kavanoz-kaynatma-3

Konserve ve Reçel Yaparken Cam Kavanoz Neden Kaynatılır?

Favorilerime
Ekle

Yaz sonlarına doğru binbir emeklerle hazırlanan reçeller, konserveler... Çileklerden, şeftaliler, vişnelerden az şekerli enfes reçeller yapılır. Salçalar, turşular hazırlanır. Bezelyeler, mısırlar konserveye dönüşür. Tüm bunların en önemli noktası ise emek verdiğimiz ürünlerin çok uzun süreler dayanması. Tam da bu noktada devreye cam kavanozlar giriyor. Kavanozlar sayesinde hazırladığımız o güzelim lezzetler oldukça uzun süreler dayanıyor. Gelin bu işin birkaç püf noktasından bahsedelim. Bunlar sayesinde konserverleriniz, reçelleriniz hiç bozulmasın.

Konserve yaparken cam kavanoz neden kaynatılır?

kavanoz-kaynamt-1

Konserveler, reçeller yapılmadan önce en önemli noktaların başında kavanozların steril hale getirilmesi gerekiyor. Hazırladığımız ürünlerin çok uzun süre dayanması için mutlaka kavanozların basınçlı olması gerekiyor. Basınçlı olduğu takdirde içerisine hava girmiyor, havayla teması tamamen kesildiği için de uzun süre taze kalıyor. Cam kavanozların kaynatılma işlemi de onların basınçlı hale gelmesi için oldukça önemli.

kavanoz-kaynatma-2

Kaynatma işleminden bahsedelim biraz. Büyükçe bir tencerenin içerisine yarısı kadar su ilave edin. Su kaynayınca kavanozları ve kapakları dikkatli bir şekilde tencereye aktarın. Ortalama 40 dakika kadar (vaktiniz varsa 1 saat) kavanozlarınızı kaynatın. Ardından elinizin yanmamasına dikkat ederek kavanozları tencerenin içerisinden alın. Temiz bir tülbentin üzerine dizerek soğumalarını bekleyin.

kavanoz-kaynatma-3

Kavanozlar ve kapakları soğuduktan sonra ürünlerinizi içine aktarabilirsiniz. Kapaklarıyla da sıkıca kapatarak ters çevirip beklettikten sonra konserve ve reçelleriniz hazır! Saklamayla ilgili farklı püf noktaları için de sizi şuradan alalım: Mühim Püf Noktası: Reçel Kavanoza Sıcakken mi Konmalı Soğukken mi?


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0 yorum yapılmış

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?