Cheesecake asla hayır diyemeyenlerdenseniz eyvah! Çünkü bu tarif yediğiniz tüm cheesecakeleri kenara bıraktırıp yedikçe yedirtecek cinsten...
Beyaz Çikolatalı Limonlu Cheesecake Tarifi
Beyaz Çikolatalı Limonlu Cheesecake Tarifi

Sıkça Yenen Konular
KAÇ KİŞİLİK
8 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
35 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
40 dakika
Beyaz Çikolatalı Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adetyumurta
- 2 paketlabne peyniri
- 1 pakettaze krema peyniri
- 100 ml.sıvı krema
- 60 grambeyaz çikolata
- 1 su bardağıtoz şeker
- 1 adetlimon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığıvanilya
- 1 yemek kaşığılimon suyu
Dolgusu için:
- 1 adetlimonun suyu
- 1 çay bardağıtoz şeker
- 1 su bardağısu
- 2 tatlı kaşığınişasta
Sos için:
- 80 gramtereyağı
- 1,5 paketyulaflı bisküvi
Tabanı için:
- 1 paketbeyaz çikolata
Üzeri için:
Beyaz Çikolatalı Limonlu Cheesecake Tarifinin Püf Noktası
Kalıbı salladığınızda kenarları pişmiş ortası hala sulu ise pişmiş demektir. Kekin çatlamaması için fırındayken yanında su dolu bir kap ile pişirmek gerekiyor. Bir gün buz dolabında dinlendirilince daha kıvamlı ve güzel olduğunu hatırlatırım. Afiyet olsun :)
Beyaz Çikolatalı Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Kalıbınız tabanı ölçüsünde yağlı kağıt kesip tabana koyun. Kalıbın dışını alüminyum folyo ile kaplayın. Tabanı hazırlamak için bisküvileri elinizle ya da rondodan geçirerek ufalayın. Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp kalıbın tabanına bastırarak döşeyin.
Dolguyu hazırlamak için peynirleri, kremayı ve şekeri karıştırma kabına alıp homojen bir karışım olana kadar karıştırın.
Yumurtaları teker teker karışıma ekleyip her seferinde düşük devirde çırparak karışıma yedirin.Vanilyayı eritilmiş beyaz çikolatayı, limon suyunu ve kabuklarını da koyun ve karıştırıp tabanın üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Fırındayken ara ara kontrol edin. Piştiğinde fırını kapatıp 1 saat içinde bekletin ve dışarı alıp soğutun.
Üzerinin sosunu hazırlamak için limon suyu, şeker ve suyu karıştırarak orta ateşte ısıtın. Nişastayı bir çorba kaşığı suyla açarak karışıma azar azar ilave edin.
Karışım koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.Sos ılıyana kadar ara ara karıştırın. Sosu cheesecake'in üzerine döküp buzdolabında en az 6-7 saat bekletin.
