bugday-cimi

Hanımlar Saksıda Buğday Yetiştirelim

Favorilerime
Ekle

Saksıda buğday yetiştirmek çok iyi fikir. Tarlaya gidemiyorsan kendi tarlanı yapacaksın bu zamanda, balkonda saksıda bile olsa... Organik tarım, GDO'suz, hormonsuz meyve sebze için saksı olayı biraz zor belki ama buğday filizlendirmek, saksıya arpa ektim, hasat yaptım balkonda demek o kadar da zor değil. Şaşırdınız değil mi? Arpa buğday tarlada olur, göz alabildiğine başaklar boy verir, yeşerir, sararır. Haklısınız ama bize çim lazım, oğulcuk lazım onları da saksıda yapabiliriz.

Saksıda buğdağ çimini nasıl yetiştireceğiz?

Kendi buğday çimimizi yetiştirmek için köyümüzden, yoksa yakınımızın köyünden o da yoksa en yakın köye giderek bir avuç kabuklu buğday, arpa bulmamız lazım. Çünkü işlenmiş buğdayla saksıda buğday çimi çok verimli sonuç vermiyor. Burada hemen global bir mesaj verelim, "Tohum çok önemli, tohumumuza sahip çıkalım, koruyalım çünkü en önemli ekolojik miras tohum."

İşlem görmemiş, hakiki bir avuç buğdayımızı genişçe bir kaba alıp su ilave ederek 8-10 saat kadar bekleyelim. İkinci aşamada daha büyükçe bir kapaklı kaba alıp kapağını aralık bırakıyoruz, ara sıra karıştırıp üzerine de su serperek 2 gün bekliyoruz. Ekilmeye hazır çimlenmiş buğdayımız tamamdır.

Üçünü aşama ekim kısmı... Torf toprak kullanarak genişçe bir kaba cevizli kadayıf yapar gibi (evet aynen öyle filizlenmiş buğdaylarımızı ekiyoruz. Önce torf toprak yayılır, üzerine filizlenmiş buğdaylar ve tekrar toprak. Elinizle de bastırın, tamam. Son aşama buğday çiminin toprağını sürekli nemli kalacak şekilde sulamak ve güneşli bir yerde bir hafta bekletmek. Toprak, su ve güneş... Buğday çimlerinizi bir hafta sonunda uçlarından kesip kullanabilirsiniz.

Buğday çiminin faydaları ne peki?

Fİlizlenen buğday (veya arpa) yıkanarak bal ile aç karnına sabahları 2-3 çorba kaşığı yenir. Sivilcelerin azalmasına, cilt renginin açılmasına, saçların gürleşmesi ve çoğalmasına yarar. Kan üretimini düzeltir, bağışıklık sistemini güçlendirir, hormonal dengeyi sağlar.

Buğday filizleri, geçmeyen yaralar için mükemmel bir ilaç, çimlenmiş buğday filizleri ile beraber dövülür, temiz bir bez içine yerleştirilerek yaraya konur. Bu merhem günde 2 defa değiştirilir. Çimlenmiş buğdayın bu denli etkili olmasının sebebi, oğulcuk oluşumu ile birlikte ortaya çıkan enzimler ve kök hücresi.

*3K temizlik. Kan, kolon, karaciğer
*Toksinleri ve ağır metalleri atar.
*Enzim aktivasyonu ve hemoglobin artışı.
*Antiaging etkisi de bonus.

Şimdi diyeceksiniz ki ilaç mıdır nedir, tadı nasıl acaba? Burnunuzu sıkarak da içebilirsiniz ama baştan bir deneyin belki de çok seversiniz. Sabahları aç karnına kahvaltıdan 1 saat önce enerji içeceği niyetine. Yarım bardakla bir başlayın hele, mümkünse bir şey katmayın yanına. Püf noktası, metal değmeden suyu sıkılmalı, çiğnesem olmaz mı cümlesi aklınızdan geçiyorsa cevabım şu, hazmı zor. Kimlerin ana yemeği olduğunu bir düşünün, hak vereceksiniz

Daha fazla bilgi bulabilirsiniz bu konuda, şuna dikkat çekmek istiyorum şifa basit ve elimizin altında olan doğal gıdalarda, onlardan yapılmış reçetelerde saklı. Bir torba buğdayım var, çimlenmeyi bekliyorlar...


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0 yorum yapılmış

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?