Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi

Beyaz Etin Nazlı Güzeli Tavukla Yapılan Nefis Tarifler ve Püf Noktaları

Favorilerime
Ekle

Tüm dünyanın kabul ettiği birkaç şey var bizce: Yer çekimi, Ay'ın Dünya'nın bir uydusu olduğu, iki meridyen arasının 4 dakika olması ve beyaz etin nazlı güzeli tavuğun, lezzetli bir şey olduğu.

Çok iddialı girdik farkındayız. Tezimizi savunalım: Başınızdan çok kötü bir hikaye geçmediyse tavuk yemeklerinden bir tanesini seviyorsunuz, en azından bir tanesini, biliyoruz.

Bu sevgiyi bir tanesine değil de onlarcasına duyanlara muazzam haberlerimiz var. Kendinizi mutfağa kilitleyebilirsiniz, normalden 2 saat erken uyanabilirsiniz ve hatta çiftlik kurabiliriz.

Çünkü bu yazıdan sonra tavuklu yemekler konusunda tam bir uzman olacak, ağzınızın tadı, midenizin rahatıyla bu bol proteinli güzelin tadını çıkaracaksınız.

Not: Neredeyse her birinin yanına gittiği için tavuğu en yakın arkadaşının tarifini şöyle bırakalım: Pirinç pilavı tarifi

Not 2: Sizi bütün tavuklu tariflerimiz için şuraya alalım: Tavuk tarifleri

Tavuk çeşitleri mi: Tavuk seçimi

Tavuk pişirmenin püf noktalarını da nefis tariflerimizi de vereceğiz ama önce bunu bilmeli. Çünkü her şey onunla markette, kasapta bir araya geldiğiniz an başlıyor aslında.

Bir kere ne pişireceğinizi bilerek gitmeniz gerekiyor oraya. Sonra da mümkünse organik bir tavuk bulmanız gerekiyor. Biliyoruz, çok sıkıldınız bu "organik" lafından ama ne yazık ki günümüzde yediğimize içtiğimize dikkat etmemiz gerekiyor sağlığımız için. Bu da organik olarak beslenen tavuktan geçiyor mesela. Tabii her organik diyene de güvenilmmiyor, o yüzden siz en güvendiğiniz yere "serbest dolaşan" bir tavuk istediğinizi söyleyin ve umalım ki gerçekten serbest dolaşan bir tavuk alabilin.

Ne pişireceğinizi bilerek gidin dedik başta. Onun da nedenini açıklayalım hemen. Elbette tavuğun her yerini her yemekte kullanamazsınız. Onun bölümlerini de iyi tanımalı, maksimum performans, sonsuz lezzet için en güzel bölümlerini seçmeli. E hadi o zaman ne duruyoruz!

Tavuğun neresi, nedir: Tavuğun bölümleri

tavuk-doner-ramazan

Tavuğun neresinin, nerede kullanıldığını öğrenelim dedik, anlatmaya tabii ki tavuk göğsünden başladık. Kemiği, derisi, kıkırdağı olmadan ayıklanmış, parlak ve pürüzsüz yapısıyla tavuğun en uğraşsız, en her tarife girebilen kısmıdır tavuk göğsü. Tavuğun büyük bir kısmını oluşturduğundan fiyatı da diğer kısımlara göre uygundur hani.

Tavukta bol bol olduğunu bildiğimiz proteinlerin de en saf olduğu bölümdür üstelik kendisi. Düşünün bir kere, bir şey hem en ala et yemeği hem de en mis tatlıya dahil olabiliyorsa vardır onun bir hikmeti.

Evet sütlü tatlılarımızın biriciği tavukgöğsü tatlısından söz ediyoruz. Hala bilmeyen varsa duyuralım, gerçek tavukgöğsü tatlısında gerçekten tavuk göğsü kullanılıyor. İnanmazdanız tavukgöğsü tarifimizi uygulayıp bu şahane lezzetin imkansız güzelliğine şaşırıp kalabilirsiniz.

Biz şimdi tavuğun diğer bir bölümü olan kanatlara geçelim. Tavuk kanadının etrafı yağlı bir deriyle kaplıdır. Bu da onu mangalların ve kızartmaların vazgeçilmezi yapmak için geçer nedenlerden biridir. Çok lezzetli ama bir o kadar da kalorilidir. Yemelere doyulmaz, yedikten sonra ise fazla yediğiniz için içinizi bir pişmanlık kaplayabilir, yalan yok.

Çıtır Tavuk Kanatları

Daha hafif yemek isterseniz tavuk kanatlarını fırına da atabilirsiniz. Ancak fırında yaptığınızda mangal ve kızartmalara göre pişmesi daha uzun bir süre alacaktır, onu da söylemeden geçmeyelim.

Sıra geldi tavuk butlara... Onlar da tavuğun en bir sevdiğimiz yerlerinden olur. İki çeşidi vardır: Kalçalı butlar ve bagetler. Bagetler bize daha samimi gelir. Elle yemek makbuldür. Mangal için birebirdir. Çeşit çeşit sosla da bir harika olur.

Kalçalı butlar daha cool'dur. Büyüktür çünkü, heybetlidir. Bu yüzden pişirmesi biraz daha zahmetli, yemesi daha döke saça olur. Onun da değerini biliriz tabii, o ayrı.

Kalça kısmını da es geçmek olmaz. Kendisi tavk göğsünden sonra tavuğun en etli bölümü olur. Tencere yemekleri için pek uygun bir tercihtir. Özellikle sebzelerle bir araya gelince ortalığı kasıp kavurur.

Tavuk lezzeti için: Tavuk nasıl marine edilir?

Marine etme işlemi tavuğun pişirilmeden önce başına gelen en güzel olaydır aslında. Daha yumuşak, lokum gibi olmasını sağlar. Marine etmeden önce dikkat etmeniz gerekenler tavuğun mutlak suretle taze olması yani defalarca çözdürülüp dondurulmamış olması önemlidir.

Marine işlemine gelince, tavuk nasıl marine edilir derseniz, en kolayından bir miktar süt ya da soda içinde 2 saat bekletebilirsiniz mesela. Daha alengirli, daha özenli bir yemek hazırlamak isterseniz zeytinyağı, rendelenmiş soğan suyu, bir miktar süt, yoğurt, rendelenmiş sarımsak, biberiye ve kekik gibi baharatlarla harika bir marinasyon yaşatabilirsiniz tavuğunuza.

Yapacağınız marine işlemi için biz 2 saat dedik ama tavuk göğsü gibi tavuğun derisiz bir bölümünü kullanacaksanız daha uzun süre de bekletebilirsiniz hazırladığınız sosun içinde. Malumunuz, yeterli özen gösterilmezse biraz kuru kalır tavuk göğsü pişince. Öyle kuru kuru yiyin istemeyiz mis gibi yaptığınız tavuğunuzu.

Bir gün lazım olabilir: Tavuk nasıl saklanır?

Tavuk alınca muhtemelen hemen o akşam yapıveriyorsunuz ama olur da bir gün tavuk alıp birkaç gün bekletmeye karar verirseniz ya da yanlışlıkla gereğinden fazla alırsanız diye aklınızda bulunsun tavuğun nasıl saklanacağı istedik.

Bütün tavuk da alsanız sadece tavuk göğsü de onu öylece ortalarda bırakmayın sakın. Oda sıcaklığında uzun süre kalan tavuğun üzeri bakteri yuvasına döner çünkü. Misler gibi bir tavuk yemeği yapıp sonra ondan zehirlenmenizi istemeyiz.

Peki, buzdolabına mı konmalı bu durumda? Hayır. Cevap derin dondurucu olmalı çünkü tavuğun üzerinde bakteri ürememesi için çok düşük sıcaklıkta durması gerekiyor. Derin dondurucuya da öyle her tarafı açık atmamalı tabii. Hava geçirmediğinden emin olduğunuz bir kapa ya da poşete geçirin onu. Güzelce koruyup kollayarak atın derin donrucunuza.

Sakladıktan sonra kullanmaya karar verdik diyelim: Tavuk nasıl çözülür?

Derin dondurucuda saklamamaız gerektiğini öğrendik. Ama derin dondurucuda da buzlanacak o tavuk, kaskatı olacak. Çıkarıp hop diye kullanamayacağız yemek yapmak için. İşte onu buzlarından arındırıp eski haline getirmenin bir yolunu bulmalı. Ama o yol, kesinlikle sağlıklı olmalı.

Evet, derin dondurucudan çıkarılan tavuğu sıcak suya atıp çözülmesini sağlayan var, güneşin altına bırakıp buzların erimesini bekleyeni de çok gördük. Ama bunlar çok yanlış yollar arkadaşlar, çok sağlıksız.

Pekii, ne yapacağız o zaman? Derin dondurucudan çıkardığımız tavuğumuzu buzdolabına koyacağız. Orada yavaş yavaş çözülecek. En sağlıklı ve doğru yöntem bu çünkü. Vaktiniz darsa o tavuğu yapmaktan vazgeçebilirsiniz ama asla kaybar suların içine atmamalısınız.

Kendiniz için demiyoruz, her şey sizin sağlığınız için.

Yok bana başka bir yöntem lazım derseniz, paketli tavuğu (paket, su geçirmez olmalı) soğuk su dolu bir kaba koyarak da çözdürebilirsiniz. Suyu ara ara değiştirmeyi de ihmal etmeyin tabii.

Söz konusu fırınsa püf noktaları hazır: Fırında tavuk yapımı

firinda-tavuk-pismis

Fırından mis tavuk kokuları yükselmesini seviyor, daha hafif olduğu için yemeklerinizi fırında yapmayı tercih ediyorsanız püf noktalarını bilmelisiniz.

Öncelikle fırına koyacağınız tavuk, bütün bir tavuk olsa da tavuğun yalnızca bir bölümü olsa da kuru olmasına özen gösterin. Eğer soslu bir tavuk yapmıyorsanız ve tavuğun fırından çıtır çıtır çıkmasını istiyorsanız bu olmazsa olmazınız olsun.

Çünkü nemli ya da ıslak kalan tavuk, fırında pişerken çıtır çıtır olmak yerine nemden dolayı yumuşar. Kısacası, yapış yapış tavuk derisinden hoşlanmıyor ama çıtır tavuk derisine hayır diyemiyorsanız tavuğunuzu fırına atmadan önce iyice kurulamalısınız.

Fırına atmadan önce dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da tavuğun ve fırının sıcaklığı. Yapacağınız tarifte aksi bir bilgi yoksa genelde fırın önceden ısıtılır mutlaka. E tavuğu da derin dondurucudan çıkarıp buzdolabında ya da soğuk suyun içinde çözdürüyoruz. Bu ikisi arasındaki devasa sıcaklık farkını azaltmak gerek. Bu yüzden tamamen çözüldüğünüzden emin olduğunuz tavuğu biraz da oda sıcaklığında bekletmeniz gerek. Ama daha önce dediğimiz gibi oda sıcaklığında çok da kalmamalı, zira bakteriler üşüşüverir.

Tavuk Baget Tarifi

Tavuk Baget Tarifi

Tavuğun sıcaklığını elinizle kontrol edip buz gibi olmadığından emin olduktan sonra önceden ısıttığınız fırına gönül rahatlığıyla koyabilirsiniz.

Piştikten sonra da bitmiyor tavuk yapmanın püf noktaları. Fırından çıkarır çıkarmaz yememek gerekiyor onu. Yeseniz de bir şey olmaz ama bir 10-15 dakika beklerseniz çok daha lezzetli olur tadı. Çünkü tavuğun suları süzülür tüm tavuk parçalarının üzerinde, dağılır dört bir yana. İşte o zaman tadına doyum olmaz.

Tavuk kokusu mu dediniz, onun da çözümü var: Tavuk kokusu nasıl giderilir?

Pişirdiğiniz tavuğun çok fazla "tavuk" koktuğunu düşünüyor ya da sadece kokusundan rahatsız olduğunuz için tavuk yiyemiyorsanız çaresi çok basit. Tavuğunuzu pişirirken yanına limon, kekik, defne yaprağı ya da sarımsak gibi lezzetleri ekleyerek tavuğunuzun tavuk kokmasını engelleyebilirsiniz.

Tavuk göğsü pişirmek ciddi bir iştir: Tavuk göğsü nasıl pişirilir?

Tavuk göğsü tavuğun en sevdiğimiz, en yaygın kullandığımız bölümü olabilir. Kemiksiz, derisiz olması kullanımını kolay kılarken bir de uygun fiyatlı olunca hal böyle oluyor. Üstelik tavuğun proteini en bol, en yağsız bölümlerinden kendisi. Daha ne olsundu zaten?

İşte tüm bu artıları nedeniyle ona gereken önemi verelim diyoruz. Pişirince kuru kuru kalmasın, yumuşacık olsun, ağzımızda dağılsın mesela, ne dersiniz?

balli-tavuk

Marinasyonla işe başlayalım o zaman. Bir eti yumuşatmanın en kolay ve güzel yolu onu marine etmektir. Kırmızı ete göre daha kolay marine olan tavuk eti, marinasyon işlemiyle yumuşacık olmakla kalmaz, lezzetini de ikiye katlar. Marine edeceğiniz tavuk göğüslerinin üzerine çentikler atarak koyulun bu yolculuğa. Çentiklerin çok derin olmamasına dikkat edin. Tek taraflı çentikler yerine baklava şeklinde çentikler atmanız da daha iyi sonuç almanızı ve piştikten sonra daha estetik bir görünüm elde etmenizi sağlar.

Peki, marine etmek için hangi malzemeleri kullanmalı? Yoğurt, yoğurt suyu ve kefir gibi süt ürünleri tavuk göğsünün yumuşacık olması ve kurumaması için kullanabileceğiniz en sağlıklı alternatifler. Yağ kullanmayı düşünüyorsanız zeytinyağı, hardal, sirke ve biberiye, kekik gibi taze baharatlarla da nefis bir marinasyon sosu hazırlayabilirsiniz.

Marinasyon bitti, sıra geldi tavaya. Burada önemli olan ısıya dayanıklı bir yağ kullanmanız. Çünkü tavuk göğsü diğer etlere göre daha kalın olduğundan yüksek ısıda pişirilir. Yüksek ısıya dayanıklı olmayan bir yağ kullandığınızda bu durum yemeğinizin lezzetine yansır. Üstüne bir de sağlıksız olur. Protein yiyeceğim derken kendinize zararınız dokunsun istemiyorsanız kullandığınız yağın güvenilir ve kaliteli olduğundan emin olmalısınız.

"Isıya dayanıklı yağ ne ki, ben anlamam" diyenler için aslında hepimizin bildiği, pek de bir sevdiği tereyağını örnek verebiliriz. Sıvı yağlar daha çabuk yansa da tereyağı müthiş bir performans göstererek sadece tavuk göğsünü değil, bagetlerden bütün tavuğa her türlü tavuk yemeğinizi ayrı bir şahane yapar. Tadına da tat katar üstelik. Oh mis.

tavuk-tava

Tavuk göğsü pişirmenin püf noktaları bu kadarla da bitmiyor. Tavanızı da doğru seçmeniz gerekiyor. Öncelikle tavanızın ısıyı doğru dağıtan bir malzemeden yapılmış olması önem taşıyor. Aksi halde tavuğunuzun her yeri aynı oranda pişemez ve gerçek bir lezzet yakalayamazsınız. Bunun için döküm tava ya da tabanı kalın olan tavaları tercih etmeniz doğru olacaktır.

Doğru tavayı bulduktan sonra bilmeniz gereken bir püf daha var: O da tavanın tavuk göğsünü koymadan önce ısınmış olması. Yani, tıpkı fırını önceden ısıtmak gibi tavanızı da önceden ısıtmalısınız. Böylece tavuk göğsünüz suyunu kaybetmeden pişer, kuruyup kalmaz aksine yumuşacık olur, ağızda dağılır.Pişirirken orta-yüksek ateşte pişirmeye de önem vermelisiniz, kısık ateş tavuk göğsü pişirmek için uygun ısıyı sağlamaz.

Son olarak bol bol tavuk göğsü yapacaksanız, hepsini bir anda tavaya yerleştirmemeye de dikkat edin. Çok çok koyduğunuz tavuk eti, tavanın ısısını bir anda değğiştirerek suyunu salmasına neden olur. Aman diyelim.

Tavuk eti yemeklerinin biriciği kremadır: Tavuklu yemeklerde krema nasıl kullanılır?

kremali-tavuk

Siz de en az bizim kadar her türlü tavuk yemeğine kremayı çok yakıştırıyorsanız bunları öğrenmenizin de zamanı gelmiş demektir. Mesela kremayı yemeğinizi yoluna koyana kadar buzdolabında bekletiyor sonra da buzdolabından çıkarıp doğrudan yemeğe karıştırıyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Pişmeye devam eden sıcacık bir yemeğe soğuk bir krema eklerseniz o krema bir anda kesilir ya da kıvamı bozulur. O yüzden tavuğunuzu pişirirken onu da oda sıcaklığında tutun. Bırakın, ortama adapte olsun.

Baharatlarınızı atıp tavuğunuzun kıvamında piştiğini düşündüğünüzde kremayı yavaşça karıştırın ona. Bu sırada ocağın altının kısık ateşte olması ve kremayı ekledikten sonra hep kısıkta kalması gerekiyor. Kremanın yeteri kadar yoğunlaştığına inandığınızda misler gibi bir kremalı tavuk yemeğiniz oldu demektir.

Dikkat etmeniz gereken son bir nokta daha var, söylemeden geçmeyelim. Kremayı ekledikten sonra tuz gibi kristal baharatlar eklemeyin. Bu yüzden kremadan önce tavuğa eklemek istediğiniz baharatları ekleyin, en son krema gelsin. Kendisi zaten tam bir assolist.

Bir tavuğun marketten sofraya gelene kadar olan yolculuğunu ve tüm sırlarını ince ince öğrendiğimize göre sıra geldi tavuk tariflerine. Artık tarifinizi seçip misler gibi yapabilirsiniz.

Tavuk yemeği her evin olmazsa olmazıdır: Tavuk yemekleri

Tavuk gibi nimet zor bulunur. Kırmızı et gibi pahalı değil, protein desen protein verir. Tadı da nefis. O zaman onu her türlü yapmayı bilelim ki doya doya, afiyetle yiyebilelim.

İlk uçak Asya'ya: Köri soslu tavuk

köri-soslu-tavuk-tarifi
Köri sosun tavukla yakaladığı uyumu, Zeki Alasya Metin Akpınar'la, Tümer Metin İlhan Mansız'la, Fred Çakmaktaş Barney Moloztaş'la yakalayamadı.

İyi ki Asya'dan getirmişiz: Köri soslu tavuk tarifi

Masada aşk, tabakta meşk var: Kremalı mantarlı tavuk

Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi

Tavuğun en çok yakıştığı şeylerden biridir mantar. Birbirini deliler gibi seven iki aşığın tango resitali tadında süzülürler masada.

Müzik de kremalı sostan: Kremalı mantar tavuk tarifi

İtalyan avcıların dünya mutfağına kazandırdığı: Avcı usulü tavuk

Avcı Usulü Tavuk Tarifi
Avcıların ve çobanların yaptığı yemeklerin enfes olduklarını duymuşsunuzdur. Onlar sentetiklikten uzak, doğal ortamda en lezzetli tarifi bulurlar. Avcı usulü tavuk da İtalyan avcıların eseri.

Doğaya dönüş: Avcı usulü tavuk tarifi

Söylemesi bile güzel: Beşamel soslu tavuk

besamel-soslu-tavuk-tarifi
Beşamel sosu, makarna, tavuk, kırmızı et, sebze gibi birçok yemeğin ortamlarda görmek istediği beyazlar güzeli bir sostur.

Tabii en çok tavuğa yakışır: Beşamel soslu tavuk tarifi

Tabii ki de unutmadık : Fırında bütün tavuk

firinda-butun-tavuk-tarifi-yeni

Bütün tavuğun sofranın ortasında yer aldığı bir sofranın asaleti başka yerde zor bulunur. Elle dalıp o atmosferi bozmanın tadı bile bir başkadır.

O olmazsa olmazdı: Fırında bütün tavuk tarifi

Mantar farkıyla: Körili mantarlı tavuk

korili-mantarli-tavuk

Köri ve kremanın tavuğa ne çok yakıştığını anlat anlat bitiremezken mantarın hakkını yemek olmaz. O da tavuğun en yakın dostlarından, en yanına yakışanlardan çünkü.

Mantarlar hazırsa başlıyoruz: Körili mantarlı tavuk tarifi

Bagetin yeri hep bir farklı bizde : Fırın poşetinde tavuk

firin-posetinde-tavuk

Bir bageti alıp en doğal halinizle, elle yemenin tadı gibisi var mı başka yemekte. Fırın poşetini doldurun patates, kabak ve havuçla, bagetleri de atıverin içine.

İşte oldu bile: Fırın poşetinde tavuk tarifi

Çıtır, daha çıtır olsun : Galeta unlu tavuk

galeta-unlu-tavuk

Baget olsun ama daha çıtır olsun diyenlere de galeta unlu tavuğu öneriyoruz. Galeta unu ile çıtırdamaya başlayan bagetleri doyunca bile yemeye devam ediyoruz.

Çünkü çok bir güzeller: Galeta unlu tavuk tarifi

Tavuk yemeği çok severim ama biraz da pratik olsa diyenlere: Kolay tavuk yemekleri

Tavuk yemeklerine baka baka ağzımız sulandı ama o kadar vaktimiz yok ki uzun uzadıya yemek yapalım mı diyorsunuz? Sizi de yalnız bırakmayacağız tabii ki. Pratik mi pratik kolay tavuk yemeklerimiz de var tabii ki. Böyle buyurunuz.

Pratikliğin adresi sote, sendeyiz: Mantarlı tavuk sote

Bir tavuk eti için soteden kolayı mı olurmuş? Hazırlayın tavanızı, sote yapmaya geliyoruz. Mantarlar bile heyecanlandı. 20 dakikada pişiverdi gitti.

Sofraya renk geldi: Mantarlı tavuk sote tarifi

Mantar yemeyi tercih etmeyenlere: Sebzeli tavuk sote

Sote candır dedirten bir tarif daha var sırada. Sebzelerle rengine renk katan tavuklar çıkıyor bu kez sofralara.

Üzerine de biraz yeşillikle tam oluyor: Sebzeli tavuk sote tarifi

Haşlanmış bezelye kolaylığı: Bezelyeli tavuk

bezelyeli-tavuk

Buzdolabında haşlanmış bezelye saklayanlar bu tarifle pratikliğin kitabını yazmaya başlıyor. Bezelyelerini hazır et, sen de bu maceraya katıl.

Böyle lezzetli bir macera görülmedi: Bezelyeli tavuk tarifi

Bu kez sadece tavuk değil, dostlar bir arada: Tavuklu yemekler

Tavuğun başlı başına bir yemek olduğunu biliyoruz ama onu zaman zaman başka lezzetlerle bir arada tüketmeyi de seviyoruz. İşte tavuklu yemekler böyle çıktı ortaya. İyi ki de çıktı.

İki lezzet bir arada: Tavuklu krep

Tavuklu Krep Tarifi

Tavuklu Krep Tarifi

Krebi de tavuğu da çok sevdiğimize göre bir araya getirebiliriz onu. Hem daha doyurucu olur hem de efsane.

Sofrada lezzet patlaması: Tavuklu krep tarifi

Diyette de tavuk iyi gider: Yeşil elmalı tavuk salatası

Yeşil Elmalı Tavuk Salatası Tarifi

Diyette kokusuyla bile tok tutma özelliği olduğunu bildiğimiz yeşil elmayı, protein deposu tavukla bir araya getirince ortaya hafifliğiyle diyetinize destek olacak, doyurucu ve lezzetli bir salata çıkıveriyor.

Tavukla elma olur mu hiç demeden önce bir deneyin deriz: Yeşil elmalı tavuk salatası tarifi

Hoop Meksika'ya uçuyoruz: Tavuk fajita

Tavuk Fajita Tarifi
İspanyolca'da etin en güzel yeri anlamına gelir fajita. Tavuk fajita da tavuğun en güzel yeri, göğsünden yapılır. Tortilla ekmeğinin içine konur, bir güzel sarılır.

Ağız sulandırdı bile: Tavuk fajita tarifi

Kapari turşusu göreve: Tavuk piccata

Tavuk Piccata Tarifi
Mutfağa özlü bir söz asacak olsak o "Kapari faydaları saymakla bitmez" olurdu. Aynı sözü tavuk piccata kapari turşusu için kurabilir. Çünkü onun mayhoş tadını kapari turşusu ve limon suyu veriyor.

Bol soslu, hafif ekşi: Tavuk piccata tarifi

Hayatta çikolata hariç hiçbir yiyeceğin yeri sağlam değil: Tavuk köftesi

Tavuk Köftesi Tarifi
Evet, kırmızı etten bahsediyoruz. Şu ana kadar köfte tariflerini hep sahiplendi diye rehavete girme şansı yok. Tavuk sırada bekliyor çünkü.

Kendileri burada: Tavuk köftesi tarifi


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

3

ahmad26 Ocak 2017 10:53
????? ??? ??????? ?????? ??? ??????
Yanıtla
İrfan Tarı7 Kasım 2016 03:36
O kadar tavuk etinden bahset, birsyru tarif ver, fakat pilavın uzerine konacak bir tarif yok?? Baska yerde mi bahsediyorsunuz bu tariften yoksa ?
Yanıtla
Ufuk Utaş 11 Kasım 2016 09:57
Yanıtla
Bu yazı: https://yemek.com/sulu-yemekler/ ve bu yazı: https://yemek.com/pilav-tarifleri/ sanırım size yardımcı olacaktır (:

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?