recel-kavanoza-sicak-mi-soguk-mu-konur1

Mühim Püf Noktası: Reçel Kavanoza Sıcakken mi Konmalı Soğukken mi?

Favorilerime
Ekle

Her mevsim o mevsimin meyvelerinden hazırlanan nefis reçeller... O mevsimin bereketi ve lezzetini bir sonraki mevsime taşımak için, meyvelerin lezzetini doya doya çıkarmak için hazırlanıyorlar. Çileğinden ayvasına, vişnesinden şeftalisine, kayısısından portakal kabuğu reçeline kadar çeşit çeşit birbirinden nefis reçeller mevcut. Bu reçelleri hazırladıktan sonra en büyük istediğimiz hep daha uzun süre bozulmadan dayanmaları oluyor. Ancak reçelleri hazırlarken yaptığımız birkaç hata nedeniyle kavanozda dayanma sürelerinde kısalmalar olabiliyor. Gelin bugün aslında çok küçük birkaç püf noktasıyla onların dayanma sürelerini uzatalım. Mesela reçelleri kavanoza koyduğunuz sıcaklık aslında çok önemli desek?

Reçeller yapılıyorsa, buyurun o çok önemli püf noktasını öğrenmeye!

Reçel kavanoza sıcakken mi konmalı soğukken mi?

recel-kavanoza-sicak-mi-soguk-mu-konur1

Reçellerinizi hazırlarken çürük meyveleri kullanmamak, kaynatırken mutlaka üzerindeki köpükleri almak, limon tuzu, limon suyu ya da tereyağı ilave etmek... Bu püf noktaları reçellerinizin kavanozlarda çok daha uzun süre dayanmasını sağlayan önemli noktalardan sadece birkaçı. Merak ettiğiniz diğer püf noktaları için ise sizi şuradan alalım: Evde reçel yaparken yapılan hatalar Şimdi gelelim o önemli ana. Reçel kavanozlara ne zaman konmalı?

recel-kavanoza-sicak-mi-soguk-mu-konur2

Reçellerinizi koyacağınız kavanozların mutlaka cam ve sterelize edilmiş kavanozlar olduğundan emin olun. Reçellerinizi saklamak için plastik bir kap kullanacaksanız reçelleri kesinlikle henüz sıcakken ilave etmeyin. Plastik kaplara pay edeceksiniz mutlaka soğuduktan sonra aktarın. Ancak reçelleri en ideal saklama biçimi reçelleri kavanozlara ilk sıcağı çıktıktan sonra aktarmak. Yani sıcak denebilecek bir konumdayken koymak diyebiliriz.

recel-kavanoza-sicak-mi-soguk-mu-konur3

Sonrasında ise iki farklı yöntemi var. İlki sıcakken aktardıktan sonra kavanozun kapağı açık bir şekilde soğumasını sağlamak. Ardından kapağını kapatıp ters çevirmek ve oda sıcaklığında bir süre daha o şekilde dinlendirmek. İkincisi ise sıcakken doldurup kavanozlarını da sıcakken kapatıp soğuyana kadar ters bir şekilde bekletmek. Her iki yöntemle de yapabilirsiniz reçellerinizi. Ama mutlaka ters bir şekilde çevirip bekletmenizi öneririz. Çünkü o şekilde içindeki hava kabarcıkların oluşmasını engellemiş ve daha uzun süre dayanmalarını da sağlamış olacağız. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, nefis reçeller hazırlamak üzere mutfağa davet ediyoruz.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?