Görünüşleriyle mutlu eden rengarenk tabaklar, herkesin elinde gezen farklı renklerdeki detoks içecekler, içlerinde farklı meyvelerin olduğu detoks suları, şekersiz tatlı kaçamakları... Son birkaç yılda bu görüntülere iyiden iyiye alışmaya başladık. Peki ama binlerce kişinin denediği ve uygulamalardan olumlu sonuçlar almayı başardığı, hepimizin dilinde gezen ''Detoks nedir? Detoks diyeti nedir ve nasıl uygulanır?'' gibi sorularınıza yanıt olmaya geliyoruz.
Sadace zayıflamaya yardımcı olmayan, aynı zamanda vücudunuzun bütünüyle arınmasına destek olan detoks diyeti boyunca da dikkat etmeniz gereken, tüketip, tüketmemeniz gereken birçok şey var. Onları da anlatmadan geçmek olmaz. Gelin hep beraber detoksu tüm ince ayrıntılarına kadar hep birlikte inceleyelim.
Buyursunlar...
Önce bunu bilelim: Detoks nedir?
Detoks, kelime anlamı olarak vücudumuzda biriken toksinlerden arınma anlamına geliyor. Tükettiğimiz birçok farklı besin sayesinde bünyemize doluşan zararlı maddelerden kurtulmanın en kolay yollarından biri olan detoks diyeti, özellikle son yıllarda çokça tercih ediliyor. Detoks diyetini uygulayanlar, vücutlarında oluşan yenilenme hissini genellikle kısa zamanda hissediyor ve başarıya ulaşıyorlar.
Temelinde sebzelere ve meyvelere dayanan detoks diyeti, içerisinde bolca sıvı bulunduruyor. Vücudu temizleme ve toksinlerden arındırma amacıyla yapılsa da, bu süre zarfında kilo kaybına da yardımcı oluyor. Gelin şimdi hep beraber detoks diyetinin nasıl yapıldığını da öğrenelim.
Uygulamak için bunlar önemli: Detoks diyeti nasıl yapılır?
Öncelikle detoks diyeti, diğer birçok kilo verme amaçlı diyetlerden farklı olarak, sadece zayıflamayı amaçlayan bir diyet değil. Detoks diyeti tam anlamıyla bir arınma süreci anlamına geliyor. Vücudunuzun bütünüyle temizlenmesi ve yeni bir başlangıç yapmasını istiyorsanız, detoks diyeti tüm bu beklentilerinizi karşılayacak cinsten diyebiliriz.
Detoks diyetini diğer diyetlerden ayıran bir diğer önemli özellik ise, uzun süreli uygulanmaması. Her ay, belirli bir süreliğine uygulanması tavsiye edilen (3-4 gün) diyet, düzenli periyotlarla tekrarlandığında hem fiziksel hem de ruhen çok olumlu sonuçlar doğuruyor. Ancak detoks süresini daha uzun süreli tutarsanız da bağırsak ve mide olmaz üzere farklı sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Bu nedenle onları bu kısacık sürede kısıtlamak şart.
Diyet süresince bir blender ve katı meyve sıkacağına ihtiyaç duyacaksınız. Bol bol sebze ya da meyve sularının veya farklı karışımlarının tüketildiği diyette, bolca su tüketilmesi de öneriliyor. Rafine şeker, işlenmiş herhangi bir gıdanın tüketilmemesi de gerekiyor.
Detoks diyetinin uygulandığı bu 3-4 günlük süreçler boyunca günlük yaşamınızda stres, uykusuzluk, alkol, sigara gibi birçok etkenden de elinizden geldiğince uzak durmaya özen gösterin.
Tamamen doğal besinlerle: Detoks diyetinde neler tüketilir?
Detoks diyeti, tamamen doğal besinlerle uygulanan bir süreç olduğu için, diyet boyunca tüketilen besinler özenle seçilmeli. Mevsim yeşillikleri ve sebzeleri detoks diyetinin önemli bir parçasını oluşturuyor. Diyet süresince hayvansal gıdalardan kesinlikle uzak durulmalı ve olabildiğince çok fazla sıvı tüketilmeli. Tarife uygun olarak hazırlanacak; detoks suyu, detoks çayı, detoks çorbası gibi besinler, diyetin başarıya ulaşmasının olmazsa olmazlarından biri.
Listeyi veriyoruz: 3 günlük detoks programı

whatyouneedtoknowaboutdiets - detoks diyet programı
Sıra geldi detoks süresi boyunca tüketmeniz gerekenlere... Alışveriş listenize bu malzemeleri ekleyin, ön hazırlıklarınızı tamamlayın. Bolca su içmeyi de unutmayın. Hazırsanız başlıyoruz!
Sabah:
Öğlen:
Akşam:
Gün içerisinde dikkat etmeniz gerekenler:
Bir kez daha hatırlatalım, detoks diyetinin temel amacı vücudunuzu zararlı maddelerden arındırmak, dinlendirmek ve dolaşım sisteminizi hızlandırmak. Bu nedenle ayda maksimum 3 süreçler içerisinde detoksu uygulayın. Herhangi bir sağlık probleminiz varsa mutlaka bir diyetisyen ya da doktora danışarak detoks programlarını uygulayın. Sağlığınız da keyfiniz de yerinde olsun.
Yorumlar
0