Yemek.com
Islak Dokusuyla:

Brownie Kurabiye Tarifi

Kakaonun sakınmadan kullanıldığı, fırından yeni çıkmış brownie tadında çılgın bir atıştırmalık ıslak browni kurabiye tarifi. Siz filtre kahvelerinizi hazırlayın; bu küçük kurabiyelerin bir sırrı daha var. Fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığında soğuyan kurabiyeler, önceden hazırlanan ılık şerbete batırılıyor. Tatlanmış ve hafif ıslanmış kurabiyeler servis tabaklarına alındıktan sonra pudra şekeri ilavesiyle servis ediliyor. Arzuya göre üzerine file Antep fıstıkları serpiştiriliyor.

Bugün, mutfağında bol çikolatalı brownie yerine brownie tadında ıslak kurabiye hazırlamak isteyenler buyursun, yorumlarını bizlerle de paylaşsın. Arzuya göre kurabiye hamuruna damla çikolata ve rendelenmiş portakal kabuğu da katmayı ihmal etmesin.

Brownie kurabiye tarifi videosu:
KALORİ:1 adet için147/kcal

1 adet için;

  • 20 gram karbonhidrat
  • 2 gram protein
  • 7 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

24 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

12 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)
  • 1 adet büyük boy yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 damla taze sıkılmış limon suyu

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Brownie Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Adet sayısı hazırladığınız kurabiyelerin büyüklüklerine göre değişiklik gösterebilir.

Nasıl Yapılır?

  1. Hafif ıslak bir kıvam alacak kurabiyelerin şerbeti için; derin bir tencereye aldığınız su ve toz şekeri kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayıp koyu bir kıvam alan şerbete, taze sıkılmış limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Ilınması için oda sıcaklığında bekletin. Kurabiye hamuru için; tereyağı, yumurta ve sıvı yağı karıştırma kabına alın.

  2. Un, pudra şekeri, kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayacak bir kıvama gelene dek yoğurun.

  3. Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.

  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10-12 dakika üzerleri hafif çatlayana kadar pişirin.

  5. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri, oda sıcaklığında soğumuş olan şerbete batırın. Kurabiyeler şerbeti iyice çekene dek bekletin.

  6. Servis tabağına aldığınız browni kurabiyeleri sevdiklerinizle afiyetle tüketin!

Brownie Kurabiye Pişirme Önerisi

Kurabiyeleri belirtilen süreden fazla sürede pişirirseniz fazla sertleşip, şerbeti içerisine almayabilir.

Brownie Kurabiye Tarifinin Servis Önerisi

Taze meyveler, Hindistan cevizi, fındık, fıstık ve cevizle servis edebilirsiniz.

Normal Kurabiye Nasıl Yapılır?

En temel kurabiye tariflerinden sade kurabiye tarifi, normal kurabiye yapacaklar için klasik bir kurabiye tarifi olabilir. Tereyağı ile yapılıyor, ağızda dağılıyor. Sade haliyle bile mutfağınızı mis gibi kokusuyla saracak olan bu kurabiye tarifi, asla zamanı geçmeyecek bir tarif. Deneyenler bu kurabiye tarifini çok sevdi: Sade Kurabiye

Kurabiye Çeşitleri Nelerdir?

Çayınızın, kahvenizin, sütünüzün yanına çok yakışacak, birbirinden leziz kurabiye çeşitlerinden kıyır kıyır un kurabiyesi, mis kokulu portakallı kurabiye, pastane usulü tuzlu kurabiye, klasik elmalı kurabiye, ferah ferah limonlu kurabiye ve bol çikolata sevenlere damla çikolatalı kurabiye en sevilen kurabiye tariflerinden. Her geçen gün yeni tarifler paylaşmaya devam ediyoruz, daha fazlası için tüm kurabiye tarifleri sayfamıza bekleriz.

Islak Browni Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Islak browni kurabiye için öncelikle ıslatmak için kullanacağınız klasik şerbetini hazırlayın. Ardından un, pudra şekeri, kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10-12 dakika üzerleri hafif çatlayana kadar pişirin. Ardından kurabiyeler sıcak iken soğumuş şerbet ile buluşturun.