Yemek.com

Pratikliğiyle Her Mutfağın Vazgeçilmezi Olacak 9 Nefis Yufkasız Börek Tarifi

22 Ekim 2019

Börek tariflerinin hep yufkayla yapıldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Zira hamursuz, yufkasız da nefis ve farklı börekler yapabilir, daha hafif ve sıra dışı lezzetlere imza atabilirsiniz.

Bu yufkasız börek tarifleri, el açma böreklerin zahmetli olduğunu düşünenlerin de imdadına yetişecek.

Hazırsanız buyursunlar.

  • Yufkasız patates böreği

 

Hem kahvaltılara hem de çay saatlerine çok yakışacak bir börek tarifi bu. Yumurta, patates, ıspanak ve taze soğan bir araya geliyor ve çok pratik bir lezzete dönüşüyor.

Çok da doyurucu: Yufkasız patates böreği tarifi 

  • Peynirli biber böreği

Hiç hamur yoğurma, açma derdine girmeden yediğiniz en güzel böreklerden birini denemeye ne dersiniz? Sadece biber, peynir ve birkaç malzemeyle farklı bir denize yelken açıyoruz.

Çıtır çıtır: Peynirli biber böreği tarifi

  • Yufkasız hamursuz tava böreği

Çayın yanına hızlı bir şeyler hazırlamak istediğiniz her anda yardımınıza koşacak bir tarifimiz var. Yufkasız, hamursuz bu börek üstelik fırına da ihtiyaç duymuyor.

Pratiklik onun işi: Yufkasız hamursuz tava böreği tarifi

  • Pırasa böreği

Çok sağlıklı bir börek tarifiyle karşınızdayız. Bir kere içinde un yok ve en faydalı sebzelerden pırasayla yapılıyor. Pırasanın yemeğini yemeseniz bile bu haline bayılacaksınız.

Masumiyet: Pırasa böreği tarifi

  • Yufkasız hamursuz patates böreği

Hem börek hem de lazanya görünümünde, bol kıymalı bir tarif bu. Görüntüsüyle en şık sofralara bile yakışacak, yedikçe kendini daha çok sevdirecek bir lezzete davetlisiniz.

Ana yemek gücünde: Yufkasız hamursuz patates böreği tarifi

  • Fırında kabak böreği

Hafif mi hafif bir tarifte sıra. Kabak ve patates bir araya gelip hamurun yerini tutuyor, içindeki süt sayesinde kıvamı yumuşacık oluyor. Onu denemek için sebep çok.

Pratik ve ekonomik: Fırında kabak böreği tarifi

  • Üsküp böreği

   

Makedonya'nın en sevilen tariflerinden biri olan Üsküp böreği bildiklerinizden farklı. Yufkasız hazırlanan bu börek kıvamıyla ve dolu dolu lezzetiyle herkesten on puan alacak.

Seveni çok: Üsküp böreği tarifi

  • Yağsız ıspanaklı börek

   

Kim demiş tüm börekler çok kalorilidir diye? Şimdi dilimi sadece 98 kalori olan, çok hafif ve sağlıklı bir börek hazırlayacağız. Ispanak sevenler buraya...

Ispanaklı tepsi böreğine rakip: Yağsız ıspanaklı börek tarifi

  • Pide börek

   

Yufka yerine artan pideleri kullandığımız çok pratik bir tarifle sonlandırıyoruz listemizi. O kadar pratik ki çay daha demlenmeden kahvaltı sofrasına, beş çayına hemencecik yetişecek.

İsraf karşıtı: Pide börek tarifi