yulaf-kepegi-nasil-kullanilir

Her Gün Yemek İçin Onlarca Faydalı Nedeniniz Var: Yulaf Kepeği

Favorilerime
Ekle

İsmini ilk kez Dukan diyetlerinden duyduk, sonra da sıklıkla yemeye başladık. Hala ismine aşina olmayanlarınız, ''Yulaf kepeği de nereden çıktı?'' diyenleriniz için, hatta tüketip faydalarından pek de haberdar olmayanlarınız için kollarımızı sıvıyoruz. Aktarlarda, marketlerin sağlıklı ürünler satan reyonlarında, organik yaşam dükkanlarında yulaf kepeğine denk geldiğinizde faydalarını bilin, alın, afiyetle de yiyin diye tüm bilinmeyenlerini sıralıyoruz.

Yulaf kepeği, omletleri daha doyurucu, poğaçaları daha sağlıklı, tatlılarınızı daha hafif yapmak, doyurmak, doyururken de zayıflamanıza yardımcı olmak için hayatınıza girmeye geliyor. Onu daha yakından tanımaya ne dersiniz? Hadi başlayalım.

Yulaf kepeği nedir? Yulaf kepeği nasıl kullanılır?

Beslenmemizde önemli etkileri olan yulafın içerisindeki gerçek bir mucize yulaf kepeği. Yulafın dış kısmı yani kabuğunun tüketime hazır hali diyebiliriz onun için. Tüm yararlı maddeleri de içerisinde barındıyor. Birçok yiyeceğe nazaran içerisinde daha fazla protein, B vitamini ve mineral bulunduruyor.

Tek başına çok lezzetli bir yiyecek değil, bu nedenle başka yiyeceklerle kombinasyonları yeniyor. Genellikle Dukan diyetinde 1,5-2 kaşık yenmesi öneriliyor. Farklı tariflerin içerisine un yerine kullanıldığı durumlarda oluyor. Yulaf kepeği genellikle yoğurtla birlikte karıştırılarak tüketiliyor. Bu şekilde daha uzun tokluk hissi veriyor. Omletin içine giriyor, undan rol çalıp kurabiyelerin, mücverin, ekmeklerin, bisküvilerin, pastaların, poğaçaların da içerisine giriyor. Özellikle sabah kahvaltılarında sütle pişirilip lapa şeklinde tüketilebiliyor. Omlete, krepe, pancake'lere de çok yakışıyor.

Yulaf kepeğinin faydaları

yulaf-kepegi-nasil-kullanilir

  • İçerisinde çözülebilen lifler bulunuyor. Bu nedenle sindirim sistemizin düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor.
  • Düzenli kullanımda kötü kolestrolün dengelenmesine yardımcı oluyor.
  • Glisemik indeksi düşük olduğu için yendiği zaman kan şekerini yavaş yavaş yükseltiyor ve dengede tutuyor.
  • Tüketildiğinde midenin içerisinde 10 katına kadar şişiyor ve doygunluk hissi sağlıyor.
  • Kan şekerini birden yükseltmediği için tok tutuyor ve aniden gelen tatlı krizlerinin önüne geçiyor. Sık sık acıkmaları engelliyor.
  • Yulaf kepeği, şeker ve yağ emilimini azaltma özelliğine de sahip.
  • Kötü kolestrolü düşürmesi sayesinde kalp ve damar sağlığına destek oluyor. Hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor. Kanın sağlıklı bir şekilde dolaşmasına da yardımcı oluyor.
  • Düzenli kullandıldığında bağırsak kanserine yakalanma riskini en aza indiriyor.
  • Vücudun şeker tutmasını önlemesi nedeniyle diyabet hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği besinlerden biri.
  • İçerisinde yüksek miktarda B vitamini, mineral, protein, manganez, demir, magnezyum, çinko, E vitamini ve tiamin bulunuyor.
  • İçinde bulunan onlarca mineral, vitamin ve protein sayesinde vücudun daha enerjik ve sağlıklı olmasına da yardımcı oluyor.
  • Yulaf kepeği zayıflatır mı?

    eatsmarter.com

    eatsmarter.com

    Özellikle Dukan diyetinde günde belli miktarlarda, yiyeceklerin içerisine konularak yenmesi öneriliyor. Midede şişme özelliği de bulunduğu için diyetlerin içerisinde kilo vermeye yardımcı bir besin olarak tanınıyor. Tok tutması ve protein oranın yüksek olması nedeniyle çokça tercih ediliyor. Bir beslenme uzmanı ya da doktora danışmadan tüketmemenizi öneririz. Özellikle gluten alerjisi olanlar, yulaf kepeğinin içerinde bulunan gluten nedeniyle rahatsızlık hissedebilirler. Uzmanların belirlediği oranlarda ve onlara danışarak tüketmenizde fayda var.

    Sağlığınız ve keyfiniz hep yerinde olsun!

    Önemli Uyarı

    Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bir beslenme uzmanı ve/veya diyetisyene danışmadan hiçbir beslenme programını ya da diyeti uygulamamalısınız. Ciddi, kronik bir rahatsızlığı olanların kendi doktorlarına da danışmaları gerektiğini hatırlatalım.


    Doyamayanlar için bir de videomuz var!

    Yorumlar

    0

    Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?