dogal-sac-bakim-manset

İşlem Görmekten Yıpranmış Saçlar İçin 6 Mucizevi Saç Bakım Maskesi

Favorilerime
Ekle

Saçımı o renge mi boyasam, röflenin üstüne bir de balyaj mı yaptırsam, uçları ombreliydi şimdi acaba eski rengine mi boyatsam derken güzelim saçlarınızı iyice yıprattınız mı? Yoksa sadece hava değişiminden bile kötü etkilenen, sıklıkla kuruyup yıpranan saçlara mı sahipsiniz? Saçınızın cansız, mat, kuru ve kötü görünmesinin nedeni bu saydıklarımızdan hangisi olursa olsun, aşağıdaki tarifler işe yarayacaktır. Tabii eğer gerçekten düzgün besleniyor, alkol ve sigara tüketiminde aşırıya kaçmıyorsanız. Çünkü bu kötü alışkanlıklar, elbette saçları da etkiliyor.

Artık tümüyle yıpranmış bir saçı, ne yaparsak yapalım baştan yaratamayız fakat doğru usullerle besleyip, biraz olsun güçlendirebilir, daha önemlisi yumuşatabilir ve kötü görünümünden kurtarabiliriz.

Bir yandan bu maskeleri uygulamak, diğer yandan yıpranmış saçları düzenli olarak kestirerek ilerlemek en iyisi olacaktır. Elbette hâlihazırda yıpranmış saçları yeni işlemlerle eskisinden daha kötü bir hale getirmemek de.

Bu denenmiş, uygulanmış ve memnun kalınmış tariflerden istediğinizi seçip uygulayabilirsiniz.

En temel malzemelerimiz neler?

sac-bakim-maskeleri-3

Mutfaktaki malzemeler: Zeytinyağı, muz, avokado, yumurta, yoğurt, elma sirkesi, bal.

Ek malzemeler: Hindistan cevizi yağı, Hint yağı, tatlı badem yağı, argan yağı, shea yağı, B vitamini kapsülleri.

Bu malzemelerden en az 2 en fazla 5 tanesini kullanarak, ihtiyaçlarınıza uygun ve arzu ettiğiniz şekilde bir saç maskesi elde etmeniz mümkündür. Dikkat etmeniz gerekenler ise maskeyi saçınız nemliyken sürmek, saçınızdan akıtmak için 2 defadan fazla şampuan kullanmamak ve son durulama suyunuzun çok sıcak olmamasına dikkat etmek. Haftada 2 ila 4 kez arası, kendi seçeceğiniz malzemelerle yapacağınız maskeyi uygulamanız yeterli olacaktır. Denenmiş ve beğenilmiş hazır tarifler içinse yazının devamındaki tariflerden birini kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki maske tariflerini az yıpranmış saçlardan çok yıpranmış saçlar için yararlı olanlara doğru sıraladık. Ayrıca belli başlı malzemeleri kullanmak istemeyecekler için de alternatif tarifler oluşturduk.

Not: Saçınızın uzunluğuna ve yıpranmışlığına bağlı olarak malzemeleri eşit oranda artırabilirsiniz. Örneğin saçınız omuz hizasındaysa 1 yumurta sarısı veya 1 orta boy muz, daha uzun veya çok yıpranmışsa 2 yumurta sarısı veya 2 muz kullanmalısınız. Diğer malzemeler için de aynısı geçerlidir.

Mufakta hepsi var: Yumurta + Bal + Sirke maskesi

yumurta-bal-sirke-maskesi

Şimdi mutfağa gitseniz bu malzemelerin tümünü tezgâhta, dolaplarda rahatlıkla bulursunuz. Temel malzemeleri yumurta, bal ve sirke olan bu tarife dilerseniz ek malzemeler de ekleyebilirsiniz. Önce yumurtayı iyice çırpın, ardından sirkeyi, sonra da balı ekleyin. İyice karıştırıp nemli saçlarınıza sürün. 30 dakika 1 saat arası bekletip yıkayın. Son durulama suyunuza 1’e 1 ölçekte sirke ve su eklerseniz, saçlarınız parıl parıl olacaktır.

Malzemeler: 1 yumurta, 1 yemek kaşığı bal, 4 yemek kaşığı elma sirkesi. İsteğe bağlı olarak 1 veya 2 B vitamini kapsülü ve ayrıca evde varsa, yukarıda bahsi geçen yağlardan 1 veya 2 tanesinden 1’er yemek kaşığı da eklenebilir.

Sirkesiz de olur: Yağ, bal, yumurta maskesi

yag-bal-yumurta-bal-maskesi

Elma sirkesi kullanmak istemiyorsanız, bu tarif orta yıpranmışlıktaki saçlar için gayet uygundur. Yumurtayı çırpıp diğer malzemeleri ekleyin, iyice karıştırın. Nemli saça sürüp 30 dakika 1 saat arası bekletip yıkayın.

Malzemeler: 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tatlı badem yağı, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı bal, isteğe bağlı olarak 1 veya 2 B vitamini kapsülü.

Yumurtasız da olur: Meyveli yoğurtlu maske

meyveli-yogurtlu-sac-maskesi

Bazı insanlar yumurtanın kokusundan hoşlanmaz. Yumurta kullanmak istemiyorsanız ve saçlarınız orta derecede yıpranmışsa bu formülü uygulayabilirsiniz. Muzu çatal yardımıyla iyice ezip püre haline getirin. Seçtiğiniz yağı ve balı ekleyip iyice karıştırın, son olarak yağı ekleyin. Nemli saça sürüp 30 dakika 1 saat arası bekletip yıkayın.

Malzemeler: 1 adet muz, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı veya tatlı badem yağı, 1 yemek kaşığı bal.

Bal olmadan da olur: Yağ karışımı maskesi

yag-karisimi-maskesi

Balın yapışkanlığı yüzünden ballı tarifler uygulamak istemezseniz ve saçlarınız orta derecede yıpranmışsa bu basit tarifi deneyin. Tüm yağları iyice birbirine geçene kadar karıştırıp nemli saça sürün. 30 dakika 1 saat arası bekletip yıkayın.

Malzemeler: 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tatlı badem yağı veya Hint yağı, isteğe bağlı olarak 1 kapsül B vitamini.

Bu tariften itibaren mutfak malzemelerinin biraz dışına çıkıyor ve çok yıpranmış saçlar için bakım maskesi tarifleriyle devam ediyoruz. Yağları formüllerin dışında bırakmak imkansız. Aksine en güçlü olanlarından uygun miktarlarda ve mümkünse ılık olarak saçımıza uyguluyoruz. Bu karışımları saçınızın ihtiyacına göre 1 – 24 saat arası saçınızda tutabilirsiniz. Örneğin maskeyi saçınıza gece uygulayıp, başınıza bir duş bonesi veya havlu geçirip, yastığınızı bir havluya sararak tüm gece saçınızda bu karışımla uyuyup sabaha banyonuzu yapabilirsiniz. Aşırı derecede yıpranmış saçlar için bu gece uygulaması haftada en az 2 defa yapılmalıdır.

Meyveler ve yağların gücünü birleştirin: Avokadolu, muzlu maske

avokado

avokado

Meyvelerde bulunan vitaminlerle yağlar karıştırıldığında ortaya gerçekten çok güçlü formüller çıkıveriyor. En uygun meyveler ise avokado ve muz. Bu iki meyveyi çatalla ezerek püre haline getirin, ardından yağları ve dilerseniz 1-2 kapsül B vitamini ekleyip iyice karıştırın ve nemli saçınıza sürün. Maskeyi sürmeden önce benmari usulü ısıtırsanız etkisi çok daha artmış olacaktır.

Malzemeler: 1 muz, ½ avokado, 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 1 yemek kaşığı Hint yağı, 1 yemek kaşığı tatlı badem yağı.

Meyvesiz de olur: Saf yağ maskesi

saf-yaglar-sac-maskesi

Meyveleri işin içine hiç karıştırmasak mı diyorsunuz? Olur, o da olur. Bu durumda daha güçlü bir formül yaratmak için daha çok ve çeşitli yağlara ihtiyacımız var demektir. Hindistan cevizi yağı ve shea yağını benmari usulü eritin. Ocaktan aldığınızda içine diğer yağları katıp iyice karıştırın. Fazla soğumadan nemli saçınıza sürün. 1-24 saat arası bekletip yıkayın. Aşırı yıpranmış saçlarda haftada en az 1 defa uygulanmalıdır.

Malzemeler: 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 2 yemek kaşığı Shea yağı, 1 yemek kaşığı Hint yağı, 1 yemek kaşığı argan yağı, 1 yemek kaşığı tatlı badem yağı.

Şifa olsun

Önemli Uyarı

Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Cilt doktoruna ve/veya güzellik ve bakım uzmanına danışmadan hiçbir cilt bakım ürününü uygulamamalısınız. Bu yazıdaki bilgiler de dahil olmak üzere uzmanların sizin için uygun görmediği hiçbir yöntemi denememelisiniz.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

4

Meltem4333 Aralık 2018 05:33
Saçlarımda bu tarz maskeleri çok denedim ama kurutan, kokan, saçımı yağlandıran oldu ve saçlarım istediğim gibi olmadı en son doğal keratin kullanmaya başladım tavsiye üzerine ve saçlarım tam istediğim gibi bakımlı ve sağlıklı evde kolay bir şekilde uyguluyorum patentli ve doğal keratin olması da içim rahat kullanmamı sağlıyor.
Yanıtla
Sultan101012 Kasım 2018 19:26
Saçlarım sürekli bakım istiyor boyadan ve yaptığım işlemlerden çok yıprandığı ve kuruluklardan kaynaklı olarak ama kullandığım hiçbir ürün saçlarım için tam bir çözüm olmadı Hindistan cevizi yağı falan kullandım saçımdayken saçımı yumuşattı ama yıkadığımda sert ve yıpranmalar geçmiyor tavsiye üzerine doğal keratin denedim saçlarım da yıpranmalar ve sertlik kalmadı patentli olanından aldım doğal bir şekilde kullanıyorum saçlarım sonunda istediğim şekilde yumuşak ve yıpranmışlık yok rahat rahat istediğim işlemi boyamayı yapıyorum ve kuaförüm bile kullandığım ürünlerden almaya karar verdi saçımdaki farkı gördüğünde. Artık saç bakımım için patentli keratin kullanıyorum.
Yanıtla
nezetuk9 Haziran 2018 17:30
Ben saç bakımımı çok kolay ve en iyi şekilde liquid keratinle yapıyorum diğer aldığım evde yaptığım hiç bir ürün veya karışımda saçıma bakım yapmıyormuşum yani keratin kullanmaya başlayınca anladım.
Yanıtla

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?