pazartesi-sendromu-yuzunden-acmayan-kafe

Pazartesi Sendromu Yaşayanları Görmemek İçin O Gün Kafesini Açmayan Adam

Favorilerime
Ekle

O, Eskişehir'deki Keçi isimli kafenin işletmecisi. Ama bildiğiniz kafe/restoran sahiplerinden biraz farklı. 32 yaşındaki Rizeli işletmeci Kamil Güneş'e göre kafesinin bir felsefesi var ve tebessüm etmeyen, yüzü asık müşteri görmek istemiyor. Sırf bu sebepten herkesin sendromdan sendrom beğendiği pazartesi günleri kafesini açmıyor.

Dedik ya, biraz sıra dışı bir kafe sahibi o.

Kafenin felsefesi bile var: "Keçiyi bulun"

Kafenin adı olan Keçi, aslında Güneş'in "keçi inadı" ve "günah keçisi" deyimlerini değiştirerek oluşturduğu keçi felsefesinden geliyor. Keçi felsefesini ise kendi sözleriyle şöyle anlatıyor:

"Bir felsefemiz var, 'Keçiyi bulun'. İşletmemiz Keçi, Eskişehir'in ara sokaklarından birinde şu anda. Aradığım şey müşteri değil, paylaşım, üretim, gelişim. Hayatı o kadar zor hale getiriyoruz ki. Çok güzel paralar kazanıyor insanlar fakat pazartesiden cuma gününe kadar yüzleri hep asık. Acaba istedikleri, hayallerindeki işi mi yapmıyorlar sırf para için. Biz işletmemiz Keçi'de insanları özüne döndürmeye çalışıyoruz."

"Pazartesi sendromu nedeniyle pazartesi günleri kapalıyız"

2eylul

2eylul

Bir kafede bu uyarıyı görseniz eminiz şaşırsınız ama Keçi'nin felsefesi ve var oluş amacı bu: "Mutlu, gülümseyen insanlara hizmet etmek." Zira Keçi, müşteri ve kazandığı paradan çok paylaşım, üretim ve gelişime önem veriyor.

Haftanın 6 günü açık olup pazartesi günleri kapalı olmasının sebebi de tam olarak bu aslında:

"Malum pazartesi sendromu. Tebessüm eden müşteri istiyorum ben. 'Neyin var' diyorum, 'pazartesi sendromu' diye cevap veriyor. O zaman ben yokum, açmıyorum. Tebessüm edeceğin zaman geleceksin Keçi'ye."

Sadece bu değil Kamil Güneş'in farklı işletmecilik anlayışı. Mesela cumartesi günleri kafenin üst katındaki atölyede isteyen konukların gözlerini bağlayıp çamurla, patates baskıyla resim yaptırıyor ve sonra bunları sergiliyor.

Kuralları da var Keçi'nin. Örneğin müşteri kahvenin yanında şeker isteyince vermiyor Kamil Güneş. Çünkü bunu kahvenin kendisine hakaret sayıyor."Sadece kahve satıyorum. Onu da kafana göre içemezsin. Şeker istiyor kahvesine müşteri, vermiyorum. Bunu kahvenin kendisine hakaret sayarım" diyor.

Yolunuz Eskişehir'e düşerse "Derdimiz, kaliteli, kafası çalışan, samimi, paylaşımcı insanlar kazanmak" diyen Kamil Güneş'in bu sıra dışı mekanını ziyaret edin, deriz. Ama pazartesileri değil


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

1

lotuseaster4 Ekim 2016 03:21
ben gittim buraya, arkadaşlarım duymuş. gerçekten güzel bir yer. huzurlu bir sokakta güzel insanlarla, çok güzel bir kahve,
Yanıtla

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?