Dışı Kıtır, İçi Yumuşak:

Çilekli ve Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Tarif Defterime
Ekle

Dışı kıtır, içi yumuşacık tam bir lezzet bombası! Çilek, kurabiyeye çok yakıştı. Az bir malzemeyle orta büyüklükte 20 adet kurabiye elde edilen bu tarife bayılacaksınız.

Devamını Oku

KAÇ KİŞİLİK

20 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika
Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.
ingredients

Çilekli ve Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125gramtereyağı(oda sıcaklığında, yumuşak)
  • 4yemek kaşığışeker
  • 1adetyumurta(oda sıcaklığında)
  • 2su bardağıun
  • 1paketvanilin
  • 1/2paketkabartma tozu
  • 1/3çay kaşığıtuz
  • 1paketçikolata(minik doğranmış)
  • 2/3su bardağıçilek(küp doğranmış)
market-icon

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Pazartesi günleri kasap, Salı ve Çarşamba günleri sebze meyve, Cuma günleri kuru yemiş, Cumartesi günleri balık, Pazar günleri baharat siparişlerin için taptaze ve indirimli ürünler Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, tüm malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Çilekli ve Çikolatalı Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Şeker oranını tercihe göre ayarlayabilirsiniz.

Çilekli ve Çikolatalı Kurabiye Tarifinin Pişirme Önerisi

Pişirme süresi fırına göre değişebilir.

nasil-yapilir

Çilekli ve Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı, şeker, yumurta ve tuz krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır.
  2. Un, vanilin ve kabartma tozu eklenip yoğurulur. Ele yapışmayan, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir. Çilek ve çikolata da eklenip nazik bir şekilde yoğurulur. (Çok fazla ezmeyelim.)
  3. Ceviz büyüklüğünden bir tık küçük parçalar alınıp bisküvi şekli verilir. Çok düzgün olmasına gerek yok, eşit yapmaya özen gösterelim.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede, alt üst ayarda 18-20 dakika pişirilir. İlk başta yumuşak oluyor fakat sonra kendini topluyor. Dinlendikten sonra isteğe bağlı eritilmiş beyaz çikolatayla dekor yapılabilir. Afiyet olsun.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!


Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?