Yemek.com
Yağ Çekmez, Puf Puf Kabarır:

Karbonatlı Pişi Tarifi

Bazı lezzetler çocukluğumuzdan beri damağımızda yer edinir, kültürümüzdedir, ortak bilincimize işlemiştir. O yüzdendir ki bu topraklarda doğup büyümüş herhangi birisi karbonatlı pişinin kokusunu nerede alsa tanır. Kandillerde pişirilmiştir, bayramlarda yapılmıştır, bu dünyadan göçüp gitmiş birisinin arkasından dağıtılmıştır, yeni doğmuş bir bebeğin müjdesini vermek için hazırlanmıştır.

Kısacası mutlaka bir bahanesi olmuş ve o hamurlar bol yağda mis gibi kızartılmıştır. Pişirip yemek için milyon tane sebep bulabileceğiniz bu harika güzellik için, tabii ki en büyük bahane harika bir kahvaltı sofrasıdır. İster puf puf yersiniz güzelce demlenmiş bir çayla, ister içini açıp peynir doldurursunuz ya da mis kokulu reçellere batırırsınız. Sadece ama sadece 20 dakikada bu kadar harika bir lezzetle buluşmak da hayatın bize yaptığı güzel sürprizlerden. Can olsun, kan olsun, hepimize afiyetler olsun.

KALORİ:1 porsiyon için477/kcal
1 porsiyon için;
  • 6 gram protein
  • 33 gram karbonhidrat
  • 36 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un

Kızartmak için:

  • 3 su bardağı sıvı yağ

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Karbonatlı Pişi Tarifinin Püf Noktası

Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeye özen gösterin. Pişireceğiniz yağın çok kızgın ve bol olması daha iyi bir sonuç almanızı sağlayacaktır.

Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, yumurta, tuz ve karbonatı bir kapta karıştırın.

  2. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

  3. Hazırladığınız hamuru iki bezeye ayırın ve her bir bezeyi çok ince olmayacak şekilde, yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.

  4. Açtığınız hamuru bir bıçak yardımıyla karelere bölün ve bir tavada güzelce kızdırdığınız kızgın yağda her iki tarafları da güzelce kızarana dek pişirin.

  5. Tüm malzemeyi bu şekilde pişirip, sıcak sıcak servis edin.