında 15 dakika daha pişirip sosu tam kurutmadan fırından çıkaralım.
  6. Sıcak sıcak servis edelim. Fırında patlıcanlı kebap hazır. Afiyet olsun!


Fırında Patlıcanlı Kebap Tarifini Deneyenlerin Yorumları

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?