Muhallebinin ve şerbetin birbirine en lezzetli şekilde uydukları, enfes tarifimize alalım sizleri. Dilerseniz üzerinde kaymak ile servis edebileceğiniz ekmek kadayıfı tarifi ile tatlı ve şerbete doyacaksınız. Midelerin bayram etmesi için malzemelerinizi toplayın ve mutfağa geçin. Şimdiden ellerinize sağlık.
Ekmek Kadayıfı Tarifi
Ekmek Kadayıfı Tarifi


Sıkça Yenen Konular
KAÇ KİŞİLİK
8 adet
HAZIRLAMA SÜRESİ
25 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
40 dakika
Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adetyumurta
- 1 su bardağıtoz şeker
- 1/2 çay bardağısüt
- 1,5 su bardağıun
- 1 paketvanilin
- 1 paketkabartma tozu
Hamuru İçin:
- 3 su bardağışeker
- 3 su bardağısu
Karamelli Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağısüt
- 3 yemek kaşığışeker
- 2 yemek kaşığıun
- 1 paketvanilya
- 3 yemek kaşığıhindistan cevizi
Muhallebisi İçin:
Ekmek Kadayıfı Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak kekımizi hazırlayalım. Şeker ve yumurtayı karıştırma kabına alıp beyazlaşana kadar karıştıralım.
Diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Orta boy borcama yağlı kağıt serip harcı dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
Muhallebimizi hazırlayalım. Tenceremizi ocağa alıp, vanilya ve Hindistan cevizi hariç diğer malzemeleri pişirelim. En son vanilya ve Hindistan cevizini ekleyip iyice karıştıralım. Ilımaya bırakalım.
Şerbeti için: Geniş teflon tavaya şekerimizi alalım. Bu aşamada kaşık kullanmıyoruz. Hafıfçe kontrollü bir şekilde tavamızı sallıyoruz. Şeker erimeye ve karamelize olmaya başlayacak.
Rengi istediğiniz koyuluğa ulaşınca (şekerin tamamının erimesine gerek yok) suyu kontrollü bir şekilde ilave edelim.
Şeker taşlaşacaktır. Bu sizi korkutmasın. Tahta kaşıkla eriyene kadar karıştıralım. Şeker tamamen eridikten sonra ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
Son aşama da kekimiz, fırından çıktıktan sonra iyice soğumalı. Ortadan ikiye kesip keki pişirdiğimiz aynı borcama yarısını koyalım. Şerbetin yarısını dökelim.
Muhallebiyi yayalım kekimizin her tarafına. Kekin kalan yarısını üzerine bırakıp kalan şerbeti dökelim.
Dolapta en az 3-4 saat beklettikten sonra dilimleyip fıstık ve arzuya göre dondurmayla servis edelim. Afiyet olsun.
