Yemek.com

Her Gün Aynı Yemekleri Pişirmekten Sıkılanlara Şov Yaptıracak 13 Değişik Köfte Tarifi

8 Şubat 2019

Köfte tarifleri, hem kolaylığıyla hem de lezzetiyle "Akşama ne pişirsem?" diye işin içinden çıkamadığımızda yardımımıza koşan en nefis tercihlerden biri. Ama hayat hep aynı ızgara köfteyi, hep aynı İzmir köfteyi yapmak için de çok kısa.

İşte bu noktada değişik köfte tarifleri devreye giriyor ve en sıradan günü bile bir karnavala dönüştürüyor. Farklılığı ve hiçbir yerde bulamayacağınız lezzetiyle misafirlerinizi de büyüleyecek olan bu değişik köfte tariflerini bir köşeye mutlaka not edin deriz.

Afiyet olsun!

"Ben tarifleri izlemek istiyorum" diyenlere özel video bonusuyla başlayalım: Klasik köfte yapmaktan sıkılanlara 8 değişik köfte tarifi

Kıymanın aldığı en güzel hal olan köfte tüm sofraların kurtarıcısı, her haliyle kendine hayran bırakan nefis bir lezzet. Ancak "Şimdiye kadar köftenin her halini denedim, hepsini yedim" diyorsanız henüz bu köftelerle tanışmamış olabilirsiniz.

Videomuzdaki tariflerin yazılı hallerine de YouTube kanalımız üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz.

  • Karbonatlı köfte tarifi

Köfteleriniz yumuşacık olsun ve hiç kurumasın istiyorsanız yapacağınız tarifi buldunuz bile. Üstelik nefis bir sosla birlikte pişen karbonatlı köfte kıvamıyla sizi kendine hayran bırakacak.

Sırrı tarifinde gizli: Karbonatlı köfte tarifi

  • Püreli tepsi köfte tarifi

Enfes bir köfte harcı hazırladık, fırın tepsisine alıp üzerinde nefis mi nefis patates püresi gezdirdik. Hem ana yemek olan hem de yancısını içinde barındıran bu tarifi ilk fırsatta denemek isteyeceksiniz.

Kalabalık sofralara: Püreli tepsi köfte tarifi

  • Islama köfte tarifi

Adapazarı'na yolu düşen herkesin yemeden dönemediği, döndüğünde ballandıra ballandıra anlattığı ıslama köfteyi aslında evinizde siz de rahatlıkla yapabilirsiniz. O zaman midelerde yer açılsın, ıslama köfte geliyor!

Adapazarı'na teşekkürlerimizle: Islama köfte tarifi

  • Fırında poğaça köfte tarifi

Şekli poğaçaya benzeyen, lezzeti daha önce yediğiniz tüm köftelerden ayrılan fırında poğaça köfte haşlanmış patates, havuç ve kaşar peyniriyle hazırlanıyor, sofralara ışık saçıyor.

Böylesini denemediniz: Fırında poğaça köfte tarifi

  • Sandal köfte tarifi

Üstünde patates püresi, içinde bezelyeler, havuçlar, hafifçe kızarmış ve erimiş kaşar peyniri bulunan insanı yeni maceralara iten bir tarif bu. Lezzet kadar sunuma da önem verenlere duyurulur.

Lezzete kürek çekiyoruz: Sandal köfte tarifi

  • Kıbrıs köftesi tarifi

Yavru vatan Kıbrıs'ın nefis bir lezzetinde sıra. Bizim anne köftesinden içindeki patatesle farklılaşan Kıbrıs köftesi köfteyle patatesi birbirinden ayrı düşünemeyenlere ilaç gibi gelecek.

Yedikçe yiyesin gelir: Kıbrıs köftesi tarifi

  • Kabaklı köfte tarifi

Sebzesiz olmaz diyenler için nefis bir köfte harcının içine taze kabaklar gizledik. Mücver yerine tercih edebileceğiniz kabaklı köfteyi soslara bana bana yemek serbest.

Farklı lezzetlere açık olanlara: Kabaklı köfte tarifi

  • Yoğurtlu muhacir köftesi tarifi

Balkan mutfağından bize armağan olan bu nefis ve değişik tarif üstelik çok da pratik. Sarımsaklı yoğurtla enfes bir birlikteliğe imza atan bu tarifi bir an önce deneyin deriz.

Çok da kolay: Yoğurtlu muhacir köftesi tarifi

  • Pastırmaya sarılı turplu köfte tarifi

Biraz da misafirlere şov olsun dedik, en havalı restoranlarda bulabileceğiniz bir tarifi sofralara taşıdık. Kayseri'nin nefis pastırmaları bu sefer köfteyle birlikte nefis bir uyum yakalıyor.

Akşama ziyafet var: Pastırmaya sarılı turplu köfte tarifi

  • Sömelek köfte tarifi

Kahramanmaraş'ın güzelliklerinden biri olan sömelek köfte karşınızda. Yoğurtla köftenin uyumuna bir kez daha şahit olduğumuz bu nefis tarifle kendinize hayran bırakamayacağınız kimse kalmayacak.

Maraş'tan geliyor: Sömelek köfte tarifi

  • Pırasalı köfte tarifi

Tam da şu sıralar yapmalık bir köfte tarifi bu. Markette, pazarda boy gösteren pırasaları zeytinyağlı olarak değerlendirmiyor, onu nefis bir köfteye dahil ediyoruz çünkü.

Pırasa sevme sebebi: Pırasalı köfte tarifi

  • Köfte mantolu patlıcan tarifi

İçi közlenmiş patlıcan, dışı nefis bir köfte harcıyla kaplı çok değişik bir tarif bu. Nice kebap tarifine de taş çıkaracak köfte mantolu patlıcanla herkesi şaşırtmak sizin elinizde.

Sarıp sarmalamalık: Köfte mantolu patlıcan tarifi

  • Harput köftesi tarifi

Yöresel tarifleri sevenlere nefis bir önerimiz var. İçindeki reyhan gibi malzemelerle çok farklı bir lezzete kavuşan, suyuna ekmek banmaya doyamacağınız Harput köftesini çok seveceğinize eminiz.

Elazığ'a sevgilerle: Harput köftesi tarifi