yogurt-tarcin-aralik-2020

Ferahlığın Tadını Çıkarın: Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir?

Favorilerime
Ekle

Ağız kokusu genel sağlığımızdan tutun da sosyal ilişkilerimize kadar hemen her şeyi olumsuz etkileyen bir durum, bir kere bunu bir kabul etmemiz gerek. Çok ciddiye alınmasa da kronikleşen, yani sürekli ya da sık sık tekrarlanan ağız kokusu ise mutlaka çözüm bulunması gereken ciddi bir sorun desek yanlış olmaz.

Tabii burada sadece sarımsak-soğan gibi kokulu yiyecekler yedikten sonra ister istemez oluşan o kokudan söz etmiyoruz, sebebi kolay kolay anlaşılamayan, kimi zaman diş etlerinde oluşan iltihaplanmalar, kimi zaman bir çürük, kimi zamansa çok daha farklı sorunlar nedeniyle oluşan ağız kokularından da söz ediyoruz.

Eğer siz de sık sık ağız kokusu şikayetiyle burun buruna gelmek zorunda kalıyorsanız ağız kokusunun nedenleri nelerdir öğrenin, ağız kokusuna ne iyi gelir, ağız kokusu nasıl geçer tüm kesin ve doğal çözümlerini keşfedin.

Ağız kokusuna iyi gelen yiyecekleri keşfederek ağzınızın tadını hiç bozmadan kötü kokulardan kurtulabilir, bu yiyecekleri beslenme düzeninizin içine daha çok dahil ederek ağız kokunuza köklü bir çözüm bulabilirsiniz.

Şifa olsun.

İçindekiler

Ağız kokusunun nedenleri nelerdir?
Ağız kokusuna ne iyi gelir, ağız kokusu nasıl geçer?
  • Ağız kokusunun nedenleri nelerdir?

agiz-kokusunun-nedenleri-nelerdir

Sadece ağız kokusu yaşayan kişiyi değil ne yazık ki çevresindeki insanları da sıkıntıya sokan bu problemin birçok sebebi bulunuyor aslında. Bu nedenle en doğrusu bu sorunu yaşayan kişinin aşağıdaki nedenlerden hangisi sebebiyle bu sorunu yaşadığını tespit etmesi, tespit edememesi durumunda da doktoruna danışarak gerekli tetkikleri yaptırması. Hemen ardından yine doktorunun önerileri doğrultusunda hareket ederek buna köklü çözümler bulması. Bu aşamada da ağız kokusuna iyi gelen yiyeceklerden destek alması.

Bu yiyeceklerden söz etmeden önce, ağız kokusunun olası sebepleri nelerdir, buyurun birlikte öğrenelim. Genel olarak ağız kokusuna neden olduğu düşünülen durumlar şöyle:

  • Sarımsak-soğan gibi kokusu baskın yiyeceklerin tüketilmesi sonucu oluşan geçici ağız kokusu
  • Diş eti iltihaplanmaları
  • Diş taşı oluşumu
  • Çeşitli mide rahatsızlıkları
  • Kulak-burun-boğazda yaşanan birtakım sorunlar, hastalıklar
  • Geniz akıntısı
  • Çürük diş
  • Diş ipi kullanılmaması
  • Dişlerin yeterince fırçalanmaması
  • Dilin fırçalanarak temizlenmesinin ihmal edilmesi
  • Ağızda çok sayıda bakteri oluşuma sebep olacak bir ortamın oluşması
    • Ağız kokusuna ne iyi gelir, ağız kokusu nasıl geçer?

    yogurt-tarcin-aralik-2020

    Yukarıdaki nedenlerden bir ya da birkaçı nedeniyle siz de sürekli bir ağız kokusu problemi yaşıyorsanız aşağıdaki yiyeceklerden destek alarak bu sorunun üstesinden gelebilir, düzenli olarak kullandığınız takdirde kesin çözümler de bulabilirsiniz. Ancak aşağıdaki yiyeceklerden alerjiniz olanlar varsa ya da vücudunuzun bu yiyeceklere toleransı düşükse o seçeneklerden farklı alternatifleri değerlendirin ve sağlığınızı riske atmayın, aman diyelim.

    Karanfil

    Kendine has keskin kokusu sayesinde ağzınıza attığınız an bir ferahlama hissi verecek olan karanfil, aynı zamanda güçlü antioksidan özellikler gösterdiğinden diş eti iltihaplanması gibi birçok soruna da iyi geliyor. Bu sayede düzenli olarak tüketildiğinde ağız kokusunu da yok ettiği biliniyor. Bunun için tek yapmanız gereken gün içinde aklınıza geldikçe, ama çok da abartmadan ve 2-3 seferi geçmeden ağzınıza 1-2 adet karanfil atmak ve çiğnemek. Mis.

    Nane çayı

    Nane, salatasından sakızına, dahil olduğu her şeyi ferahlatabilen bir bitki, bunu zaten biliyorsunuz. Ama biz bu kez kurutulmuş nane yapraklarıyla pratik bir şekilde demleyebileceğiniz çayından söz etmek istiyoruz. Tabii ki taze nane yapraklarından 1-2 tane alıp ağzınıza attığınızda o da anlık olarak ağız kokusunu yok edecektir ancak düzenli olarak ağız kokusu çekiyorsanız çayını demleyip içerek daha kalıcı bir çözüm bulabilirsiniz. Günde 1 fincan nane çayı içerek hem ağzınızı bakterilerden arındırabilir hem de kalıcı bir ferahlık sağlayabilirsiniz. Nasıl demleyebilirim diyenleri hemen şöyle alalım: Nane Çayı

    Limon

    Her derde deva limon yine iş başında! Asidik yapısı ve güçlü antioksidan özellikler gösteriyor oluşu sayesinde ağız içinde kokuya sebep olan bakterileri yok eden limon, kötü kokularla mücadelenizde de sizi yalnız bırakmıyor. Limonu nasıl tüketeceğinize gelirsek, tek başına limon suyunu içmeniz midenize zararlı olabileceğinden suyun ya da çayın içine limon dilimleri koyup biraz da limon suyu sıkarak tüketebilirsiniz.

    Tarçın

    Mis gibi kokusuna hayran olduğumuz, özellikler tatlıların üzerinde görmekten büyük keyif aldığımız tarçın bu kez bizi ağız kokularından kurtarmaya geliyor. Hem de anlık değil köklü bir çözüm olarak. Tarçın hem içindeki yağ asitleri hem de antioksidan özellikleriyle ağız içindeki bakterileri yok etme konusunda uzman isimlerden. Bu nedenle dilerseniz yiyip içtiklerinizin üzerine biraz toz tarçın serperek dilerseniz içeceklerinizin içine bir adet çubuk tarçın koyarak onun bu özelliklerinden kolayca faydalanabiliyorsunuz. "Ben doğrudan onun çayını demlemek istiyorum" derseniz sizi hemen şöyle de alabiliriz: Tarçın Çayı

    Yoğurt

    Yukarıdaki diğer malzemelere bakınca yoğurt biraz ilginç gibi gelse de aslında kendisi de ağızda oluşan kötü kokuları önleme konusunda oldukça etkili isimlerden. Yoğurdun içinde yer alan prebiyotikler, ağızda kötü kokuya sebep olan bakterilerin en büyük düşmanlarından. Aynı zamanda mide asidi gibi çeşitli mide rahatsızlıkları nedeniyle oluşan ağız kokuları için de yoğurt öneriliyor, bizden söylemesi.

    Adaçayı

    Vücutta oluşan iltihaplanmaların kısa sürede iyileşmesini sağlayan adaçayı, bu özelliği sayesinde diş eti iltihaplanmalarının da daha hızlı bir şekilde geçmesine destek oluyor. Bu da iltihaplanma nedeniyle oluşan kötü ağız kokusunu gidermesini sağlıyor.

    Karbonat

    Tıpkı limon gibi hemen her derde deva olabilen karbonat da ağız kokusunu çözme konusunda bize yardımcı oluyor. 1 bardak içme suyunun içine 1 tatlı kaşığı (silme) karbonat ilave edip karıştırmanız ve bu suyla güzelce gargara yapmanız yeterli. Gargara yaptıktan sonra ağzınızın ne kadar ferahladığını görecek, bunu alışkanlık haline getirdiğinizde daha kesin sonuçlar aldığınızı fark edeceksiniz.

    Önemli Uyarı

    Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bu yazıdaki bilgiler de dahil olmak üzere doktorunuzun sizin için uygun görmediği hiçbir yöntemi denememelisiniz.


    Doyamayanlar için bir de videomuz var!

    Yorumlar

    0 yorum yapılmış

    Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?