kurban-bilinmesi-gerekenler

Kurban Etinin Dağıtımından Pişirilmesine Bayram Öncesi Bilmeniz Gereken Her Şey

Favorilerime
Ekle

Takvimler yılın bereketi ve mutluluğu paylaştıkça çoğalan zamanını, Kurban Bayramı'nı gösteriyor nihayet. Şimdi bayram telaşı başlayacak, evlerde birçok hazırlığa girişilecek, kurbanlıklar seçilecek, bayramlıklar alınacak. Tüm sevdiklerimizle ve yakınlarımızla birlikte olacağımız şu zamanda bayramın tadını doyası çıkarmanın yanında gerçekleştirmemiz gereken şeyler de mevcut. Kurban kesimiyle ilgili de aklımızı karıştıran birçok soru var.

Kesiminden dağıtımına, hijyen koşullarından nasıl marine edileceğine kadar kurban ve kurban bayramı üzerine tüm detayları sizlerle paylaşmak adına sıvadık kollarımıza. Ağız tadıyla, manevi huzuru yakalayarak, tüm sevdiklerimizle mutlu bir şekilde yaşayabileceğimiz bir bayram olsun.

En önemli konu: Kurban eti nasıl kesilir?

kurban-eti-nasil-kesilir

Kurbanlıklar seçilir, sabah erkenden kalkılarak bayram telaşı başlar. Bu bayram telaşının en önemli noktası ise hiç şüphesiz seçilen kurbanlığın nasıl, ne gibi koşullarda kesileceği ve temizliği. Öncelikle seçilen kurbanlığın hijyenik koşullarda kesilmesi şart. Çevre kirliliğine yol açmamak adına temizliğinden ve güvenliğinden emin olunan, her yıl belediyelerin kurduğu kesimhanelerde ya da kesim alanlarında bu işlemi gerçekleştirmek gerekiyor.

İbadetlere uygun bir şekilde kurbanlıkların acı çekmeden kesilmesi gerekiyor. Bu kesme işlemini ise alanında uzman insanların eline bırakmak en doğrusu. Acı çekmeden kesilmediği takdirde ibadetleriniz kabul olmayacaktır. Diğer bir konu ise kesiminden sonra derisinin yüzülmesi ve içinin tam anlamıyla temizlenmesi.

Kesim ve temizleme işlemleri hakkında aklınızdaki tüm soruların cevapları için şu tarafa alalım sizi: Bilmeden Kurban Bayramı Olmaz: Kurban Eti Nasıl Kesilir?

Çünkü paylaştıkça bereketi artar: Kurban eti nasıl paylaştırılmalıdır?

Kurbanlar kesildi, ibadetler yerine getirildi. Paylaşmanın güzelliği bir kez daha hatırlatmak ve ibadetin tam anlamıyla yerine getirilmesi adına dağıtma aşamasına geldi sıra. Bu aşamada da birçok soru işareti var. ''Kurban etini kime vermeyeliyim?'', ''Öncelikler kimlerde olmalı?'' gibi sorularınızın cevabını tüm detaylarıyla veriyoruz, kulak kabartın.

Dinin gerekliliklerine uygun bir şekilde ihtiyaç sahiplerine dağıtılması gerektiği gibi, kesen kişinin maddi durumu çok da iyi değilse ve ev halkı kalabalıksa kurban evde de kalabilir. Dağıtım konusunda tüm bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde buradan öğrenebilirsiniz: Her Şeyin Bir Usulü Var: Kurban Eti Nasıl Paylaştırılmalıdır?

İyilik ve güzellik için: Kurbanda bağış yapılabilecek kurumlar

İnsanları birbirine yakınlaştırmak için, güzellik ve iyiliği paylaşmak için var olan bu bayramda hiç tanımadığınız insanlara ulaşmanız dahi mümkün. Bağışlar yaparak ibadetlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Belirlenen kurban bağış bedelini kurumların hesabına aktarabileceğiniz gibi bazı kurumlar kestiğiniz kurbanları da bağış olarak kabul edebiliyor.

Böylesine özel günler birlik beraberliği arttırmak için en güzel yollardan biri diyor, bağış yapabileceğiniz kurumlarla ilgili tüm detaylar için şöyle buyurun: Kurban Bayramı'nda Bağışlarınızı Bekleyen 7 İyiliksever Kurum

Akıllardaki en önemli soru: Et aslında yıkanmalı mı, yıkanmamalı mı?

Etler kesildi, dağıtıldı. Bir miktarı da evlerde kavurma ya da daha sonra tüketilmek üzere kaldı. Etlerle ilgili en çok merak edilen konu ise yıkanıp yıkanmaması gerektiği. Genellikle soğuk ya da sıcak suyla yıkama işlemine tabi tutulan etlerin bu şekilde bakterilerinden arındırılacağı düşünülüyor. Fazla kanı çıkmış etlerin, iyice temizlenmiş etlerin sudan geçirilmemesi gerektiği de uzmanlar tarafından söyleniyor. Yine de yıkayarak tüketmek isteyenler için de belli başlı önerilermiz de mevcut.

Etin yıkanıp, yıkanmamasına dair tüm detaylar için sizi buraya bekliyoruz: Kafalardaki O Soru: Kırmızı ya da Beyaz Et Aslında Yıkanmalı mı, Yıkanmamalı mı?

Dana boynundan haşlamalık etler: Hangi et, hangi bölgeden kesiliyor?

Koyun ve Dana Eti Haritaları: Hangi Et, Hangi Bölgeden Kesiliyor?

Kesilen kurbanlıkların hangi bölgelerinden neler elde edildiği de bilinmesi gereken konuların başında geliyor. Birçoğumuzun bu konuda kafa karışıklıkları mevcut. İşin uzmanıymışçasına bu durumları kavrayabilmek adına sizler için bir harita ve kapsamlı bir içerik hazırladık. Dananın boyun kısmından gerdan ve haşlamalık et elde edeceğinizi, koyunun kol kısmından sotelik kuşbaşı çıktığını bilin. Yemeklerinizi, kavurmalarınızı bu doğrultuda yapın ve etlerinizi bu şekilde saklayın.

Tüm merak edilenlere şuradan ulaşmanız mümkün: Koyun ve Dana Eti Haritaları: Hangi Et, Hangi Bölgeden Kesiliyor?

Daha lezzetli etler için: Kırmızı et nasıl marine edilir?

marine-etmek

Etin daha lezzetli olmasını sağlayan en önemli unsurdan da bahsedelim istiyoruz. Eti marine etmek, onun daha yumuşak, daha lezzetli olmasını sağladığı gibi tadına da tat katıyor. Ancak birkaç temel püf noktası var. Bu püf noktalar sayesinde etinizin lezzetini katlayacak, hangi etlerin marine edilebileceğini bileceksiniz.

Marinasyon hakkında tüm detayları öğrenmek isteyenlerinizi şuraya bekliyoruz: Daha Lezzetli Etler İçin: Kırmızı Et Nasıl Marine Edilir?

Damaklardan tadı silinmesin: Eti lezzetlendiren marinasyon sosları

Eti nasıl marine edebileceğimizi anlatırız da birbirinden lezzetli marinasyon soslarından bahsetmemek olmaz. Asidik yapılı malzemelerin, baharatlar ve tuzun da desteğiyle oluşturduğu soslar, etin içerisinde bekletilmesiyle daha lezzetli ve yumuşacık olmasını sağlıyor. Farklı malzemelerle tadının farklılaştığı bu soslar sayesinde daha eti pişirmeden onun pek lezzetli olacağından emin olabilirsiniz.

Detayları için şuraya bekliyoruz: Kırmızı Eti En İyi Şekilde Lezzetlendirmek İçin 5 Özel Marinasyon Sosu

Bu zamana kadar hep hata yapmışız: Kırmızı eti pişirirken mühürleme işlemi nasıl yapılır?

Et pişirirken tuzu önden atmak, çok yüksek ısılarda uzun süreler pişirmek ve daha birçok doğru bildiğimiz yanlış... Eti pişirirken en lezzetli sonucu elde etmek için yapabileceğimiz işlem mühürlemek. Ancak birçok insan et mühürlerken birçok hataya düşüyor. Bu hataları ortadan kaldırmak ve tüm konuklarınızın damaklarından uzun süre silinmeyecek tatlar bırakmak için uygulamanız gerekenleri bir bir anlatıyoruz.

Buyursunlar: Kırmızı Eti Pişirirken Mühürleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Sadece kavurmayla olmaz: Kurban etiyle yapabileceğiniz tarifler

Kesiminden pişirilmesine kadar tüm detayları paylaştık sizlerle. Sıra geldi elimizde kalan kurban etleriyle birbirinden lezzetli tarifler hazırlamaya. Kurban etlerini değerlendirmenin en nefis ve en bilinen yolu onlardan kavurmalar hazırlamak. Ama sadece kavurma yapmakla olmaz. Marinasyon soslarını da devreye sokarak lezzet dolu yemekler yapmanız, masanıza neşe ve bereket getirmek mümkün.

Toplayın hadi tüm sevdiklerinizi bir masaya.

Bu tarifleri hazırlamak için buyurun mutfağa: Kavurmanın Önderliğinde Kurban Bayramı'nda Yapabileceğiniz 21 Yemek

Bir kenara not edin: Donmuş et nasıl çözdürülür?

food-hacks.wonderhowto

food-hacks.wonderhowto

Tüm bu telaşın ardından kalan etleri paketleyip, buzluğa attık. Ardından kullanmak istediğimizde bu bilgiler çok işimize yarayacak. Etin sağlıklı bir biçimde oda sıcaklığına geri döndürülmesi için yapılması gerekenleri bir bir anlatıyoruz.

Dilediğinizde çıkarıp pişirin diye: Bildiğiniz Yöntemleri Unutmanın Vakti Geldi: Donmuş Et Aslında Nasıl Çözülür?


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0 yorum yapılmış

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?