Yemek.com

Çayın Yanına Ekonomik Lezzetler Arayanlar İçin 13 Pratik Peynirli Börek Tarifi

30 Mart 2020

Börek tariflerinin en ekonomik, en sevilenlerindendir o. Yeni demlenmiş, sıcacık bir çayın yanında ya da ayran eşliğinde keyifle yenen peynirli börek tariflerinden bahsediyoruz.

Evde peynir ve yufka varsa artık daha fazla düşünmeyin. Hep aynı börekleri yapmaktan sıkılanlara hem çay saatine, hem kahvaltıya hem de akşam yemeğine yakışacak börek tariflerimiz var.

O zaman haydi mutfağa.

  • Bol peynirli tava böreği tarifi 

Nefis börekler yapmak için illa fırına ihtiyacınız yok. Elimizi korkak alıştırmıyor, peyniri bol koyarak midemize bayram yaşatıyoruz.

En kolayı: Bol peynirli tava böreği tarifi

  • Peynirli börek tarifi 

Her ısırıkta o çıtırtıyı hissedeceğiniz, çayın yanına çok yakışan bir tarif o. Üstelik çok da pratik. Tepsi böreklerinin en kolaylarından biriyle tanışın.

Çay demlenirken: Peynirli börek tarifi

  • Emekli böreği tarifi 

Börek yapmaya üşenen ya da kısıtlı vakti olanlar için herkesin kolayca yapabileceği bir tarifimiz var. Emekli böreği sizi lezzetiyle de çok şaşırtacak.

Herkes yapabilsin diye: Emekli böreği tarifi

  • Peynirli gül böreği tarifi 

Şıklığıyla göz dolduran gül böreklerini sevenler buraya. Misafiriniz varsa ya da evdekilere küçük sürprizler yapmak istiyorsanız peynirli gül böreği tam size göre.

Şıklık yarışı: Peynirli gül böreği tarifi

  • Pratik borcam böreği tarifi

Dışı çıtır, içi yumuşacık ve soda sayesinde hafif ıslak olan bir börekle tanışmanızı istiyoruz. Hazır yufkayla hemen hazırlanan ve borcamda yapılan bu böreğe bayılacaksınız.

Islak ıslak: Pratik borcam böreği tarifi

  • Sodalı peynirli dilim börek tarifi 

Dilim dilim servis edilmesinin kolaylığıyla herkese kolayca yetecek, puf puf bir lezzet o. İç harcının lezzeti dışına da yansıyor.

Bildiğinizden farklı: Sodalı peynirli dilim börek tarifi

  • Yumuşacık puf börek tarifi 

Fazla yapıp buzlukta da saklayabileceğiniz, yapımı kolay, lezzeti nefis bir börek o. Bir tüyo da verelim; bu böreğin içinin yumuşacık ama çıtır çıtır olmasının sebebi içinde kullanılan sosta saklı.

Kaç tane yersin: Yumuşacık puf börek tarifi

  • Peynirli biber böreği tarifi 

Kırmızı biberler közleniyor, peynirle buluşup daha önce hiç yemediğiniz bir lezzete bürünüyor. Çıtır çıtır ve farklı bir börek tarifi arıyorsanız o tam size göre.

Denemeyen kalmasın: Peynirli biber böreği tarifi

  • Sodalı börek tarifi 

İçindeki soda onun kabardıkça kabarmasını sağlıyor, böreğin sosu onu yumuşacık yapıyor. Bol peynirli iç harcıyla sodalı börek size göz kırpıyor.

Puf gibi kabarmış: Sodalı börek tarifi

  • Baklavalık yufkadan börek tarifi 

Hep hazır yufkayla börekler hazırlayacak değiliz ya... Bu sefer çıtır çıtır baklavalara can veren baklavalık yufkaları kullanıyoruz nefis ve farklı bir börek hazırlamak için.

Böylesi de çok güzel: Baklavalık yufkadan börek tarifi

  • Sodalı yalancı su böreği tarifi 

Türk mutfağının en güzel yanlarından biridir su böreği. Ama yapması emek ister, zaman ister, maharet ister. Gelin gerçek su böreğini aratmayan çok daha kolay ve pratik bir börek yapalım.

Gerçeğini aratmaz: Sodalı yalancı su böreği tarifi

  • Sirkeli mini börek tarifi 

Pişi tadında bir börek o. Kızartılarak yapılan bu mini mini börekler içindeki sirke sayesinde hiç de yağ çekmiyor ve afiyetle yeniyor.

Tarifini sorarlar: Sirkeli mini börek tarifi

  • Yağ çekmeyen sigara böreği tarifi 

Böreklerin en pratik ve en sevilenlerinden olan sigara böreğini kızartırken yağ çekiyor diye ondan uzak duruyorsanız size bir haberimiz var. Çünkü bu pratik püf noktalarıyla onu yağ çekmeden de hazırlamak mümkün.

Mutfak sırları: Yağ çekmeyen sigara böreği tarifi