3peynirli-krep-tarifi

Kahvaltıdan Akşam Yemeğine, Her Öğüne Yakışan Kolay ve Farklı Krep Tarifleri

Favorilerime
Ekle

Bizim akıtma olarak da bildiğimiz krep, uzun uzun yapılan kahvaltıların yıldızı, birçok yemeğin sarıp sarmalandığı, tatlı haliyle başka tuzlu haliyle bambaşka olan bir lezzet. Ekmek yerine bile kullanırız biz onu. Çünkü her yemekle, içine kattığımız her türlü lezzetle daha bir güzel olur, biliriz.

Sade yapıp içine peynirden reçele, çikolatadan zeytin ezmesine her lezzet sürülerek afiyetle yenebileceği gibi daha hazırlanırken hamuruna malzemeler katarak zenginleştirmek de mümkün üstelik.

Lezzette seviye atlatmak için daha ne kadar yardımcı olabilirdi ki bir yiyecek?

Ona bu yüce gönüllülüğünden dolayı minnettarlığımızı göstermek, evde onu layık olduğu gibi yapıp afiyetle yemek için biz de harekete geçtik, kreple ilgili bilmeniz gereken her şeyi sıraladık. Artık onu daha çok sevecek, tam istediğiniz gibi yapabilecek ve her öğün yemek isteyeceksiniz, eminiz.

Krep tarifi

Her şeyini temelden öğrendiğimiz krebin en temel, en sade halini yapmayı da bilmek gerek. Zaten sade krebi yapmayı öğrendikten sonra kalanını yapmak sizin için çocuk oyuncağı olacaktır. O yüzden hazırlayın, yumurtaları, sütleri, mutfağı kreplerimizle fethetmeye gidiyoruz!

Her öğünün kurtarıcısı: Krep tarifi

Portakallı krep tarifi

Krebi bal, portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuklarından oluşan nefis bir sosla bir araya getirince tadına doyum olmuyor, adı da tüm dünyaya crepe suzette olarak yayılıyor. Tabii biz ona portakallı krep denemkten vazgeçmiyoruz, her gün evimize konuk etmek istiyoruz.

Portajkal reçeliyle de öyle bir süslenir ki, bakmalara doyulmaz: Portakallı krep tarifi

Peynirli tatlı krep tarifi

Birbiriyle yenmesi nedense garip karşılanan ama bizce dünyanın en uyumlu çiftlerinden olan peynir ve vişne reçeli ikilisini kreple bir araya getirdik. Yanında da bir demlik çayla bir tabak dolusu krebi bitiriverdik.

Artık onlara muhteşem üçlü diyoruz: Peynirli tatlı krep tarifi

Yoğurtlu krep tarifi

Harcında hep alışık olduğumuz gibi süt değil yoğurt kullanıyor, yoğurdun verdiği kıvam sayesinde yumuşacık bir dokuya kavuşan bu krebe ayrı bir hayran oluyoruz.

Her sabah olsa bıkmadan yenir: Yoğurtlu krep tarifi

Kakaolu krep tarifi

Klasik krep tarifi için gerekli olan malzemelere ufak bir dokunuşla kakaoyu da ekliyor ve ufacık bir değişimin bile nasıl lezzetli sonuçlar verebileceğine birlikte şahit oluyoruz.

Üzerine de mis gibi bir çikolata sos gelsin: Kakaolu krep tarifi

Bebekler için krep tarifi

Biz krebi yerken onlar aç mı kalsın dedik ve 1 yaşını doldurmuş miniklerimizin de afiyetle yiyebileceği nefis krepler hazırladık. Siz yine de bebeğinizin doktoruna danıştıktan ve içindeki malzemelerden herhangi birine karşı bir hassasiyeti, alerjisi olmadığından emin olmalısınız tabii.

Afiyet olsun onlara: Bebekler için krep tarifi

Sütsüz krep tarifi

Laktoz intoleransı olanlar, süt ve süt ürünleri tüketmeyenler de krep yemeli, yiyebilmeli! O zaman ne yapıyoruz, bu kez içinde hiçbir süt ürünü bulunmayan ama yumuşacık dokusundan da ödün vermeyen bir krep hazırlıyoruz.

İnanın, düşündüğünüzden bile kolay oluyor: Sütsüz krep tarifi

Karabuğday unlu krep tarifi

Krep dahi olsa yaptığınız hamur işlerinde beyaz un kullanmak istemiyor olabilir, hakkınızı daha sağlıklı un çeşitlerinden yana kullanıyor olabilirsiniz. Tam da bunun için içiniz rahat bir şekilde yiyebileceğiniz, besin lifi ve besin değeri açısından beyaz unla yapılanından çok daha sağlıklı ve besleyici olan bu tarifi değerlendirebilirsiniz.

Krebin en sağlıklı hali o olabilir: Karabuğday unlu krep tarifi

Çikolatalı muzlu krep tarifi

Karın gurultuları dört bir yanınızı sardığında ya da tatlı krizi bir anda bastırdığında size en iyi çözümü de krep sunar aslında. Tavada incecik, dantel gibi pişer, benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ve dilim dilim muzlarla sofralara gelir.

Favori tatlınız oluverir: Çikolatalı muzlu krep tarifi

Çikolatalı çilekli krep tarifi

Krep Tarifi

Çikolatalı Çilekli Krep Tarifi

Kreplere yaz mevsiminin esintilerini taşıyan çilekler, sabah, öğlen ya da akşam fark etmeksizin günün her anında yenebilecek, her seferinde de midenize şenlik yaşatacak kreplere eşlik etmek için geldi bu kez. Uzatmalı sevgilisi çikolatayı da yanında getirmeyi unutmadı tabii.

İyi ki geldiler: Çikolatalı çilekli krep tarifi

Muzlu rulo krep tarifi

Evet, yine muz var. Çünkü muzu krebe pek bir yakıştırıyoruz. Ama bu kez farklılığı krep hamurunda yaratıyoruz. Hamurunu kakaoyla renklendirdiğimiz misler gibi kreplerimiz hazır olunca çikolata kremasıyla beziyor, arasına muzlarımızı yerleştiriyoruz.

Yanına ceviz içi koyup üzerine de bal gezdirmeyi ihmal etmiyoruz: Muzlu rulo krep tarifi

Ispanaklı akıtma tarifi

Akıtma da bir krep aslında. Haliyle ona da yer vermek gerek dedik, onu sıradanlıktan kurtarıp çıkardık karşınıza. Rengine bakıp gıda boyası kullandık sanmayın, hepsi ıspanağın marifeti. Akşam yemeğinde ıspanaklı akıtmalarınızı rulo haline getirip üzerine de yoğurt gezdirebilir, akıtmayı akşam yemeklerinin bile yıldızı haline getirebilirsiniz.

Doğadan ilham aldık: Ispanaklı akıtma tarifi

Krebin süper gücünden yararlanalım: Krepli tarifler

Tatlı ve tuzlu krep çeşitleri verdik ama yetmez dedik. Çünkü krebin başrolde olmadığı ama başrolü lezzetiyle kapabilecek güce eriştiği tarifler de var. Mesela tavukla bir araya gelip nefis bir ana yemek de olabiliyor krep, kat kat dizilip nefis bir pasta da. Çünkü dedik ya krebin süper güçleri var aslında.

Tavuklu krep tarifi

Tuzlu krep dendiğinde şaşırıyorsanız size hemen uygulamalı olarak görme fırsatı sunuyoruz. Tuzlu krebimizi hazırlıyor, tavuklu, soğanlı, dolmalık biberli bir karışımla buluşturuyoruz onu. Ana yemek olup çıkıyor, gören herkesin iştahını açıyor.

Midelere doğru leziz bir yolculuğa çıkıyor: Tavuklu krep tarifi

Krep kanepe tarifi

Krep Kanepe

Krepten Kanepe Yapımı

Evinize önem verdiğiniz misafirleriniz geliyor ve siz, onlara nefis başlangıçtan tatlıya nefis ve farklı yemekler mi sunmak istiyorsunuz? O zaman sizi böyle alalım, çünkü çok şık, çok havalı, çok leziz bir tarifimiz var bizim. Kendisi somon füme ve labne peynirle lezzetini katlayan, krepten hazırlanmış bir kanepe olur. Ekmekle şipşak hazırlanan kanepelerden daha uğraştırıcıdır ama emeğinizin hakkını sonuna kadar verir, herkesin beğenisini toplar, kimse elinden düşürmek istemez.

Ana yemeğe kadar herkes doymuş olur: Krep kanepe tarifi

Üç peynirli krep pasta tarifi

İsterseniz uzun uzun, belki öğlene dek yapmayı sevdiğiniz o hafta sonu kahvaltıları için değerlendirin, isterseniz misafirlerinizi ağırlayacağınız çay saatlerinde ya da pratik bir öğün olarak fark etmez, en sevdiğiniz peynirlerle lezzeti katlanan bu krepler, size bugüne dek yediklerinizi unutturacak.

"Neden daha önce böylesini denememiştim" dedirtecek: Üç peynirli krep pasta tarifi

Fırınsız krep pasta tarifi

İncecik kreplerin arasına labne peynirli, kolayca hazırlanan bir krema geliyor, aralarına ve üzerine eklenen Türk kahvesi ile ortaya tiramisuyu bile kıskandıracak nefis bir lezzet çıkıyor.

Şu şıklığa bakar mısınız: Fırınsız krep pasta tarifi

Etli krep tarifi

En başından beri söylüyoruz, krep sadece bir kahvaltılık, hadi bilemediniz bir tatlı değildir aslında. Yeri geldiğinde en ala ana yemeğe de dönüşebilir.

Mesela şöyle: Etli krep tarifi

Fırında rulo krep tarifi

Diyelim ki sabah kahvaltısı için bol bol krep yaptınız ama sofradaki herkes tahmin ettiğinizden çok daha kısa sürede soydu ve birçok krep kaldı. İşte o krepleri değerlendirmenin en lezzetli yollarından biri hemen aşağıda sizi bekliyor. Tabii siz sadece artanları değerlendirmek olarak düşünmeyin onu, sadece bu tarif için bile tavalar dolusu krep hazırlasanız yeri.

Öylesine lezzetli, öylesine doyurucu: Fırında rulo krep tarifi

Üç çeşit krep tarifi

Mis gibi kreplerimizi hazırlıyor, hemen ardından onları nefis bir pastacı kremasıyla buluşturuyor, en sevdiğimiz meyvelerle, kuruyemişlerle, bal ve çikolata gibi farklı malzemelerle bir araya getiriyoruz.

Hangisini ilk önce yiyeceğimizi şaşırıyoruz: Üç çeşit krep tarifi

Manisa bohça kebabı tarifi

Krep, aslında yıllar yıllar önceden beri hepimizin evinde yaptığı bir tarif. Her ne kadar yabancı menşeli bir adı olsa da çok bizden. Manisa bohça kebabı gibi yöresel bir lezzetimizde bile parmağı var kendisinin. Bezelyeler ve kuş başı etle hazırlanan nefis bir karışım, kendine yuva olarak krebi seçer. Krep de sarıp sarmalar onları...

Çünkü bilir ki birlikte çok daha güzeller: Manisa bohça kebabı tarifi

Çikolatalı krep pasta tarifi

Çikolatalı Krep Pasta Tarifi

Krepleri tek tek yemek yerine birlikteliklerinden güç alalım dedik, çikolata ezmeli nefis bir krema hazırladık onlara. Üzerine de bitter çikolaya, beyaz çikolata, frambuaz, antep fıstğı... kısacası canımız ne istiyorsa koyduk. Nasıl güzel oldu, denemeden inanamazsınız lezzetine.

Buyurun deneyin o zaman: Çikolatalı krep pasta tarifi

Restoran bonusu: Ar Ruha Restaurant’tan şıllık (şıllıki) tatlısı tarifi

Şıllık Tatlısı Tarifi

Şanlıurfa'dan ülkemizin dört bir yana yayılan bu nefis tatlı, şerbetli krep tatlısı olarak da biliniyor. Her zaman yaptığımız krep hamurundan çok az daha koyu olan ama akışkanlığını koruyan bir hamurla hazırlanan tatlı, nefis şerbetiyle buluşunca anlam buluyor, şerbetli olmasına rağmen yemelere doyulmuyor.

Alametifarikası ceviz içi: Ar Ruha Restaurant’tan şıllık (şıllıki) tatlısı tarifi

Eğer krep yapımı ile ilgili aklınıza takılanlar varsa, "Bana tarif değil de krep yapmanın püf noktaları lazım" diyorsanız, sizi hemen aşağıya doğru alalım. Krep nasıl yapılır, krep kıvamı nasıl olmalıdır, krep nasıl pişirilir tek tek anlatalım. Buyursunlar...

Krep hamuru önemli: Krep nasıl yapılır?

krep-tarifi

Krep için bilmeniz gereken ilk şey onun pancake'ten farklı bir lezzet olduğu. Mesela pancake'in aksine kreplerin incecik olması makbul. Dolayısıyla krep hamuruna kabartma tozu konulmuyor. Peki, temel krep hamuruna neler konuluyor? En basit haliyle, yumurta, süt, su, yağ, un ve tuz konuluyor. Az malzemeyle çok ve büyük işler başarmanın sırrı adeta krepte gizli. Bu malzemelerle hazırlanan krepler elbette sonrasında çeşit çeşit malzemeyle bir araya geliyor, oraya da geleceğiz ama önce püf noktalarını öğrenmek lazım.

Krep malzemelerini bilmek yetmez: Krep yapmanın püf noktaları

Krebinizin daha lezzetli, daha kıvamlı olması, birkaç temel püf noktaya bakıyor aslında. Daha hazırlık aşamasındayken temelleri atılıyor mükemmel kreplerin. Hamurunu hazırlamadan önce yumurtalarınızı dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına gelmenizi beklemeniz gerekiyor. Hattas adece yumurta değil, tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması büyük önem taşıyor. Çünkü oda sıcaklığındaki malzemelerle krep hamurunuz daha kıvamlı, daha lezzetli oluveriyor.

Hamuru hazırlarken kullanacağınız un, diğer önemli noktalardan biri. İyi kalitede bir un kullanmalısınız. Yumurtalarınızı iyice çırpıktan sonraysa unu içine yavaş yavaş elemelisiniz. Hamurunuzu hazırlarken mutlaka bu aşamaya dikkat edin. Elenerek hava alan un, daha mükemmel bir hamur elde etmenizi sağlayacaktır. Çırpma aşamasında içinde minicik bile olsa un bırakmadan, homojen bir görünüm alana kadar çırpın. Tüm malzemeler birbirine iyice karışsın.

Tatlı krep hamuru hazırlıyorsanız, içine bir tutam tuz atmayı ihmal etmeyin. Aynı şekilde tuzlu krep hamuru hazırlıyorsanız içine bir tutam şeker atın. Tuz ve şeker birbirlerini tamamlayarak lezzetlerin daha fazla ön plana çıkmasını sağlıyor.

Hamura son bir müdahale: Krep hamurunun kıvamı

Krep hamurunu özellikle ilk kez hazırlayanlar için kıvam önemli bir konu. Çünkü tariflerde gördüğünüz miktarlarda koyduğunuz malzemelerle hazırladığınız hamurun çok sıvı olduğunu düşünüp panikleyebilirsiniz, paniklemeyin hatta sevinin. Çünkü krep hamurunun kıvamı kek hamurununkinden çok daha akışkan olur.

Akışkan kıvamlı nefis krep hamurunuzu hazırlayınca da işiniz bitmiyor tabii. Sırada onu güzellik uykusuna bırakmak var. Eğer vaktiniz varsa bir gece önceden, yoksa üzeri kapalı bir biçimde en az yarım saat buzdolabında bekletin. İçinde minik minik baloncuklar oluşmuş krep hamurunuz, iyi bir krebin habercisi çünkü.

Dinlendirdikten sonraysa hafifçe karıştırarak pişirmeye hazırlayın onu.

Krep hamurunu ocaktaki macerasına doğru alıyoruz: Krep tavası

Hamurunuzu misler gibi yaptınız, tam kıvamında hazırladınız. Sıra geldi bu nefis hamuru nasıl pişireceğinize. Tam da bu noktada kullanacağınız tavanın kalitesi devreye giriyor. Yukarıda da gördüğünüz gibi ncecik bir krep tavanız varsa ne ala. Yoksa Teflon tava tercihiniz olsun mutlaka. Çünkü kreplerin tavaya yapışmasını, yanmasını hiç birimiz istemeyiz. Orta ısıda tavanızı ısıtın ve çok hafifçe yağlayın. Yağı bir peçete yardımıyla eşit miktarda dağıttıktan sonra krep hamurunuzu tavaya dökün.

Krebe şekil verme sorunu: Şekilli krep

Krebe şekil verme konusu oldukça sınırsız aslında. Bazen sadece tam bir yuvarlak yapmak için uğraşırsınız bazen internetten görüp hayran olduğunuz çok uçuk bir şekilli krebi yapmaya çalışırsınız. O yüzden durum aslında biraz karışık ama şimdi en basitinden başlayarak açıklayacağız hepsini.

Krep yaparken birbirinin aynı düzgün yuvarlaklar elde etmek istiyorsanız ve krep tavanız yoksa kullandığınız tavaya krep hamurunu dökerken biraz incelikli davranmanız gerekiyor. Bir yöntem olarak, kepçeye doldurduğunuz krep hamurunu tavanın tam ortasını hedefleyerek dökebilirsiniz. Bu sırada tavayı elinizde ve havada tutarsanız hamurun tavanın ortasından kenarlarına orantılı bir şekilde dağılmasını sağlayabilirsiniz.

İkinci yöntemse biraz daha farklı. Ağzı geniş büyük bir kap ya da şişenin içine bütün krep hamurunu döküp sonrasında tavaya birer kreplik hamurlar şeklinde dökmek. Ama bu biraz riskli. Çünkü krebi tavaya dökerken ister kepçe kullanın ister büyük bir kap, her bir krep için eşit olacak şekilde hamur konulmalı. Göz kararı yapmak birbirine benzer ve düzgün yuvarlaklar elde etmek için pek de doğru bir tercih olmayacaktır.

Gerçek anlamda şekilli krep içinse şekli kendinden krep tavaları ya da krep yapma makinesi kullanmak en pratik yöntem olacaktır. Elbette evinizde bunlar yoksa şekilli krep yapamazsınız diye bir kural yok, alasını bile yaparız. Tek ihtiyacınız olan ince uçlu bir şişe, kap ya da tıpkı kremalara şekil verirken yaptığımız gibi sağlam bir poşet.

İnce uçlu şişe ya da kabınız varsa içine tüm krep hamurunu doldurup tavaya vermek istediğiniz şekli kalemle çizer gibi krep hamurunu akıtarak çizebilirsiniz. Eğer poşet kullanacaksanız krep hamurunu içine koyabileceğiniz sağlam ve kalın bir poşet bulun ve krep hamurunu içine doldurup bir ucundan poşete küçük bir delik açın. Yalnız krep hamuru oldukça akışkan olduğu için gerçekten ufacık bir delik açmanız gerektiğini de unutmayın. Aksi takdirde poşetteki delikten istemediğiniz kadar çok hamur akar ve yapmak istediğiniz şekil bozulur.

O krep nasıl çevrilir ki öyle: Tavada krep çevirme

Tavada krep yaparken siz de hep başkalarında gördüğünüz gibi krebi tavadan havalandırıp ters çevirerek pişirmeye devam etmek istediyseniz, yalnız değilsiniz. Hepimiz bunu yapmak için az başarısız deneme yapmadık. Şimdi olayı anlatıyoruz. Öncelikle tavanızın yağlı olması gerekiyor ki krebiniz yapışmadan hop diye havalanabilsin. İkinci olarak tavayı sapından tutup vücudunuzdan uzaklaştırmanız gerekiyor. Kolunuz dirsekten hafif kırık olsun ama gövdenize çok yakın olmasın. Krebi havaya fırlatmadan önce hafifçe de eğleniz gerekiyor sağ ya da sola doğru. Püf noktaları bunlar ama tabii yetenek de gerektiren bir iş. Alacağınız sonucun başarısı biraz da sizin kabiliyetinize kalıyor yani.

Eğer bunlarla uğraşmak istemiyorsanız daha kolay yolu da var, o da mutfaktaki can dostlarımızdan spatula. Döktüğünüz incecik krebe hasar vermeden spatulayı hafifçe pişen tarafına doğru sokup hop diye çevirebilirsiniz.

Bunu da yapamıyorum ki spatulaya takılıp kalıyor krebin yarısı, sonra pişmeyen diğer yarısına yapışıveriyor diyorsanız o zaman size çift taraflı krep tavasını önerebiliriz. Hiç uğraş derdi olmadan, eski ocaklı tost makinelerine, balık tavalarına benzeyen bu alet, evde krep yapmayı alışkanlık haline getirenler için oldukça iyi bir alternatif.

Krebin üstünde siyahlıklar oluşuyor hep: Krep pişirme

tchibo

tchibo

Krep pişirme makineniz de olsa krep tavanız da kreplerin üzerinde göz göz siyahlıklar oluşur. Eğer bunu dert ediyorsanız etmeyin çünkü krebin makbulü zaten böylesidir. O siyahlıklar oluştuğunda krebiniz pişmiş demektir.


Doyamayanlar için bir de videomuz var!

Yorumlar

0 yorum yapılmış

Vallahi Bırakmayız, Bir Tabak Daha?