eciboynuzu-faydalari-shutter-23

Nefis Tariflerle Tadını Çıkarmak Mümkün: Keçiboynuzunun Faydaları ve Kullanımı

Favorilerime
Ekle

Aktarların vitrinlerinde görmeye en çok alışık olduğumuz isimlerden keçiboynuzunu masaya yatırıyoruz bugün! Sıkça karşımıza çıkan, çok faydası olduğu söylenen keçiboynuzunun adını çok iyi biliyoruz, kabul ama ne işe yaradığından ne kadar haberdarız dersiniz? Gelin, bugün keçiboynuzunun faydaları nelerdir, keçiboynuzu nasıl tüketilir tek tek öğrenelim.

Besin değerleri bir hayli yüksek olan keçiboynuzu, içeriğinde bulunan potasyum, kalsiyum, sodyum, magnezyum ve demir gibi minerallerle A, B, D ve E vitaminleriyle en şifa dolu besin kaynaklarından biri aslında. İçeriğindeki bu yararlı maddeler sayesinde de vücudumuza olan olumlu etkileri düşündüğünüzden bile fazla. "Vücuda nasıl etkileri oluyormuş ki?" diyenleri hiç vakit kaybetmeden aşağıya doğru alalım ve keçiboynuzunu tüm yönleriyle tanımak için daha fazla geç kalmayalım. Listemizin sonunda sizi birbirinden nefis, farklı ve sağlıklı keçiboynuzlu tarifler de bekliyor, baştan söylemiş olalım.

Buyursunlar...

Keçiboynuzunun faydaları nelerdir?

keciboynuzu-faydalari-shutter-21

Vücudu toksinlerden arındırıyor

  • Keçiboynuzu, güçlü antioksidan özellikler gösterdiği için vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı oluyor, vücudu hastalıklara karşı koruyor.
  • Hücre yenilenmesine olumlu etkilerde bulunuyor

  • Keçiboynuzunun güçlü antioksidan özellikleri hücrelere de iyi geliyor, hücrelerde oluşan hasarların daha hızlı onarılmasına destek olan keçiboynuzu hücre yenilenmesini de hızlandırıyor.
  • Kötü kolesterolün dengelenmesine yardımcı oluyor

  • Keçiboynuzunun yaygın olarak bilinen faydalarından biri kolesterol üzerindeki olumlu etkileri. Kötü kolesterolün düşmesini sağlayan keçiboynuzu bu etkisi sayesinde damar sağlığını da olumlu yönde etkiliyor.
  • Kan şekerinin dengelenmesine de destek oluyor

  • Keçiboynuzu tatlımsı lezzeti sayesinde hem tatlı yeme isteğine karşı değerlendirebileceğiniz en doğal çözümlerden biri oluyor, hem de kan şekerinin yükselmesine engel olarak özellikle yüksek kan şekeri sorunu yaşayanlara destek oluyor.
  • Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyor

  • Uzun süreli, dengeli ve düzenli tüketiminde keçiboynuzunun kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azalttığı biliniyor.
  • Bağırsak sağlığını koruyor

  • Keçiboynuzu, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olurken bu alanlarda görülebilen zararlı bakterilerin üremesini de önleyici bir etki oluşturuyor.
  • Solunum yollarına iyi geliyor

  • Keçiboynuzu içindeki vitamin ve minerallerin etkisiyle özellikle grip, nezle, öksürük gibi sıkça yaşanan sağlık sorunlarının daha hızlı iyileşmesine destek oluyor.
  • Kemik erimesine karşı vücudu koruyor

  • İçeriğinde bolca kalsiyum bulunduğu için keçiboynuzu kemik sağlığı üzerinde de olumlu etkilerde bulunuyor, özellikle ileri yaşlarda görülen kemik erimesi gibi sorunlara karşı vücudun yanında yer alıyor.
  • Ağız ve diş sağlığını koruyor

  • İçeriğinde birçok mineral bulunan keçiboynuzu, bu maddelerden aldığı güçle özellikle diş ve diş eti sorunlarına karşı vücudu koruyor.
  • Zayıflamaya yardımcı oluyor

  • Keçiboynuzu besin lifi bakımından oldukça zengin olduğu için uzun süreli bir tokluk hissi sağlıyor. Bu etkisi sayesinde kilo vermek isteyenlere destek olduğu da biliniyor.
  • Cinsel gücü artırıyor

  • Özellikle erkeklerde sperm sayısını ve kalitesini arttırıcı etkiler gösteren keçiboynuzu, bu özelliği sayesinde de sıkça tercih edilen doğal ürünlerden biri, aklınızda bulunsun.
  • Keçiboynuzu nasıl tüketilir?

    keciboynuzu-faydalari-shutter-22

    Keçiboynuzunun faydalarını öğrendiğimize göre bu faydalardan nasıl yararlanabileceğimizi öğrenmek üzere diğer önemli soruya geçiyor, keçiboynuzu nasıl tüketilir anlatalım istiyoruz.

    Güvenilir aktarlardan kolayca temin edebileceğiniz keçiboynuzunu, ılık suda bir süre bekletip yumuşatarak tüketebilirsiniz. Eğer daha farklı yöntemler arıyorsanız keçiboynuzunu kaynamış suda 10 dakika kadar demlendirip süzerek suyunu da içebilirsiniz. Bunların dışında keçiboynuzunu piyasada keçiboynuzu pekmezi, keçiboynuzu unu ya da tozu olarak farklı formlarda da bulabilirsiniz. Keçiboynuzu pekmezini düğer tüm pekmez türlerini kullandığınız şekilde tüketebilir, unuyla da çeşit çeşit tatlı, hamur işi hazırlayabilirsiniz. Kakaoya benzer bir tadı ve rengi olan keçiboynuzu tozunu ılık süt ya da smoothie'lerinize ilave ederek içebilirsiniz de, aklınızda bulunsun.

    Çok önemli bir not: Keçiboynuzunun bilinen çok ciddi bir zararı bulunmuyor ancak tabii ki ciddi, kronik bir rahatsızlığı bulunanların, düzenli ilaç kullananların, perhiz uygulayanların, alerjik bir bünyesi olanların, hamilelerin ve emzirme dönemlerinde olan kadınların keçiboynuzunu herhangi bir formda kullanmaya başlamadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları, doktorlarının önermemesi durumunda ise asla tüketmemeleri büyük önem taşıyor. Son olarak mutlaka kullanacaksanız tabii ki günlük ihtiyacınız kadar kullanmaya özen göstermeli, asla aşırıya kaçmadan tüketmelisiniz. Unutmayın, her şeyin fazlası zarar, her besin her bünyede aynı etkileri göstermez ve daha da önemlisi sağlık asla ihmale gelmez, aman diyelim.

    Keçiboynuzu ile yapılan tarifler

    eciboynuzu-faydalari-shutter-23

    Keçiboynuzu ürünleriyle yapabileceğiniz farklı tarifleri keşfetmek isterseniz aşağıda sizi bekleyen birbirinden nefis, farklı ve sağlıklı keçiboynuzlu tarife mutlaka göz atın.

    • Keçiboynuzlu meyveli kup tarifi

    Keçiboynuzu ununu çok pratik bir şekilde birkaç malzemeyle bir araya getirip lezzet dolu kuplar hazırlayabilirsiniz. Üzerini mevsime uygun ve sevdiğiniz diğer tüm meyvelerle de süsleyebilirsiniz.

    Kaşıklar hazırsa böyle buyurun: Keçiboynuzlu meyveli kup tarifi

    • Binbir gece tatlısı tarifi

    Eğer elinizde keçiboynuzu pekmezi varsa ve onu değerlendirebileceğiniz pratik bir tatlı arıyorsanız doğru tarife geldiniz demektir! Hazırlaması 5, pişirmesi de sadece 10 dakika süren bu tatlı yeni favorilerinizden olacak.

    Her gün olsa bıkmadan yenir: Binbir gece tatlısı tarifi

    • Bebek keki tarifi

    8 aydan büyük bebeklerin de tüketebileceği bir kek yapmak isterseniz sizi hemen böyle alalım ve keçiboynuzu ununu tezgaha çıkaralım. Birkaç sağlıklı malzemenin de keçiboynuzu ununa eşlik etmesiyle ortaya çıkan bu keki sadece minikler değil siz de çok seveceksiniz.

    Sağlık dolu dilimler: Bebek keki tarifi

    • Pekmezli kek tarifi

    Kendi ağzınıza layık sağlıklı bir kek arayışındaysanız içinde hiç rafine şeker kullanmadan hazırlayabileceğiniz bu porsiyonluk keklerle de sizi tanıştırmak isteriz. Tüm tatlılığını pekmeze borçlu bir lezzet karşınızda!

    Nasıl da puf puf kabarıyor: Pekmezli kek tarifi

    • Bayram kahkesi (Köy kahkesi) tarifi

    İçinde bulunan bolca baharat ve tohum sayesinde şu zamana dek denediğiniz tüm hamur işlerinden çok daha aromatik bir lezzete sahip olacak bu kahkeleri hazırlamak için bayram beklemeye gerek yok. En sıradan günü bile onlarla güzelleştirmeniz mümkün.

    Her gününüz bayram tadında olsun: Bayram kahkesi (Köy kahkesi) tarifi

    • Milföy simit tarifi

    Evde klasik simit lezzetini yakalamanın en pratik yolunu açıklıyoruz, toplanın! Sadece 4 malzemeden oluşan bu tarifte keçiboynuzu pekmezinin rolü de düşündüğünüzden büyük.

    Mis gibi kızarsın, çıtır çıtır olsun: Milföy simit tarifi

    • Light pancake tarifi

    İsterseniz sabah kahvaltılarınız için isterseniz de tatlı krizleriniz için şipşak yapabileceğiniz bir pancake tarifiyle devam ediyor, bu kez sözü keçiboynuzu ununa bırakıyoruz. Ama siz dilerseniz servisinde keçiboynuzu pekmezi de kullanabilirsiniz.

    Gönül rahatlığıyla pancake yemek isteyenler buraya: Light pancake tarifi

    • Pişmeyen şekersiz brownie tarifi

    Keçiboynuzu ununa hurma, Meksika fasulyesi, Hindistan cevizi rendesi gibi lezzetler eşlik ediyor ve ortaya işte böyle yedikçe yemek isteyeceğiniz, bitirdiğinizde ise asla vicdan azabı duymayacağınız çok özel bir brownie çıkıyor.

    Burada rafine şekere yer yok: Pişmeyen şekersiz brownie tarifi

    • Şekersiz unsuz pasta tarifi

    Rafine şeker ya da beyaz un tüketemiyorsanız ya da tüketmek istemiyorsanız evde, ellerinizle kendinize muazzam bir pasta hazırlayabilirsiniz. Sonuçta sağlıklı besleniyorsunuz diye kendinizi pasta gibi şahane bir lezzetten mahrum edecek değilsiniz ya.

    Onun da sağlıklısını yapmak mümkün: Şekersiz unsuz pasta tarifi

    • Yulaflı enerji topları tarifi

    Yulaflı Enerji Topları Tarifi

    Yulaflı Enerji Topları Tarifi

    Gün içinde enerjinizin düştüğünü hissettiğiniz herhangi bir zaman ağzınıza atacağınız tek lokmalık lezzet toplarıyla enerjinizi yükseltmek isterseniz hiç vakit kaybetmeden bu lezzetle sizi tanıştırmak isteriz. Bir seferde bol bol yapın...

    İhtiyaç anında hop ağzınıza atın: Yulaflı enerji topları tarifi

    Şu yazılarımıza da mutlaka göz atın:

    Kolesterolden Soğuk Algınlığına, Hastalıkların Baş Düşmanı: Keçiboynuzu Tozu (Unu)

    Öksürükten Kemik Erimesine, Birçok Soruna Çare Olan Pratik Bir Lezzet: Keçiboynuzu Kürü

    Evde Adım Adım Yapımından Sayısız Faydasına: Keçiboynuzu Pekmezi

    Faydaları Sert Kabuğunun Altında Saklı: Keçiboynuzu

    Önemli Uyarı

    Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bu yazıdaki bilgiler de dahil olmak üzere doktorunuzun sizin için uygun görmediği hiçbir yöntemi denememelisiniz.


    Doyamayanlar için bir de videomuz var!

    Yorumlar

    0 yorum yapılmış

    Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?