Yemek.com

2021'in Deneyen Herkesten Tam Puan Almayı Başarmış En Beğenilen 10 Tarifi

8 Aralık 2021

Uzun mu uzun bir yılı ardımızda bırakmamıza günler kala, bu yılın en sevilenlerine birlikte göz atmaya, şöyle koskoca bir yılı değerlendirip lezzet notları çıkarmaya ne dersiniz?

Biz 2021'de de sizler için en iyi yaptığımız işi yapmaya devam ettik, hep birlikte mutfağa girip nefis lezzetler hazırladık. Siz de her zaman olduğu gibi yine bizi yalnız bırakmadınız, mutfaktaki lezzet dolu anlarımıza ortak oldunuz, sık sık bizimle mutfağa girdiniz, yorumlarınızla, mesajlarınıza nefis fikirler verdiniz. Öncelikle bizimle aynı sofraya oturduğunuz her gün için çok teşekkür ederiz.

Peki bu yıl boyunca en çok sevdiğiniz tariflerimiz hangileri oldu dersiniz? Gelin hep birlikte 2021'in en beğenilen tariflerine göz atalım, içlerinden hala denemedikleriniz varsa hemen şimdi kaydedip en yakın zamanda denemeyi unutmayın.

  • 10. Kıymalı pide tarifi

Yıl boyu en çok denenen ve sevilen tariflerimiz arasında 10. sırayı bu nefis kıymalı pide kaptı. Zira kendisi dışarıdan hazır olarak aldıklarınızı aratmayacak kadar lezizdi.

İlk 10'a girmeyi hak etti: Kıymalı pide tarifi

  • 9. Falafel tarifi

Mutfağımızın en klasik tatlarının yanında 2021'de dünyanın çeşitli mutfaklarından da bolca lezzet hazırladık birlikte. Bir Lübnan harikası olan bu falafel gibi...

Nohuda hayran olmak için bir sebep daha: Falafel tarifi

  • 8. Kedidilli tiramisu tarifi

Tam kıvamında kremasıyla, mis gibi kahve aromasıyla, kedidili bisküvileriyle en sevilen tatlılardan tiramisu, bu tarifle sofralarınıza sık sık konuk oldu. Kiminiz onun çay saatlerinizde ikram ettiniz, kiminiz yanında bir bardak kahveyle afiyetle yediniz.

En önemlisiyse hepiniz onu çok beğendiniz, teşekkür ederiz: Kedidilli tiramisu tarifi

  • 7. Portakallı kek tarifi

Peki ya çay saatlerimizden söz etmeden olur mu? 2021'de de birlikte ne çok çay keyfi yaptık, ne çok misafir ağırladık, ağız tatlandırdık, değil mi?

Hem aromasıyla hem de puf puf kabarmasıyla o favoriniz oldu: Portakallı kek tarifi

  • 6. Tantuni tarifi

Biliyoruz, zaman zaman TV'de gördüğünüz ya da bir anda aklınıza düşen yöresel lezzetlere de kayıtsız kalamadınız, sizin için hemen onları da hazırladık. Mersin'in efsane lezzeti tantuni gibi...

Onu çok sevdiniz, yıl boyu sık sık sofranıza konuk ettiniz: Tantuni tarifi

  • 5. Trileçe tarifi

İlk paylaştığımız günden bu yana en çok sevilenlerden olmayı başaran trileçemiz bu sene de tatlı severlerin en gözde isimlerinden olmayı başardı. Bu tarifle yapılan trileçeleri bugüne dek beğenmeden tek bir kişi bile olmadı.

Onu bu tarifle yapmayan kalmasın: Trileçe tarifi

  • 4. Pizza hamuru tarifi

Mutfağa yeni yeni girmeye başlayanlarla, en temel tarifleri orijinaline en yakın şekilde keşfetmek isteyenlerle de tüm yıl boyunca sık sık mutfağa girmeyi ihmal etmedik. Üzerini dilediği gibi lezzetlendirmek isteyenlerle İtalyan mutfağından çıkıp gelmişçesine iddialı ve kıvamında bir pizza hamuru da hazırladık mesela.

Siz onu hangi malzemelerle süslediniz: Pizza hamuru tarifi

  • 3. Şekerpare tarifi

Her yıl olduğu gibi bu yıl da bayramlarda bir aradaydık tabii ki! O bayramları çok daha tatlı hale getiren mis gibi lezzetlerimizden bu şekerpare tarifimiz de gözünüzden kaçmadı, en çok denenen ve en çok beğenilen tariflerimizden biri oldu çıktı.

Onu yapmak için özel bir gün beklemeye gerek yok: Şekerpare tarifi

  • 2. Ev usulü pizza tarifi

"Evde yapılanı hep daha güzel" mottosuyla hareket edenlerin kalbini fetheden, yılın en çok beğenilen 2. tarifi olmayı başaran tarifimiz ise bu nefis ev usulü pizza oldu. Kendisi dışarıdan aldıklarınıza taş çıkaracak kadar lezzetli hamuru ve damak tadınıza göre çeşitlendirebileceğiniz üst malzemeleriyle hep elinizin altında bulunması gereken tariflerden.

Üstelik yapımı da düşündüğünüzden kolay: Ev usulü pizza tarifi

  • 1. Çikolatalı sufle tarifi

Ve yıla damgasını vuran, hemen her evde defalarca kez yapılan tarifimiz karşınızda: Çikolatalı sufle! Akışkan kıvamıyla her damakta mutluluk olmayı başaran bu sufle tarifini henüz denemediyseniz hiç vakit kaybetmeden denemeli...

Bu tarifi de mutlaka kaydetmelisiniz: Çikolatalı sufle tarifi

Tüm yıl boyunca bizimle birlikte olduğunuz için tekrar kocaman teşekkürlerimizle... Sağlıkla, ağız tadıyla, bolca lezzetle geçireceğimiz yepyeni bir yılda görüşmek üzere!