Yemek.com

Starbucks Bardaklara Neden Sürekli İsminizi Yanlış Yazıyor?

23 Aralık 2016

Kabul edelim, hepimizin başına geldi bu. Kahve içmek için Starbucks'a gitmiş, sırada beklemiş, siparişimizi vermiş ve bardağın üzerine yazmak için ismimizi soran Starbucks çalışanına ismimizi söylememize rağmen kahvemizi aldığımızda bardakta çok alakasız bir şey yazdığını fark etmişizdir.

Sebebini genelde "Ay nasıl da yanlış anlamış, ne yazmış baksana..." diye arkadaşlarımıza göstermek suretiyle ya da baristanın bizimle hafiften eğlendiğini, trollediğini düşünerek açıklasak da isimlerimizin Starbucks bardaklarının üzerine sürekli yanlış yazılmasının sebebi sizce gerçekten bu mu?

Az sonra açıklayacağımız teoriye göre aslında durumlar pek sandığınız gibi değil.

İsminiz o kahve bardağına yanlışlıkla öyle yazılmadı

theplaidzebra

Önce şöyle söyleyelim bu teoriye göre isminiz o bardağa aslında asla yanlışlıkla yazılmadı. Barista sizi yanlış anlamadı ya da sizinle eğlenmek de istemiyor.

YouTube'daki Super Deluxe kanalının teorisi şunu savunuyor tam olarak:

Starbucks dünyadaki en büyük kahve zinciri. Ve bu da her yıl milyonlarca insanın kahve bardaklarının üzerine isimleri yanlış yazılıyor demek. Bu insanlar bu durumda ne mi yapıyor? Bu isimlerin olduğu bardakların fotoğrafını çekiyor, WhatsApp'tan arkadaşlarına gönderiyor, Facebook'ta, Instagram'da, Twitter'da, Snapchat'te paylaşıyor.

Peki tüm bu fotoğrafların ortak özelliği ne? Yanlış yazılmış, kelime oyunu yapılmış bir isim ve bardağın üzerinden bize yeşil yeşil bakan bir adet Starbucks logosu.

Evet doğru bildiniz. Bunca yıldır o fotoğrafları paylaşarak aslında Starbucks'ın reklamını yapıyorsunuz. Hem de bedavaya!

"Kimse üstünde isminin doğru yazdığı bir kahve bardağını sosyal medyada paylaşmaz"

twitter

Tabii Starbucks bu durumu resmi olarak kabul etmiş değil. Dediğimiz gibi bu sadece bir teori.

Ancak daha önce Cosmopolitan dergisine konuşan bir Starbucks baristasının itirafları da aynı şeyi işaret ediyor. Hemen alıntılayalım:

"Herkes böyle mi yapıyor bilmiyorum ama müdürüme sorduğumda çoğu Starbucks çalışanının bunu bir pazarlama aracı olarak kullandığını itiraf etti. Zira çoğu insan üstünde isminin doğru yazdığı bir kahve bardağını sosyal medyada paylaşmaz. Ben bu yöntemi sadece eğlenceli olduğu için kullansam da diğer birçok çalışanın bunu bir Starbucks pazarlama aracı olarak kullandığını da biliyorum."

Yani eğer bu teori doğruysa bardaklara yazılan yanlış isimler Starbucks'ın pazarlama stratejisinin bir parçası.

Kısacası diyeceğimiz o ki yıllardır bedavaya Starbucks reklamı yapmışız da haberimiz yokmuş. Zekice Starbucks, zekice.

Kaynak: Buzzfeed