Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi

Bağışıklık Sistemi Nasıl mı Güçlendirilir : Sihirli Gıdalar

Favorilerime
Ekle

Soğuk kış ayları geldi çattı. Okuldu işti derken hepimiz kalabalık ortamlardan kaptığımız kocaman hapşırıklardan nasibimizi aldık. Tabii çareyi mis gibi anne çorbalarında arayanlar da var, sabah akşam içilecek ilaçlarda arayanlar da. Nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıkların bol olduğu şu günlerde biz iyisi mi mutfağımızdaki sihirli dediğimiz gıdalara bir göz atalım.

Bağışıklık sistemi denince aklımıza ilk gelen vücudumuzu hastalıklara karşı koruduğudur. Zararlı mikropları fark ederek vücudumuzdan atma görevini görür. Tabii bu sistemin de yiyeceklerle güç takviyesine ihtiyacı var. Başta sarımsak, soğan olmak üzere, ıspanak, turp, brokoli, zencefil, kivi, nar ve pırasa tam bir sihirli gıda.Tabii içinizde bu saydıklarımızı sevmeyenler de olabilir. Çorbaların içine katarak ya da küçük bir işlemden geçirip sularını yudumlayarak da bu şifa dolu yiyeceklerden faydalanabilirsiniz.

Yanımda nane şekeri olmadan asla dediğimiz sarımsak

Demir, kalsiyum gibi birçok faydalı mineralleri içinde barındıran sarımsak tam bir savaşçı. Dedelerimizin zamanından bugüne dek gerçek hiç değişmedi. Çiğ veya az pişmiş olarak olarak tüketmek kansere yakalanma riskini oldukça düşürüyor. Vücudumuzdaki zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı, demir eksikliğine de birebir. Midedeki ve bağırsaklardaki sindirimi kolaylaştırırken, zararlı yağların vücuttan atılmasında da destekçi.

Soğansız yemek tuzsuz ayrana benzer

Soğansız salçasız yemek olmaz diyenler buraya. Yemeklerden salataya, kurusundan tazesine, beyazından moruna soğanlarla haşır neşiriz. Kalsiyum, demir, folat, magnezyum, fosfor ve potasyum minarellerinden içinde azar azar bulunduran, aynı zamanda bir şeker, lif, protein, karbonhidrat ihtiyacımızı gideren bu besin de sağlığımıza duacı. Ekildiği döneme göre tadında değişiklikler gösterse de faydası hep aynı. Bağışıklık sistemini güçlendirirken deri ve saç sağlığımızı da unutmuyor.

Alkışlarla lahanagiller familyasından brokoli

Kendine has kokusu ve tadıyla çorbadan salataya,yemeklerden kek tariflerinin içine uzanan brokoli sağlık açısından zengin bir besin. Mideyi güçlendirir, kalp için faydalıdır. Diyabet hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği brokoli ülser, gastrit gibi mide hastalıklarına da iyi gelir. Kansızlığa ve sinir sistemine destek çıkarken, kas ağrılarına da iyi gelir.

Pazardan aldım bir tane eve geldim bin tane: Nar

Nar C vitamini, B vitamini grubu gibi vitaminlerden ve omega 3 yağ asitleri demir, magnezyum, fosfor, potasyum, folat, manganez, selenyum ve çinko minerallerinden oluşan harika bir meyvedir. İçinde bir hazine saklayınca bağışıklık sistemine faydaları da saymakla bitmeyecektir. Bağışıklığı güçlendirir, kanseri önler, cilt sağlığını korumaya yardımcı olur. Ayıklayıp yemeye üşenenler, suyunu sıkarak harika bir meyve suyu elde edebilirler. Tekerlemelerde de yer verilen bu meyveyi sezonunda kaçırmadan yiyebilenlere afiyet olsun.

Tropikal bölgeden gelen mucize : Zencefil

Güneydoğu Asya kökenli bir bitki türü olan ve daha sonra Asya ve diğer tropikal Asya bölgelerine yayılan zencefil oldukça faydalı. Doğduğu topraklarda turşu olarak da kullanılan zencefil, yüksek vitamin ve besin kaynağıdır. Zencefilin %3’ünü uçucu yağlar oluşturur ve tadını phenylpropanoid adındaki maddelerden alır. İlaç sektöründe kullanılmasının yanı sıra hastalıklar esnasında hızlı sonuçlar alabilmek için alternatif tıp tarafından da kullanılmaktadır. Vücudun sıcaklığını dengeler. Mide bulantılarına ve kusmalara karşı etkili olduğu da bilinmektedir.

Önemli Uyarı

Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bu yazıdaki bilgiler de dahil olmak üzere doktorunuzun sizin için uygun görmediği hiçbir yöntemi denememelisiniz.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?