Yemek.com
Pürüzsüz Kıvamıyla:

Labneli Muhallebi Tarifi

Muhallebi için dar zamanların kurtarıcı tatlı tarifi diyebiliriz. Vaktimiz olmadığında ya da canımız pratik bir sütlü tatlı istediğinde hemen koşup muhallebiye sarılırız. Yapması çok kolay, lezzeti olay tatlılardan biri olan muhallebinin çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Bu sefer size bildiğini muhallebiye sadece bir malzeme ekleyerek farklılaştırdığımız enfes bir labneli muhallebi tarifi vereceğiz. Labne peynirini eklediğiniz muhallebinin kremamsı kıvamını kaşığınızda görüp, damağınızda hissettiğinizde, ne kadar da doğru bir karar verdiğinizden emin olacaksınız. Labne peyniri muhallebinizin dokusunu da tadını da klasik muhallebi tarifinin dışına taşıyacak bir tarif. Hızlı hazırlanıyor oluşuyla zamandan tasarruf ettiren ama lezzetinden asla ödün vermeyen labneli muhallebi tarifimiz ile karşınızdayız. Kaşıkları hazırlayın, muhallebi tarifi geliyor!

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 300 gram labne peyniri

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Süt, yumurta, un ve şekeri tencereye alın.

  2. Sürekli karıştırarak pişirin.

  3. Kaynadığında labne peyniri ekleyip çırpın ve altını kapatın. Cuplara pay edin. Arzu ederseniz üstüne Türk kahvesi serpebilirsiniz.

  4. Labneli muhallebi tarifiniz hazır. Afiyetler olsun!

Labneli Muhallebi Pişirme Önerisi

Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmanız muhallebinin topaklanmasını önleyecektir.

Labneli Muhallebi Tarifinin Servis Önerisi

Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edin, afiyet olsun. Üzerini dilediğiniz kırmızı meyve ve kuruyemişle süsleyebilirsiniz.