Yemek.com
Kokusu Burunlarda:

Tarçınlı Kurabiye Tarifi

Tüm tatlılara yakışan toz tarçın, fırından çıkan sıcak ve minik kurabiyelere kattığı koku ile hafızanıza kazınacak. Kan şekerini ayarlamaya yardımcı olan tarçın, aynı zamanda mis gibi kokusuyla da iştahınızı kabartacak. Misket iriliğindeki bu kurabiyelerin sıcaklığı içinizi de ısıtacak. Kurabiyelerinizin daha geç bayatlaması için bu linkimizdeki yazımızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Benzer başka tariflerimizi de şöyle sıralayabiliriz: Cevizli tarçınlı kurabiye, cevizli kurabiye, zencefilli tarçınlı kurabiye, zencefilli kurabiye, minik kurabiye, elmalı kurabiye, fındıklı kurabiye, fındıklı tarçınlı kurabiye, elmalı tarçınlı kurabiye, misket kurabiye, tarçınlı havuçlu kurabiye ve şekerli kurabiye tariflerine bakmak isteyebilirsiniz.

Tarçınlı kurabiye tarifi ile sevdikleriniz ile paylaşabileceğiniz enfes lokmalık kurabiyeler hazırlamaya buyurun.

Çay saatlerinde tarçınlı kek gibi müthiş kek tariflerini de servis edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

KAÇ
KİŞİLİK

1 büyük tepsi

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

25 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı pudra şekeri
  • 4,5-5 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Tarçınlı Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Malzemelerin hepsini oda sıcaklığında kullanmak ağızda dağılan enfes kurabiyeler hazırlamanız için ilk yapmanız gereken adımdır.

Nasıl Yapılır?

  1. 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, 1 adet yumurtayı, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 paket vanilyayı ve yarım çay bardağı pudra şekerini geniş bir kaba alın. Bu malzemeleri kabaca karıştırarak birleştirin.

  2. Ardından, 4.5 - 5 çay bardağı unu ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Unu azar azar ekleyerek yoğurmanız, hamurun kıvamını daha iyi kontrol etmenizi sağlar. Hamurunuz hafif dağılan bir kıvama ulaşacaktır.

  3. Yoğurduğunuz hamuru bir tezgah üzerine alın ve hafifçe sıkarak silindir şeklinde bir hamur elde edin.

  4. Misket kurabiye boyutunda eşit parçalara ayırmak için hamuru yaklaşık bir santim kalınlığında bölün. Dilerseniz, daha büyük parçalara da bölebilirsiniz.

  5. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri, fırın kağıdı serili bir tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış alt üst 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

  6. Bu sırada, 1 yemek kaşığı pudra şekerini ve bir yemek kaşığı tarçını karıştırın.

  7. Bu karışımı kurabiyeler piştikten sonra biraz soğuduktan sonra üzerlerine serpin.

  8. Tarçınlı kurabiye hazır! Kurabiyeleriniz tamamen soğuduğunda isteğinize göre servis edebilirsiniz. Lezzetli tarçın karışımıyla tatlandırılmış bu kurabiyeler, herkesin beğenisini kazanacak. Afiyet olsun!

Tarçınlı Kurabiye Pişirme Önerisi

Hazırladığınız kurabiyeleri sırasıyla; çırpılmış yumurta akı ve esmer şeker- toz tarçın karışımına buladıktan sonra da pişirebilirsiniz.