Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi

Endişeye Mahal Yok: Çorbaların Kesilmemesi İçin Ne Yapmalı?

Favorilerime
Ekle

Soğuk havalarda bir hevesle mutfağa giriyor, şöyle içinizi ısıtıcak bir çorbanın hazırlığı için kollarınızı sıvıyorsunuz. Yaz aylarında da ferah ferah bir başlangıç olsun diye yoğurtlu çorbaları sık sık tercih ediyorsunuz. Tüm malzemeler hazır, tüm aşamalar ardı ardına yapılıyor. İşin en zor kısmına geliniyor. Terbiyesini çorbaya yedirmek ve pürüzsüz kıvamıyla şahane bir çorba hazırlamak. Sonra bir bakıyorsunuz çorbanız kesilmiş, o güzelim terbiye çorbanın içinde bir parça parça duruyor... Bir çorbanın başına gelebilecek en üzücü şeylerden biri bu elbette.

İşte, bu durumları yaşamamak için ve hep tam kıvamında çorbalar yapmak için dikkat etmeniz gereken çok önemli noktalar var. Bu adımlara dikkat edin, tüm püf noktaları aklınızın bir köşesinde her daim bulunsun. Gerisi kase kase içebileceğiniz, şifası da lezzeti de bol çorbaların keyfini sürmek olsun. ''Nedir bu püf noktaları?'' diyenlerinizi de şu taraftan alalım hemen.

Çorba terbiyesi neden kesilir?

Çorba yaparken her şeyin yolunda gittiğini düşünüyor, çorbanın terbiyesini hazırlayıp içerisine atıyoruz ve sonuç;kesik çorba. Çorbanın kesilmesinin başlıca sebeplerinden biri malzemelerin taze olmayışı olabiliyor. Yoğurt ekşimişse, un bozulmuşsa, kullandığınız yumurta taze değilse böyle durumlar yaşamanız siz ne kadar dikkat ederseniz edin olacaktır.

İkinci aşama ise malzemeleri düzgün karıştırmadan içerisine eklemeye çalışmak. Bu da çok sık yapılan bir hata aslında. Çorbanın suyunu malzemelerle alıştırmadan koyarsanız da böyle bir sorun yaşabilirsiniz. Yoğurtlu terbiye soğuk, çorba aşırı sıcaksa çorbanın kesilmesi kadar normal hiçbir şey olamaz. Isı farklılıkları da kesilmeler yaşamanınızın başlıca nedenlerinden biri. Bir de terbiyenin tamamını birden çorbaya ilave etmek var ki o yapılan en büyük hatalardan. Bu durumlarda çorbanız kesir ve malzemeleriniz ziyan olabilir.

Çorbaların kesilmemesi için ne yapmalı?

Özellikle yoğurtlu çorbaların terbiyesinde ve genel olarak çorba terbiyelerinde un, yumurta, limon ve yoğurt kullanılır. Öncelikle bu malzemelerinin her birinin çok taze, yoğurtların ekşimemiş olduklarından mutlaka emin olun. Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Özellikle unu eleyerek kullanın ki içerisinde topaklanma olmasın. Dilerseniz çırpma teli dilerseniz de mikser yardımıyla tüm malzemeleri güzelce çırpın.

Tüm malzemeleri güzelce çırpıktan ve pürüzsüz bir kıvam aldıklarından emin olduktan sonra mutlaka oda sıcaklığında bir süre bekletin. Çorbanızın terbiyesi soğuk, çorbanız da çok sıcak olursa her ne kadar dikkat ederseniz edin, çorbanız dilediğiniz gibi olmayacaktır ve kesilmeler meydana gelecektir. Dinlendirdikten sonra çorbanın suyundan terbiyenin içerisine birkaç kepçe yedirin ve güzelce çırpın. Bu şekilde çorba ve terbiyeyi birbirlerine alıştırmış olacaksınız.

Ardından terbiyeyi azar azar çorbanın içerisine dökün ve bir yandan da karıştırmaya devam edin. Güzelce karışıp pürüzsüz bir kıvam aldığında birkaç dakika kaynatın ve bu aşamalarda içerisine kesinlikle tuz atmayın. Ocaktan alın ve içine tuz atın. Dilerseniz üzerine sosunu da ocaktan almadan önce gezdirebilirsiniz ya da sonrasında da dökebilirsiniz. Çorbanız hazır.

Kesilmeyen çorba tarifleri

Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi

Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi

Yine de işinizi garanti altına alıp çorbalarınızın hiç kesilmeden olması istiyorsanız sizler için de nefis tariflerimiz var. Her biri terbiyesi çabucak hazırlanan ve kesilme riski olmayan çorbalardan. Üstelik yumurtasız önerilerimiz de var.

Tavuğun tüm lezzetinden ve sebzelerin faydalarından yararlanabileceğiniz nefis mi nefis bir çorba tarifi için tarifimiz burada: Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi

Yoğurdun ve pirincin misler gibi kokusu tüm eve yayılsın, kase kase içilsin. Misler gibi bir fikrimiz var: Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi

Yumurtasız terbiye yapmak isteyenleri de şu taraftan bekliyoruz: Yumurtasız Yayla Çorbası Tarifi


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0 yorum yapılmış

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?