kopuklu-kahve-nasil-yapilir-shutter-1

Birkaç Püf Noktasıyla Hep Bol Köpüklü Olsun: Köpüklü Kahve Nasıl Yapılır?

Favorilerime
Ekle

Türk kahvesi sevenleri, evde her yaptığı Türk kahvesi bol köpüklü olsun isteyenleri hemen böyle alalım. Bugün sizinle konuşacaklarımız var.

Yapımı çok zor olmasa da yaparken mutlaka birkaç püf noktasına dikkat edilmesi gereken Türk kahvesi, her yaptığınızda istediğiniz gibi bol köpüklü olmuyorsa, "Neden böyle oldu, neyi yanlış yaptım?" diye düşünüyorsanız aşağıda sizi bekleyen lezzet sırlarına göz atmanızda ve bu minik püf noktaları aklınızda tutmanızda fayda var.

Cezvede bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın tüm püf noktalarını hızlıca anlatmaya başlayalım, köpüklü kahve nasıl yapılır hemen keşfedelim hadi. Şimdiden herkese afiyetler olsun!

  • Cezvede bol köpüklü Türk kahvesi tarifi

kopuklu-kahve-nasil-yapilir-shutter-1

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı (silme) ya da 2 çay kaşığı Türk kahvesi
  • 1 fincan su
  • Not: Kişi sayısına göre miktarı artırabilir, şekerli, orta ya da az şekerli Türk kahvesi hazırlamak istiyorsanız damak tadınıza ya da aşağıda sizinle paylaştığımız tabloya göre şekeri ilave edebilirsiniz.

    Nasıl Yapılır?

    Cezveye kahveyi aktarın. Şeker kullanacaksanız üzerine şekeri bu aşamada ilave edin. Ardından suyu ekleyin ve güzelce karıştırın. Tüm kahvenin suyla ıslandığından emin olduktan sonra cezveyi ocağa alın, kısık ateşte, hiç karıştırmadan pişmeye bırakın. Kahvenin üzerindeki köpük kabarıp adeta bir göz gibi gözüktüğünde hemen ocaktan kaldırın, fincanlara önce köpüklü kısmını azar azar pay edin. Ardından cezvede kalan kahveyi biraz daha ocağın üzerine alıp hafif köpürmesini sağlayın ve fincanları tamamlayın. Afiyet olsun.

    Köpüklü kahve yapmanın püf noktaları

    kopuklu-kahve-nasil-yapilir-shutter-2

    Temelde uygulamanız gereken bol köpüklü Türk kahvesi tarifini paylaştık ama kahvenizin bol köpüklü olması için asıl dikkat etmeniz gereken şu püf noktaları:

  • Kullanacağınız kahvenin taze olmasına özen göstermelisiniz. Olabildiğince yakın tarihte kavrulmuş, öğütülmüş kahve seçmeli ya da kendi kahvenizi evde kendiniz öğütmelisiniz.
  • Kullanacağınız cezvenin bakır olması çelik olmasından daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır, unutmamalı, mümkünse bakır cezveleri tercih etmelisiniz.
  • Kullanacağınız suyun soğuk olmasına özen göstermelisiniz. Dilerseniz buzdolabında beklettiğiniz suyu dahi tercih edebilirsiniz.
  • Aynı şekilde kahvenizi yaparken musluk suyu değil içme suyu kullanmalısınız.
  • Kahveyi ocağın üzerine almadan önce güzelce karıştırdığınızdan emin olmasınız.
  • Mutlaka kısık ateşte pişirmelisiniz.
  • Pişirirken kahveyi asla karıştırmamanız gerektiğini unutmamalısınız.
  • Kahveyi cezveden fincanlara pay ederken tüm köpük hep ilk fincana gidiyorsa kaşıktan destek alarak köpüğü fincanlara pay edebilirsiniz.
  • Son olarak, kahvenin köpüklü olması için içine karbonat gibi farklı malzemeler katanlar olsa da gerçek bir Türk kahvesi hazırlamak için karbonat ve benzeri malzemelerden destek almamanızı öneririz, bizden söylemesi.
  • Kahvenin şeker oranını ayarlamak adına aşağıdaki görselden de destek alabilirsiniz:

    turk-kahvesi-olculeri-seker-su-kahve

    Şu yazılarımıza da göz atmak isteyebilirsiniz:

    Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

    Portakal Kabuğunda Türk Kahvesi

    Evde Kumda Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

    Tarçınlı Sütlü Türk Kahvesi

    Kokusuna Ayrı Tadına Ayrı Hayran Olunan 13 Nefis Türk Kahvesi

    Türk Kahvesinin Yanında Neden Su İkram Edilir?

    Türk Kahvesinin Yanında İyi Giden 11 Pratik ve Nefis Tarif


    Doyamayanlar için bir de videomuz var!

    Yorumlar

    0

    Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?