youtube.com

Faydalarını Öğrenince Onu İçmediğiniz Her Gün İçin Üzüleceksiniz: Alkali Su

Favorilerime
Ekle

Bundan birkaç yıl önce varlığından bihaber olduğumuz alkali su, şu aralar çok popüler içeceklerin de başında geliyor. "Mucizevi su", "zayıflatan su" olarak da anılıyor. Sağlıklı yaşam meraklılarının yakından bildiği bu su çeşidinin birçok faydasından bahsediliyor. Vücudu temizlediği, zayıflamaya yardımcı olduğu, vücudun pH dengesini sağladığı gibi daha bir sürü yararı anlatılıyor.

Peki, bir bardağıyla mucizelere imza attığından söz edilen alkali su nedir? Çok basit malzemelerle evde nasıl yapılır? Söylendiği kadar faydalı mı? Tüm bu soruların cevaplarını hep birlikte öğrenelim öyleyse...

Buyursunlar.

Alkali su nedir?

alkali-su-

Satın aldığımız suların paketlerini ya da şişelerinin arkasındaki etiketlerin üzerinde pH değeri yazar. pH değeri, suyun içerisindeki hidrojen miktarını gösterir. İçerisindeki hidrojen miktarı ne kadar yüksekse pH değeri de o kadar yüksek olur. pH değerinin yüksek olması, suyun bazik bir yapıda olmasına da işarettir.

Bir suyun pH değerinin yüksek olup olmadığını nasıl anlarız? Onu da hemen söyleyelim. Şişelerin arkasında yazan pH değeri 7'den yüksekse pH değeri yüksek yani alkali bir sudur. Bu da onun bazik olduğunu gösterir. pH değeri 7'nin altında ise asidik bir sudur ve pH değeri o kadar da yüksek değildir. Suyun pH değeri 7 ise bu onun nötr olduğunu gösterir. Su alırken bu bilgiler mutlaka aklınızda bulunsun.

Peki, içtiğimiz pH değeri 7 ya da 7'nin altındaki sular nasıl alkali hale getirilir?

Alkali su nasıl yapılır?

youtube.com

youtube.com

Limonlu alkali su nasıl hazırlanır?

Suyun alkali hale gelmesi için birkaç malzemeye ihtiyacınız var. İlki limon. 1 adet limonu dilimleyerek suyun içerisine attın ve 8 saat kadar bekletin. Beklettikten sonra içerisine 2 litre suya 1 çay kaşığı olacak şekilde deniz tuzu ilave edin ve güzelce karıştırın. Bu şekilde suyunuzun pH değeri yükselecek ve alkali hale gelecektir.

Karbanotlı alkali su nasıl hazırlanır?

İkinci yöntem ise suyunuzun içerisine karbonat koymak. 1,5 litre suya 1 çay kaşığı karbonat ilave edin ve karıştırın. Bu şekilde birkaç saat bekletin ve tüketin.

Özellikle karbonat gibi maddeleri kullanarak hazırladığınız alkali suları tüketmeden önce bir sağlık probleminiz varsa mutlaka doktorunuza danıştıktan sonra tüketin deriz.

Alkali su zayıflatır mı?

alkali-beslenme-manset

En çok merak edilen sorulardan bir diğerine de yanıt verelim. ''Alkali su zayıflatır mı?'' diye soranlarınıza tek başına alkali su içmek zayıflatmaz sadece zayıflamanıza yardımcı olur. Düzenli beslenmenin ve sporun yanında en büyük zayıflama destekçilerinizden biridir. Çünkü vücuttan toksinleri arındırır. Ödem oluşumunun önüne geçer ve sindirim sistemine destektir. Bu yollarla zayıflamaya yardımcıdır.

Alkali suyun faydaları

alkali-su-faydalari

  • Alkali su daha bazik bir yapıya sahip olduğu için vücudumuzdaki toksinlerin nötr hale gelmesini ve atılmasını sağlar. Bu sayede vücudumuzun temizlenmesine yardımcı olur.
  • Vücudumuzdaki diğer zararlı maddelerin dışarıya daha hızlı atılmasına yardımcı olur.
  • Sindirim sistemine destek olarak daha hızlı ve düzenli çalışmasına da yardımcı olur.
  • Vücudumuzun pH dengesinin sağlanmasına da yardımcı olur.
  • Cildimizi besler, yaşlanma belirtilerini azaltır ve cildi güzelleştirir.
  • Hücrelerin daha çabuk yenilenmesine yardımcı olur.
  • pH dengesini sağladığı için vücudun bağışıklık sisteminin daha güçlü olmasına da yardımcı olur.
  • Ödem oluşumunu da engeller.
  • Vücuttan toksinleri atma, ödemi engelleme gibi özellikleri olduğu için zayıflamaya da yardımcı olur.
  • Önemli Uyarı

    Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bir beslenme uzmanı ve/veya diyetisyene danışmadan hiçbir beslenme programını ya da diyeti uygulamamalısınız. Ciddi, kronik bir rahatsızlığı olanların kendi doktorlarına da danışmaları gerektiğini hatırlatalım.


    Doyamayanlar için bir de videomuz var!

    Yorumlar

    2

    4YŞ3 84FS426 Temmuz 2019 19:44
    Mana la teks artikel ni
    Yanıtla

    Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?