Çay Ağacı Yağı Faydaları

Ciltteki Kaşıntı ve Kızarıklıklardan Kurtulmak Mümkün: Gül Hastalığına Ne İyi Gelir?

Favorilerime
Ekle

Sizde ya da bir yakınızda gül hastalığı varsa eminiz siz de en az bir kez gül hastalığı nasıl geçer, gül hastalığına ne iyi gelir diye düşünmüşsünüzdür. Ömür boyu sürebilen bir hastalık olan gül hastalığına iyi gelen bitkiler ve doğal yöntemler sayesinde cildinizi bir nebze de olsa rahatlatabilir, yüzünüzdeki kızarıklığın azalmasını, cildinizdeki o yanma, batma kaşıntı hislerinin son bulmasını sağlayabilirsiniz.

Ancak elbette öncelikle yapmanız gereken aşağıdaki ürünler de dahil olmak üzere hiçbir doğal ürünü tedavi edici olarak kullanmaya başlamamalı ve doktorunuzun yolunu tutmalısınız. Alanında uzman dermatologların önerileri doğrultusunda tedavi yöntemlerini denemeli, cildinizi rahatlatmak için kullanabileceğiniz bu doğal malzemeleri ise yine doktorunuzun bilgileri dahilinde kullanmalısınız, bizden söylemesi.

İçindekiler

  • Gül hastalığı nedir, neden olur, belirtileri nelerdir?

Gül Hastalığı
 
Roza hastalığı olarak da bilinen gül hastalığı, cildin altında bulunan kan damarlarının iltihaplanmasına bağlı olarak oluşan yüz ve cilt kızarıklığı, hassasiyet, yanma ve batma hissine sebep olan bir cilt hastalığı.

Gül hastalığının bilinen tek bir nedeni bulunmuyor. Stresten, aşırı sıcak ya da soğuğa maruz kalmaktan tutun da bağışıklık sisteminin yeterince güçlü olmamasına, sindirim sistemi rahatsızlıklarına ve genetik faktörlere uzanan birçok nedene bağlı olarak gelişebildiği biliniyor.

Özellikle açık tenli kadınlarda ve 30'lu yaşlardan sonra kendini gösterdiği söylenen gül hastalığının bilinen kesin bir tedavisi de bulunmuyor ancak hastalığın etkilerinin en aza indirilmesi ve kontrolü elden bırakmadığınız dürece bu hastalıktan en az derecede etkilenmeniz sağlanabiliyor. Bunun için tabii ki öncelikli olarak bir dermatoloğa başvurmanız ve onun sizin için uygun bulduğu tedavi yöntemlerini uygulamanız gerekiyor. Peki bu hastalığa sahip olup olmadığınızı nasıl anlayabilirsiniz dersiniz? Buyursunlar, gül hastalığının en yaygın belirtileri karşınızda:

  • Yüzde sık sık tekrar eden kızarıklık, bu kızarıklıkların zamanla kalıcı hale gelmeye başlaması
  • Yüzde sık sık tekrar eden yanma, batma hissi
  • Özellikle burun ve yanak bölgelerinde küçük kan damarlarının belirginleşmesi
  • Yüzde iltihaplı sivilcelerin ve kırmızı şişliklerin oluşmaya başlaması
  • Gözlerde yanma hissi
  • Burunda şişkinlik
  • Deride kuruluk, döküntüler
  • Gül hastalığı nasıl geçer, gül hastalığına iyi gelen bitkiler nelerdir?

null

Gül hastalığından muzdaripseniz aşağıdaki bitkiler ve doğal yöntemler cildinizin rahatlamasına yardımcı olacaktır. Ancak yukarıda da söylediğimiz gibi bu yöntemleri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalı, sizin için hangisi ya da hangilerinin uygun olduğunu öğrenmelisiniz. Bunun yanında eğer aşağıdaki malzemelerden herhangi birine karşı alerjiniz varsa asla ama asla o yöntemi seçmemelisiniz, aman diyelim. Gül hastalığı nasıl geçer, gül hastalığına ne iyi gelir, gelin birlikte keşfedelim:

  • Aloe vera

Tam bir cilt dostu olan aloe vera, gül hastalığının yaşattığı yan etkileri de azaltıyor. Özellikle kızarılıklığın geçmesine destek olan aloe veranın bu etkisinden faydalanmak için taze haldeki aloe vera yapraklarının iç kısmından çıkaracağınız jeli temiz cildinize uygulamanız yeterli.

  • Bal

Birçok faydasının yanı sıra vücutta oluşan iltihaplı bölgelerin de hızla iyileşmesine destek olan bal, bu özelliği sayesinde roza hastalığına karşı da yanımızda. Bu özelliğinden faydalanmak için bulabildiğiniz en doğal balı haftada 2 kez kızarıklık bulunan bölgelere sürün ve bu şekilde yarım saat bekledikten sonra cildinizi ılık suyla güzelce yıkayın. İşte bu kadar!

  • Salatalık

Cildi nemlendirme konusunda en çok kullanılan doğal malzemeler arasında yerini alan salatalık, bu özelliği sayesinde gül hastalığı olanlara da destek alıyor. Salatalıkları dilimleyip yüzünüze ya da kızarıklık bulunan diğer bölgelere uygulayın ve bu salatalık maskesini 30 dakika bekletip cildinizi arındırın. Haftada 2 kez bu maskeyi uygulayarak cildinizi nemlendirebilir, cildinizdeki yanma, kaşıntı ve kızarılıklardan kurtulabilirsiniz.

  • Yeşil çay ya da melisa çayı

Anti inflamatuvar özellikleri bulunan bu bitki çayları, cildinizdeki yanma, batma ve kızarıklıktan kurtulmanıza yardımcı oluyor. Bu özelliklerinden faydalanmak için günde 1 fincan yeşil ya ya da melisa çayı içebilir, demleyip soğuttuğunuz çayı cildinize bir pamuk yardımıyla uygulayabilirsiniz.

  • Zerdeçal ve zencefil

Zerdeçal ve zencefil güçlü antioksidan özellikleri bulunan köklere sahip oldukları ve vücutta oluşan iltihapların hızla iyileşmesini sağladıkları için gül hastalığı konusunda da bizi yalnız bırakmıyorlarlar. Onların bu özelliğinden faydalanmak içinse bal ile karıştırarak düzenli olarak tüketebilirsiniz. Dilerseniz bal ile karıştırdığınız toz haldeki zerdeçal ya da zencefili cildinize de sürebilirsiniz. Ancak yiyerek kullanmanız durumunda içten ve uzun süreki destekleyici olacaklar ve uzun vadede ağız yoluyla tüketmeniz çok daha faydalı olacaktır, aklınızda bulunsun.

  • Lavanta yağı ya da çay ağacı yağı

Lavanta yağı ve çay ağacı yağı da iltihaplı bölgelere iyi gelen bitkisel ürünlerden. Güvenilir aktarlardan, doğal ürünler satan market ve online alışveriş sitelerinden kolayca temin edebileceğiniz lavanta ya da çay ağacı yağını çok az miktarda zeytinyağı ile karıştırın, bir pamuk yardımıyla bastırmadan cildinizdeki sorunlu bölgelere sürün. Bu uygulamayı her gün 1 kez yapabilir, fazla gelen yağı 30 dakika sonrasında temiz bir bez, havlu ya da kağıt havlu yardımıyla cildinizden aldırabilirsiniz.

  • Yulaf ezmesi

İlk kez duyanlara ilginç gelse de yulaf ezmesi de cilt sağlığını destekleyen besinler arasında. Cildi temizleyen ve nemlendiren yulaf ezmesinin bu etkisinden faydalanmak için yulaf ezmesini mutfak robotuyla un haline getirip içine macun kıvamına gelecek kadar bal ilave edebilir ve hazırladığınız bu karışımı kızarıklık bulunan bölgelere uygulayabilirsiniz. Bu maskeyi haftada 1 kez yapmanız yeterli olacaktır.

Önemli Uyarı

Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Cilt doktoruna ve/veya güzellik ve bakım uzmanına danışmadan hiçbir cilt bakım ürününü uygulamamalısınız. Bu yazıdaki bilgiler de dahil olmak üzere uzmanların sizin için uygun görmediği hiçbir yöntemi denememelisiniz.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

1

mesut727218 Kasım 2019 20:56
ben 15 senedir bu hastalığı çekiyorum hep antibiyotikler le geçiyor ilaç alınca geçiyor bırakınca tekrar nüksediyor
Yanıtla

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?