Kuzu Külbastı Tarifi

Düşündüğünüzden Çok Daha Önemli: 13 Farklı Yiyeceğin Sindirim Süresi

Favorilerime
Ekle

Etler, tavuklar, meyveler, sebzeler...

Her birini yiyince sindirim sistemimiz farklı tepkiler veriyor, kimi zaman 4-5 saat boyunca karnımızda bir ağırlık hissederken kimi zaman yemek yedikten yarım saat sonra bile yeniden acıkmış gibi hissediyoruz.

İşte bu noktada devreye yediğimiz yiyeceklerin özellikleri ve midemiz tarafından kabul görüp görmemeleri gibi değişkenler giriyor, bazı besinlerin sindirim süreleri çok çok uzun saatler alırken bazılarınınki göz açıp kapayıncaya kadar geçiveriyor.

Tam da bu yüzden yavaş ve hızlı sindirilen besinleri bir bir sıraladık, size de onları dengeli bir şekilde yemeyi başarmak düştü.

Buyursunlar, besinlerin sindirim süreleri karşınızda!

Önemli bir not: Aşağıdaki veriler tabii ki ortalama değerleri yansıtıyor ve sağlıklı bir sindirim sistemine sahip insanlar üzerinden örneklendiriliyor. Eğer sindirim sisteminizde herhangi bir problem varsa burada yazan süreler sizin için geçerli olmayabilir. Böyle bir durumda doktorunuzdan size özel bilgileri edinebilirsiniz.

Hızlı sindirilen ve yavaş sindirilen yiyeceklerle ilgili bilmeniz gerekenlerle başlayalım

gokkusagi-renkleri-anlamlari-faydalari

Tek tek yiyeceklerin sindirim sürelerini öğrenmeden önce bu bilgi ne işimize yarayacak, kısaca anlatalım. Eğer hızlıca sindirilen yiyeceklere öğünlerinizde daha fazla yer verirseniz bu, çok sık acıkmanıza neden olacaktır. Vücudunuzun hızla enerjiyle dolmasını sağlayan bu yiyecekler, uzun vadede düşünüldüğünde de vücudu güçsüz bırakabilir, tokluk hissi oluşturmadığı için daha sık yemek yemeye itebilir.

Yavaş sindirilen yiyecekler ise kan şekerinizin yavaş yavaş yükselmesine neden olur ve bir anda vücuda enerji sağlamaz. Bu nedenle bu iki tür besin arasında dengeyi iyi tutturmak gerekiyor. Ancak dikkat, birçok sağlıklı beslenme uzmanına göre yavaş sindirilen yiyeceklerin hemen ardından hızlı sindirilen yiyecekleri tüketip mideye ekstra bir yük yüklemek doğru değil, bizden söylemesi.

Su: Doğrudan bağırsaklara geçer

su-icmek-idrar-yolu-enfeksiyonlarina-iyi-geliyor

Meyve ya da sebze suları: 15-20 dakika

kislik-konsantre-meyve-suyu-nasil-yapilir-1

Çiğ sebzeler: 30-40 dakika

firinda-soslu-sebze-3

Pişmiş sebzeler: 40 dakika

Balık: 45 dakika-1 saat

Yağ ilave edilmiş salata: 1 saat

kasik-salata-yilbasi

Nişastalı sebzeler: 1,5-2 saat

Tavuk: 1,5-2 saat

Süt ve süt ürünleri: 2 saat

sut-urunleri

Pirinç, bulgur, kinoa gibi tahıllar: 2 saat

Ceviz, badem, fındık gibi kabuklu yemişler: 3 saat

ceviz-yağı

Dana eti: 3 saat

tas-kebabi-yemekcom

Kuzu eti: 4 saat


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

1

Pelinersen13 Temmuz 2020 18:11
Zayıflamak için iyi olur et yeriz bütün qün aç kalsak sıkıntı yok
Yanıtla

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?