Yemek.com
Şifa Kaynağı:

Kemik Suyu Tarifi

Çorbalara, pilavlara, sulu yemeklere lezzet ve aroma katacak, sevdiklerinize ise şifa kaynağı olacak leziz bir tarifimiz var! Kemik suyu tarifini hazırlaması uzun sürse de piştikten sonra pek çok yemeğinize girerek lezzeti artıracak.

Ayrıca, kısık ateşte piştikten sonra suyu süzgeçten geçirip, bardaklara doldurarak -18 de dondurabilir ve yemeğe başlamadan önce çıkartıp, eriterek yemeklerde kullanabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

KALORİ:1 porsiyon için552/kcal
1 kavanoz için;
  • 1 gram karbonhidrat
  • 110 gram protein
  • 10 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

1 kavanoz

HAZIRLAMA
SÜRESİ

1 saat

PİŞİRME
SÜRESİ

8 saat

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 adet dana kemiği
  • 1 çay bardağı sirke
  • 3 litre su

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Kemik Suyu Tarifinin Püf Noktası

Kaynama süresine ve suyun kıvamına dikkat etmelisiniz. Zira kemik suyunun en faydalı hale gelmesini bu şekilde sağlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Dana kemiklerinizi kasabıza düdüklü tencerenize sığacak şekilde kırdırın ve kemiklerin bol ilikli olmasını isteyin.

  2. Geniş bir kap içerisine, kemiklerinizin üzerini geçecek şekilde su doldurun, bekleme suyuna bir çay bardağı sirkenizi de ekleyip 1 saat kadar suda kalmalarını sağlayın.

  3. Kemikleri süzerek düdüklü ya da geniş bir tencerenize alarak kaynatmaya başlayın. Geniş olmasına özellikle dikkat edin hafif köpürmeler olacaktır. Köpürdükçe kevgir yardımı ile temizleyin.

  4. Su kaynamaya başlayınca en kısık ateşe alıp en az 8 saat olmak üzere kaynatmalısınız. Dilerseniz 10-12 saate kadar kaynatabilirsiniz.

  5. Sürenin sonunda kemik suyunuz koyulaşıp jel kıvamını alacaktır. Ocaktan aldığınız suyu karton bardaklara ya da başka kaplara alarak oda ısısında soğuduktan sonra buzluğunuzda dondurabilirsiniz.

  6. Ya da hemen yemek, çorba, pilavlarınızda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kemik Suyu Pişirme Önerisi

Damak tadınıza göre pişme aşamasında su içerisine defne yaprağı, karabiber taneleri, biberiye, kereviz sapı ya da başka sebzeler de ekleyebilirsiniz.

Kemik Suyu Tarifinin Servis Önerisi

Piştikten sonra suyu birkaç defa süzerseniz daha berrak ve aromatik bir su elde edersiniz.