incir-cipsi-yapan-anne-kiz-one-cikan

Kadının İsterse Her Şeyi Başarabileceğinin Kanıtı 9 Güçlü Türk Kadını

Favorilerime
Ekle

Sözümüz sana her haliyle muhteşem olan kadın!

Sen istersen başaramayacağın şey, yıkamayacağın ön yargı, aşamayacağın engel yok. Çünkü senin her şey için gücün var, hepsi senin içinde.

Sen hayata anlam katan hikayelerin baş kahramanısın, sen kendi kararlarını kendi verebilen tanıdığımız en güçlü bireysin. Sen kadınsın!

Bize hikayeleriyle, güçlü duruşuyla, başarılarıyla ilham veren Türk kadınlarından öğrenecek o kadar çok şeyimiz var ki...

Hepiniz iyi ki varsınız!

Kilosu 2 bin lira olan "ölümsüzlük mantarı"nı Eskişehir'de üreten başarılı kadın Reyhan İşcan

3 kız çocuğu annesi olan 47 yaşındaki Reyhan İşcan Türkiye'de pek bilinmeyen bir alanda harikalar yaratan ve sıfırdan başladığı yolculukta başarılı bir iş kadınına dönüşen harika bir kadın. Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nı kazanan ve buradan aldığı hibeyle Eskişehir'de meşe kütüğünde reishi mantarı üreten Reyhan İşcan pahalı fiyatına rağmen yetiştirdiği bu mantarlar için Türkiye'nin dört bir yanından sipariş alıyor.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

13 yıllık kariyerini geride bırakıp Muğla'da kuşkonmaz üreten ODTÜ mezunu Aslı Aksoy

ODTÜ'den mezun, yüksek lisansını yapmış olan, İstanbul'da tekstil ve gıda üretim alanlarında pazarlama müdürü olarak çalışan Aslı Aksoy bir gün her şeyi arkasında bırakıyor ve kuşkonmaz yetiştirmek için doğduğu topraklara, Ege'ye, Kızılkaya'ya dönüyor. Burada yöre halkından 6 kadınla birlikte kuşkonmaz üretmeye başlayan Aslı Aksoy böylelikle diğer kadınlara da iş olanağı sağlıyor. Başarısını ise şimdiden çoktan kanıtlamış durumda.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Kars'ta peynir müzesi kuran sıra dışı ve güçlü bir kadın: Zümran Ömür

Zümran Ömür, son dönemde sosyal medyada oldukça ünlenen bir isim. Paylaşılmalara doyulmayan videoda Fransızca konuşmasıyla gönüllere de taht kuran ilkokul mezunu Zümran Ömür Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği'nin başkanı. Tıbbi bitkiler üzerine olan bu dernek haricinde Zümran Hanım öncülüğündeki köylü kadınlar aldıkları eğitimler sayesinde ekoturizme de el atmışlar. "Üretmeyen toplum mahvolmaya mahkumdur" diyen Zümran Hanım ayrıca Kars'ın meşhur 32 tür peynirinin gelecek nesillerine aktarılması için Türkiye'nin ilk peynir müzesini de burada kurmuş.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Daha fazla kitap okumak için koyun besleyen sıra dışı bir kadın: Bedriye Engin

Bedriye Engin... Diğer deyişle "köyünden çıkmadan dünyayı okuyan kadın". Sırf kitap okuyabilmek için iki koyun bulup onları çoğaltan ve onları tarlada otlatırken binlerce kitabı okuyup bitiren Bedriye Engin "En çok kitap okuyan yetişkin" ve "Sıra dışı okur" gibi ünvanlara da layık görülüyor. Öyle ki 55 yaşındaki Bedriye Hanım bu yaşına tam 3 bin kitap sığdırmış.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

4 bilezikle başlayıp süt sağarak 1 milyonluk servetin sahibi olan Fatma Öncel

3 çocuk annesi 38 yaşındaki Fatma Öncel'in hikayesi eşinin aldığı dört bileziği satması ve bir inek yavrusu almasıyla başlıyor. İlk ineğin sütünü elleriyle sağan ve ilk zamanlarda çevresine bedava dağıtan kadının şimdilerde 134 ineği, 107 keçisi ve 200 tavuğu var ve aylık ortalama 40 bin liraya yakın süt parası kazanıyor. Üstelik kazancı sütten kesilenlerin kesimleriyle birlikte aylık 60-65 bin liraya kadar çıkıyor.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Aydın'da yaptıkları "incir cipsi" ile herkesin ilgi odağı olan Semra Ünal ve kızı Gizem

Üç çocuk annesi Semra Ünal'ın eşi yol kenarında bir tezgahta taze incir satıyor, Semra Hanım ise taptaze incirlerin bozulmadan değerlenmesi için satılmayan incirleri ince ince dilimleyerek kurutmaya başlıyor ve onlardan kızının da yardımıyla incir cipsi üretmeye başlıyor. Sırf geçen yıl 400 kilogram incir cipsi satan anne-kız şu an siparişlere yetişmekte zorlanıyor.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Mandalinadan 18 farklı lezzet yapan Muğlalı Fadime Aslan

43 yaşındaki Fadime Aslan mandalina reçeli, mandalina marmeladı, mandalina kabuğu salamurası, mandalina dolması, mandalina peyniri, mandalina sütlacı gibi yepyeni lezzetlerin mucidi. Meşhur Bodrum mandalinasından 18 farklı ürün çıkaran Fadime Aslan bu yenilikçiliği sayesinde çok başarılı bir iş kurmuş durumda.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Okmeydanı Hastanesi'nde kanser hastalarına ücretsiz çay ve simit dağıtan Mavi Melekler

Aralarında kanseri yenmiş üyelerin de bulunduğu Mavi Melekler 30 yıldan fazla süredir Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölümü ve Nükleer Tıp Merkezi'ne gelen hastalara ücretsiz hizmet veriyor. Kanser hastaları ve yakınlarına her gün ücretsiz çay ve simit dağıtan bu güzel yürekli kadınlar ayrıca onlara psikolojik destek de vererek iyileşme süreçlerine destek oluyor.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.

Keki böreği alıp altın günü yerine kitap okuma günü düzenleyen Amasyalı köylü kadınlar

aa

aa

Amasya'nın Merzifon ilçesine bağlı Yakacık köyünde kadınlar altın günü düzenlemeyi bırakıp kitap okuma günleri düzenlemeye başlayarak bir ilke imza atmış durumdalar. "Köyüm Okuyor Projesi" kapsamında kadınlar evde hazırladıkları kekleri, börekleri, pastaları, dolmaları da alarak çocuklarıyla birlikte köy okulunda buluşuyor ve burada hep birlikte kitap okuyorlar. Günün sonunda ise altından daha değerli bir şey kazanıyorlar: Okuma alışkanlığı ve sevgisi.

Hikayenin devamını şuradan okuyabilirsiniz.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?