detoks-diyeti-dikkat-edilmesi-gerekenler

Bu Zamana Kadar Denediğiniz En Hızlı Göbek Eriten Yöntem: 3 Günlük Detoks

Favorilerime
Ekle

Sağlıklı ve yeterli beslenmek, beslenme alışkanlıklarımızı oturtmaya çalıştığımız ilk günden bu yana hep duyduğumuz bir şey. Özellikle son zamanlarda popüler gıdalar ve farklı beslenme yöntemleri ortaya çıkıyor. Bunların arasına birkaç yıl önce detoks kelimesi de eklendi. Etrafımızdan da bu kelimeyi daha sık duymaya başladık. Birçok marka detoks paketleri hazırladı, market raflarında detoks yiyecekleri ve içecekleri de gözle görülür miktarda çoğaldı. Peki ama detoks neydi?

Özellikle vücudumuzda en çok zayıflatmaya çalıştığımız bölgelerden biri olan göbeği de çok hızlı bir şekilde erittiği iddia ediliyor. Hadi gelin bugün hep birlikte detoks nedir, nasıl yapılır onu öğrenelim. 3 günlük detoks listesiyle de vücudumuzu temizleyelim, göbeğimizi eritelim.

Detoks nedir, faydaları nelerdir?

detoks-diyeti

Detoks ingilizce yazımıyla detox, belli zaman aralıklarıyla vücudu toksinlerden arındırmak için yapılan beslenme yöntemi olarak biliniyor. Özellikle paketli ve hazır gıdaların bedenimizde yarattığı etkilerden kurtulmak ve sindirim sistemini rahatlatmak için sıkça tercih edilen yöntemlerin de başında geliyor. Katkı maddeleri, şeker ve sağlıksız yağlar bedenimizin daha yavaş çalışmasına neden olup daha çabuk hastalanmamıza neden oluyor. Detoks bu etkileri en aza indirmekte büyük rol oynuyor ve metabolizmayı da hızlandırıyor. Antioksidan içerikli sebzeler ve meyveler kullanıldığı için cildi güzelleştiriyor. Düzenli beslenme sürecine girildiği için de bağırsakların sağlıklı çalışmasına yardımıcı oluyor.

Detoks sırasında nelere dikkat edilmeli?

detoks-diyeti-dikkat-edilmesi-gerekenler

Detoks sırasında en önemli noktaların başında her gün aynı öğünü aynı saatte yapmak ve öğünleri atlamamak geliyor. Aksi takdirde uzun süren açlıklar vücudunuzun yavaşlamasına, çok çabuk şeker ve tansiyon düşmesine de neden olabilir. Bol bol su içmeye özen gösterilmeli. Detoks ile birlikte yürüyüş gibi hafif sporlar da hayatımıza sokulmalı. Sağlığınızın detoks yapmaya elverişli olması da şart. Şeker, tansiyon gibi ya da daha farklı rahatsızlıklarınız varsa, hamileyseniz bir uzmana danışmadan detoks listesi uygulamayın deriz.

Detoks yaparken yenmesi ve yenmemesi gereken yiyecekler nelerdir?

detoks-diyeti-ne-kadar-sure-yapilir

Detoks yaparken tüm paketli gıdalardan uzak durmaya özen gösterilmeli. Özellikle içerisinde glikoz şurubu bulunan, trans yağlar içeren yiyecekler tüketilmemeli. Çok yüksek şeker içeren meyvelerden uzak durulmalı. Tereyağı gibi hayvansal yağların tüketiminden de uzak durulmalı. Karbonhidrat alımı sadece tahıllardan karşılanmalı. Süt ve süt ürünlerinin mümkünse laktozsuz olanlarından tüketilmeli. Bolca yeşil, mor ve kırmızı meyveler, sebzeler beslenme düzenine dahil edilmeli. Detoks suyu hazırlanarak bu süreç içerisinde bol bol içilmeli.

Detoks suyu nasıl hazırlanır?

detoks-suyu-nasil-yapilir

Detokstan aldığınız verimi arttırmak için detoks suyu içebilirsiniz bu süreçte. Detoks suyunu her gün yeniden yapmanızı öneriyoruz. Damak zevkinize bağlı olarak içerisine kekik ya da biberiye de koyabilirsiniz. Buyursunlar detoks suyu tarifimize: Yağ Yakar ve Göbek Eritir: Detoks Suyu

Detoks ne kadar süre ile yapılır?

detoks-diyeti-1

Detoks ortalama 3 gün, en fazla 7 gün yapılabilir. Ardından dengeli ve sağlıklı beslenme düzeninize devam ederek detokstan elde ettiğiniz hızlı sonuçların devamlılığını sağlayabilirsiniz. Ayda 1 kereden daha fazla yapmamaya da özen gösterin.

3 günlük detoks diyet listesi

detoks-diyeti-listesi

1. Gün
Kahvaltı

  • İlk uyanıldığında 1 su bardağı detoks suyu
  • Ispanak, brokoli, maydanoz, yeşil elmadan oluşan yeşil detoks içeceği ve 7-8 adet çiğ iç badem
  • Ara öğün

  • 1 avuç çiğ badem ya da 3 - 4 adet ceviz içi
  • Öğle yemeği

  • 1 kase yağsız sebze çorbası
  • Akşam yemeği

  • 1 kase ızgara sebzeler ve yeşilliklerden oluşan az zeytinyağlı kinoa salata
  • 2. Gün
    Kahvaltı

  • İlk uyanıldığında 1 su bardağı detoks suyu
  • 1 kase yoğurt, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 yemek kaşığı keten tohumu, 1 porsiyon meyveden oluşan kase (az şekerli meyvelerden olmasına özen gösterin) yanında 1 su bardağı maydanoz suyu (1 demet maydanoz, limon ve suyun blenderdan geçirilmiş hali)
  • Ara öğün

  • 1 avuç çiğ badem ya da 3 - 4 adet ceviz içi
  • Öğle yemeği

  • 1 kase yağsız sebze çorbası
  • Akşam yemeği

  • 1 kase ızgara sebzeler ve yeşilliklerden oluşan az zeytinyağlı salata ve 1 adet orta boy somon ızgara
  • 3. Gün
    Kahvaltı

  • İlk uyanıldığında 1 su bardağı detoks suyu
  • 1 dilim ananas, 1/2 adet muz, ıspanak, keten tohumu, 3-4 adet çilek ve badem sütünden oluşan detoks içeceği
  • Ara öğün

  • 1 avuç çiğ badem ya da 3 - 4 adet ceviz içi
  • Öğle yemeği

  • 1 büyük kase bol ızgara sebzeli az zeytinyağlı salata
  • Akşam yemeği

  • 1 kase yağsız sebze çorbası ve 1 adet orta boy ızgara somon
  • Detoks nasıl yapılır?

    detoks

    Diyetinizi uygularken probiyotik desteği alabilirsiniz. Ara öğünlerinizde yeşil çay ya da kombucha çayı gibi çaylar tüketebilirsiniz. Günlük tüketeceğiniz sıvı miktarını arttırmak metabolizmanızı da hızlandıracaktır. Sebze olarak maydanoz, salatalık, ıspanak, roka, kuzu kulağı, kabak, taze nane, taze kekik, fesleğen, mor lahana, pancar, avokado, domates gibi yeşil, mor ve kırmızı sebzeleri bol miktarda tüketebilirsiniz. Bu süreçte yağ olarak zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı tüketmeye özen gösterin. Salatalarınızın içerisine chia tohumu ya da kinoa gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Detoks sularınızın içerisine keten tohumu, zencefil, zerdeçal gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Pişireceğiniz somonların ve sebzelerin buharda ya da fırında pişmiş olmasına özen gösterin.

    Bu süreçte yemeklerinizi ve sularınızı güzelleştirmek için baharatların da desteğini alabilirsiniz. 3 günlük detoks diyetiniz hazır! Bu besinlere herhangi bir alerjiniz ya da bu diyeti yapmaya herhangi bir engeliniz varsa doktorunuza mutlaka danışın deriz.

    Hadi o zaman tüm toksinlere elveda diyelim.

    Önemli Uyarı

    Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bir beslenme uzmanı ve/veya diyetisyene danışmadan hiçbir beslenme programını ya da diyeti uygulamamalısınız. Ciddi, kronik bir rahatsızlığı olanların kendi doktorlarına da danışmaları gerektiğini hatırlatalım.


    Doyamayanlar için bir de videomuz var!

    Yorumlar

    3

    Giuseppina Wagner22 Haziran 2023 13:12
    çok teşekkürler bence kişiden kişiye değişen bir durum var ben mesela kesinlikle lezzeti olmayan bir şeyi ne yer ne içerim detox suyu yerine ordaki sebzeleri buharda haşlayarak yemek biraz baharatlardan koyarak tatlandırmak bence daha sevilerek devam etmemize yardımcı olur. üstelik sebze ve meyvalar küçük parçalara ayrılınca vitamin olarak değer kaybediyorlar.
    Yanıtla
    Yemek.com 3 Temmuz 2023 09:11
    Yanıtla
    Yorumunuz için teşekkürler!
    serdal17 Nisan 2020 12:19
    içeceklerde kullanılacak malzemelerin oranları belirtilse iyi olurdu. Ayrıca tarif olarak eklenip, alışveriş listesi de olsa tadından yenmez olurdu.
    Yanıtla

    Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?