sabah

Tarlada Para Etmeyen Şeker Pancarlarını Kilosu 5 Liradan Satmayı Başaran Seyyar Satıcı

Favorilerime
Ekle

Daha önce hiç şeker pancarı denemiş miydiniz?

Kullandığımız rafine şekerlerin hammaddesi olarak tanıdığımız şeker pancarı şu sıralar adeta bir meyve-sebze gibi tezgahlarda yerini almaya başladı. Üstelik bu işi yapan seyyar satıcının anlattıklarını öğrenince bir hayli şaşıracaksınız.

Neden mi?

Sizi hiç merakta bırakmadan anlatmaya başlayalım.

Her şey şeker pancarı üreticilerinin satış yapmakta zorlanmasıyla başlıyor

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi en çok şeker pancarı üreticilerini, yani çiftçileri etkiledi bildiğiniz gibi. Çiftçiler tarlalarında yetiştirdikleri o şeker pancarlarını satamayınca farklı çareler düşünmeye başladılar ve bu işe seyyar satıcıların da dahil olmasıyla birlikte, özellikle Adana'da yaygınlaşmaya başlayan ilginç bir durum gelişti.

Şeker pancarlarının Adana'daki macerası seyyar tezgahlarda devam ediyor

Çiftçilerin tarlada kalan şeker pancarlarına talip olan seyyar satıcılar, satın aldıkları bu şeker pancarlarını doğrudan müşterilerine sunmaya başladı. Şeker pancarının rafine şekere dönüştürülmeden, doğrudan tüketildiğinde birçok faydası olduğunu söyleyen seyyar satıcıların açıklamalarına göre, şeker pancarı şeker hastalığına, bağırsaklara ve karaciğere iyi geliyor.

Çaya kaşık kaşık şeker atmaktan çok daha faydalı olduğunu söyleyen müşteriler de şeker pancarı dilimlerini bu şekilde yiyerek doğal şeker almanın çok daha iyi olduğu konusunda hemfikir. Öyle ki şimdiden bu şeker pancarlarının birçok müdavimi olmuş, her gün kilolarla alıp evlerine götürenler bir hayli fazlaymış.

Müşterilerine kilosunu 5 liradan sunan Hacı Ahmet Kara, günde 70 ila 100 kilo arası şeker pancarı satabiliyor

Şimdilerde özellikle Adana sokaklarında çok sık rastlanan bu seyyar şeker pancarı tezgahlarından birinin sahibi de Hacı Ahmet Kara. Sert yapısı nedeniyle şeker pancarını aldıktan sonra, önce haşlayan ardından tezgahlara sıralayan Kara ve diğer birçok seyyar satıcı, çiftçilerden bu şeker pancarlarını kilosu 1.25 TL'den alıyorlar. Satış fiyatları ise kilosu 5 TL.

Üstelik gördükleri ilginin de bir hayli iyi olduğunu söyleyen seyyar satıcılar günde 70 ila 100 kilo arası şeker pancarı satabiliyorlarmış. Anlayacağınız şu sıralar haşlanmış şeker pancarı seyyar satıcılar için bir hayli iyi gelir getiren bir ürün haline gelmiş durumda.

"Şeker pancarı tarlada para etmedi ama tablada satıyoruz"

https://www.sabah.com.tr/ekonomi/2018/12/05/seker-pancari-tablada-yok-satiyor?paging=1 | sabah

sabah

Tüm müşterileriyle tek tek ilgilenen, haşlanmış şeker pancarlarını soyup dilimleyerek ikram eden ya da doğrudan kiloyla satan Adanalı seyyar satıcı Hacı Ahmet Kara işiyle ilgili şunları söylüyor:

"Şeker pancarı tarlada para etmedi ama tablada satıyoruz. Çiftçi için durum kötü. Para etmiyor, ürünleri hep dökmüşler. Bunun çapası var, sökümü var. Köylü kan ağlıyor fakat ucuz aldığımız için satıcıya iyi oldu. İsteyene 1 TL'lik veriyoruz, isteyene kiloyla satıyoruz."


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?