kerevizin-kokusu-nasil-giderilir-1

Artık Afiyetle Yenecek, Yemeyen Kalmayacak: Kereviz Kokusu Nasıl Giderilir?

Favorilerime
Ekle

Çocukken burun kıvırdığımız sebzelerin ilk başında pırasa varsa, ikincisinde de kereviz vardır. Annelerimizin patatesle beraber pişirip bize yedirdiği, tadı ağzımıza gelince ufak bir kandırılma yaşadığımız için mutsuz olduğumuz sebzelerdendi. Ancak süreç içerisinde faydalarını da öğrendikçe daha sık tüketir olduk kerevizi. Lezzeti de daha bir nefis gelmeye başladı. Ancak o kendine has kokusunu sevmeyenler yine kerevize mesafeli davranmaya devam etti.

Gelin şimdi o kokusunu azaltmanın sırlarını verelim sizlere. Bu sırları bildikten sonra mutfakta daha sık kereviz pişirmek isteyeceksiniz ve lezzetini de çok seveceksiniz.

Kereviz kokusu nasıl giderilir?

kerevizin-kokusu-nasil-giderilir-1

Kerevizi manavdan, marketten aldınız ve kabuklarını soymaya başladınız. İlk aşamada kerevizin kokusu çok sert bir şekilde gelmeyebilir ancak karardıkça kokusu da çoğalacaktır. Bu nedenle kerevizin kararmaması için kerevizi mutlaka ama mutlaka limonlu suyun içerisinde bekletin. Hem kokusu azalacak hem de kararmasını önlemiş olacaksınız bu şekilde.

peopleplantslandscapes.blogspot.com

peopleplantslandscapes.blogspot.com

Kerevizde limon ne görevi görüyorsa aynı şekilde sirke de aynı görevi görüyor. Limon yoksa kerevizlerinizi sirkeli suyun içerisinde bekletin. Sirke sayesinde hem kerevizleriniz daha beyaz hem de daha temiz olacaktır. Kerevizi pişirirken de içerisine elma koymak kereviz kokusunu azaltan bir diğer etkenlerden. Kerevizin kokusunu özellikle yeşil elma net bir şekilde bastırıyor.

portakalli-kereviz-tarifi

Kerevizi pişirirken narenciye sularından da destek almanızı öneririz. Hem lezzeti şahane olacaktır hem de kokusu daha az gelecektir. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz ve kokusu çok az gelen kerevizleri pişirmek için mutfağa bekliyoruz!


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?