Yemek.com

Akşam Yemeği İçin Tadı Damağınızda Kalacak 12 Farklı Yöresel Tarif

10 Mart 2020

Aydın'dan Bayburt'a, Isparta'dan Erzurum'a, bugün şehir şehir gezelim, az bilinen ama bir an önce herkesin keşfetmesi gereken yöresel yemek tariflerimizi anlatalım dedik.

Akşam için ne pişireceğinize hala karar veremediyseniz ya da her gün "Ne pişirsem?" diye düşünmek zor geliyorsa bu listeyi hemen şimdi bir köşeye kaydedin ve içlerinden en sevdiklerinizi seçerek hepsini bir bir deneyin.

Tadı damağınızda kalacak muazzam bir akşam yemeği için yöresel tarifler karşınızda!

  • Paşa böreği tarifi

İlk durağımız Aydın olsun dedik, ne yazık ki az bilinen ama bir an önce herkesin keşfetmesi gereken bu efsane lezzetle herkesi tanıştıralım istedik. Bakmayın adının börek olduğuna, kendisi muazzam bir ana yemek aslında.

Kalabalık sofraların kurtarıcısı olur: Paşa böreği tarifi

  • Süzek yapması tarifi

Baklavasının ünü dünyaya yayılmış Gaziantep mutfağında sıra. Kıyma ve pilavlık bulgurun bir araya gelip harika bir lezzete dönüştüğü süzek yapması, hem ekonomik hem de çok doyurucu!

Baklava kadar ünlenmesi gerekenlerden: Süzek yapması tarifi

  • Kabune pilavı tarifi

O, bir Isparta mutfağı harikası. Etiyle, pilavıyla doyurucu mu doyurucu, kalabalık davet sofralarına dahi tüm ihtişamıyla çıkarabileceğiniz en özel yöresel tatlarımızdan biri.

İsminin hikayesi ve nefis lezzetiyle karşınızda: Kabune pilavı tarifi

  • Kurşun aşı tarifi

Yöresel yemek tariflerimizle dolu bir listede Kayseri mutfağından söz etmeden olur mu hiç? Ama bu kez mantısından, yağlamasından söz etmeyeceğiz, onları zaten bilmeyen kalmadı artık. Bu kez başrol onun.

Etsiz de doymak mümkün: Kurşun aşı tarifi

  • Islama köfte tarifi

Kemik suyuyla lezzetlendirilmiş ekmek dilimleri, tam kıvamında pişen enfes köftesiyle görür görmez midelerden gurultuların yükselmesine sebep olan bir lezzet geliyor.

Adapazarı mutfağına hayran olma sebebimiz oluyor: Islama köfte tarifi

  • Avunya mantısı tarifi

Kayseri mantısından söz etmeyeceğiz dedik ama mantısız kalacak da değiliz. Bu kez sofralarımızı Balıkesir mutfağından çıkan bu nefis ve farklı mantıya emanet ediyoruz.

Yemeye doyamıyoruz: Avunya mantısı tarifi

  • Galacoş tarifi

Sırada Bayburt mutfağı var! Proteini ayrı, karbonhidratı ayrı, tek bir tabakta ihiyacınız olan her şeyi bir arada bulabileceksiniz. Lezzeti derseniz, tek kelimeyle efsane!

Hazırlaması da çok pratik üstelik: Galacoş tarifi

  • Kabak meftune tarifi

Sadece hamur işleri ya da et yemekleri konusunda değil, sebze yemekleri konusunda da oldukça zengin ve keşfedilmesi gereken bir mutfağa sahibiz aslında. Kabağı daha önce hiç böyle denemediyseniz mesela, en yakın zamanda denemelisiniz.

Diyarbakır mutfağından geliyor: Kabak meftune tarifi

  • Lor dolması tarifi

Şu zamana dek dolma ya da sarma yaparken içine hep pirinçli, kıymalı ya da bulgurlu harçlar hazırladıysanız bu harç sizi ilk görüşte bir hayli şaşırtabilir. Mis gibi tereyağı kokusuyla sofraya çıktığında ve ondan bir lokma aldığınızda ise bağımlılık yapabilir.

Erzurum'a teşekkürlerimizle: Lor dolması tarifi

  • Acem pilavı tarifi

Tek bir tarifle sofradaki herkesi doyurabileceğinizden emin olmak istiyorsanız aklınıza hemen bu pilav gelsin. Etiyle, sebzesiyle, mis gibi baharatlarıyla geliyor.

Bu akşam sofrada Kahramanmaraş'ın lezzeti ağırlanıyor: Acem pilavı tarifi

  • Dilim dolma tarifi

Bildiğiniz tüm dolmaları unutturacak bir Elazığ lezzeti var sırada. Zira o, doldurularak hazırlanmıyor, muazzam bir sulu yemek olarak sofralara çıkıyor.

Parmak yedirtecek bir lezzet: Dilim dolma tarifi

  • Balaban kebabı tarifi

Yöresel yemek tariflerinden söz edilir de kebaplar unutulur mu hiç? Adana ve Urfa kebap gibi çok sevdiklerimizi, artık tarifini dahi ezbere bildiklerimizi bir yana alıyoruz bugün, şimdi sıra onda!

Görünce hemen denemek isteyeceksiniz: Balaban kebabı tarifi