krizantem-manset

Evinize Güzellik Katarken Havadaki Zararlı Kimyasal Gazları da Yok Eden 7 Kahraman Bitki

Favorilerime
Ekle

Günlük koşuşturmalarımız içinde kendimize bile ayıracak vakit bulamıyoruz bazen. Bekliyoruz ki tatil olsun, kafa dinlemeye doğanın orta yerine kaçalım, toprağın, yeşilin, bol oksijenin tadını çıkaralım, belki biraz pozitif enerji yüklenelim.

Oysa tatil zamanlarını beklemeden, evdeyken bize huzur verecek, toprağıyla tüm negatifliğimizi götürüp yeşiliyle günümüzü aydınlatacak o kadar güzel varlıklar var ki... Evet, ev bitkilerinden bahsediyoruz. Suyunu, sevgisini verdikten sonra gürül gürül yeşeren, evde pozitif enerji saçan, bu da yetmiyormuş gibi oksijen üreten cağnım ev bitkilerinden.

Ama "Bitkiler, oksijen üretir." diyerek geçiştirmiyoruz, NASA tarafından yürütülen çalışmalardan yararlanıp havada bulunan zararlı kimyasal gazları azaltan bitkilere odaklanıyoruz.

Artık evin ve evde yaşayan herkesin havasını bir anda değiştirecek bu bitkilerin sağladığı temiz havayla kendinizi her gün huzurlu hissedebilirsiniz.

Çok iddialı: Duvar sarmaşığı

Evinizin dekorasyonuna hem şıklık hem de samimiyet katacak duvar sarmaşığı, havadaki benzen, formaldehit ve ksilen gibi zararlı kimyasalların miktarını azaltıyor. Orta derecede ışık alan bir yerde rahatlıkla yaşayabilen bu harika bitkiyi nemli kalacak kadar sulamanız da yeterli oluyor.

Hemen uyaralım, evcil hayvan besliyorsanız duvar sarmaşığının kedi ve köpekleri zehirleyebileceği de söyleniyor. Aman dikkat.

Işıl ışıl: Kauçuk ağacı

Parlak ve büyük yapraklara sahip kauçuk ağacı, evde bakmak için oldukça ideal. Havada bulunan formaldehit adlı zararlı kimyasalla yürüttüğü başarılı mücadele ise onu daha bir evde bakılası yapıyor. Doğrudan güneş ışığı almayan ama aydınlık bir yerde tutabileceğiniz bu dünya güzeline haftada bir su vermeniz de yeterli oluyor.

Çok zahmetsiz: Yelken çiçeği

En az bakıma ihtiyaç duyan bitkilerden olan yelken ağacı, sanki zahmet vermeyen bir minnoş olması yetmezmiş gibi bir de NASA'nın havadaki zararlı kimyasalları azaltan bitkiler listesinde yer alıyor. İlk kez evine bitki alacaklar için en iyi seçenek olan yelken çiçeği, doğrudan ışık alması gerekmeyen, her gün su beklemeyen bir misafir. Güzel diye mi alırsınız, bakımı kolay diye mi yoksa evin havasını güzelleştirdiği için mi, size kalmış.

Her eve yakışır: Bambu Palmiyesi

Tropikal bir bitki olan bambu palmiyesi de neredeyse yelken çiçeği kadar zahmetsiz bir bakım istiyor. Saksının içindeki toprağın üst kısmı kurumaya başladığında su verme zamanı geldiğini belli eden bitkiyi alırken dikkat etmeniz gereken ise kahverengi çizgili olanları değil koyu yeşil yapraklı olanları almak. Sonra gelsin sağlık, gelsin güzellik.

Adeta şifa küpü: Aloe vera

Aloe verayı daha önce de çok kezler duyduk, içindeki jelimsi sıvıyla mutfak yanıklarında, böcek ısırıklarında, küçük sıyrıklarda bize hep yardımcı oldu ya da cilt rahatsızlıklarında derimizi ferahlattı. Ama bu kadar değilmiş faydaları. Aloe vera da havadaki zararlı kimyasal gazlara savaş açıyormuş. Biz daha ne diyelim, teşekkürler aleo vera, iyi ki varsın!

Kasımpatı (Krizantem)

Nadir çiçek açan bu bitki, çok terleme yapması sebebiyle odadaki kötü kokuları örter, evin dört bir yanını mis gibi kokusuyla sarar. İki haftada bir sulamanın yeterli olduğu kasımpatılar, ışık alan yerlerde verimli olurlar. Bırakın, bu büyüleyici bitkiler, evinizin havasını her anlamda değiştirsin.

Difenbahya (Kaynanadili)

alchetron

alchetron

Halk arasında kaynanadili olarak bilinen difenbahya, birlikte yaşaması en kolay bitkilerden. Işığı doğrudan alması gereken bu bitki, bu alanda çalışmaları bulunan Dr.B.C. Wolverton'un da en faydalı bitkiler listesinde yer alıyor. Sadeliği ile zaten hemen her evde yer edinmeyi başaran difenbahyaya iyi bakmayı başarabilirseniz, size temiz hava gibi harikulade bir dönüşü olacaktır.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?