Yemek.com
Bereketli Bir Yıl İçin:

Yılbaşı Pastası Tarifi

Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakmanın verdiği yetkiye dayanarak, biten yılın şerefine yılbaşı pastasını sofranın en ortasına tüm heybetiyle yerleştiriyoruz.

Bereketin, bolluğun hiç eksik olmadığı bir yıl olması dileğimizle bol nar taneleri kullanıyor ve pastanızın bereketini paylaşıyoruz. Tertemiz bir başlangıcı ise beyaz çikolatalı pastacı kreması temsil ediyor. Yani kısacası biz yeni yıl temennilerimizi nefis bir tatlıda birleştiriyoruz. Bu yıla da şöyle yumuşacık pandispanyalı bir pasta yakışırdı. Önce şahane bir pandispanya yapıyor, kek kabartma yöntemleriyle ou bir güzel kabartıyoruz. Ardından nefis mi nefis bir pastacı kreması hazırlıyor, beyaz çikolatayla da güzelleştiriyoruz. Yılbaşı yemekleri menüsünün şahane finalini yapacak pastamızı hazır ediyoruz.

Sağlığın, huzurun, mutluluğun ve tüm güzel duyguların sizinle olacağı nefis bir sene için... Bir dilim yılbaşı pastasını paylaşmaz mıyız?

Afiyetler olsun, mutlu seneler.

KAÇ
KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

45 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

40 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Pandispanya İçin:

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilin

Kreması için:

  • 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 120 gram eritilmiş beyaz çikolata (benmari usulü)
  • 200 gram krem peynir

Kaplaması için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1/2 su bardağı soğuk su

Keki ıslatmak için:

  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Yılbaşı Pastası Tarifinin Püf Noktası

Pandispanyayı dilimlemek için iyice soğumasını bekleyin. Pastacı kremasının üzerine streç film örterek soğutursanız, kremanızın kabuk tutmasını önlersiniz. Hazırladığınız pastayı süslemeden bir gece dolapta bekletirseniz daha da lezzetli olacaktır.

Nasıl Yapılır?

  1. Pasta için 19 cmlik kalıbınızı yağlı kağıt ile kaplayın.

  2. Yumurtaları karıştırma kabına alın. Üzerine şekeri yavaş yavaş ekleyin ve iki kat hacim kazanıp bembeyaz bir köpük olana kadar çırpın.

  3. Mikseri en düşük ayara getirin. Un, kabartma tozu, karbonat ve vanilini eleyin.

  4. Unu 3-4 sefer de ekleyin. Unun topak olmaması ve yumurta hacminin kaybolmaması gerekiyor. En son spatula yardımıyla karışımı toparlayın. Topaklar varsa karışımı söndürmeden hafif daireler çizerek unu yedirin.

  5. Hazırlamış olduğunuz kalıbın içine boşaltın. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika kontrollü pişirin. Yüksek bir kek olduğu için uzun sürede pişiyor. Pişen keki 5 dakika fırın içinde bırakın.

  6. Daha sonra çıkarıp tamamen soğumasını bekletin. Eğer vaktiniz varsa tamamen soğuyan keki streçleyip buzdolabına kaldırın. 1 gün bekleyen pasta daha güzel olacaktır. Vaktiniz yoksa tamamen soğuduktan sonra en üst kabarık olan kısmı bir bıçak yardımıyla kesin. Kalan keki eşit kalınlıkta 3 parçaya bölün.

  7. Kremayı hazırlayın. Tereyağının içine pudra şekerini yavaş yavaş ekleyin ve mikserle karıştırın. İyice karıştıktan sonra kum kum olacaktır.

  8. Krem peyniri ekleyin ve mikserle karıştırmaya devam edin. İyice karışıp pudra şekeri tamamen eridikten sonra benmari usulü eritilmiş çikolatayı ekleyin. İyice karıştırın ve üzerini streçleyip buzdolabına kaldırın. En az 4 saat bekletin. Bir gece önceden hazırlarsanız daha iyi olur.

  9. Krem şantiyi de içerisine eklediğiniz suyle birlikte kıvam alıncaya kadar çırpın. Onu da streçleyip buzdolabında bekletin. Eğer krema ve pastayı bir gün önceden yaptıysanız,  krem şantiyi pasta ve kremayı birleştireceğiniz günde hazırlayabilirsiniz.

  10. Gelelim birleştirme aşamasına. Ilık sütün içinde şekeri eritin. Pastanın en alt kısmını en üste yerleştirin. Üst yüzeyin muntazam olması için. Birinci keki servis tabağına alın. Çok az sütle ıslatın.

  11. Kremayı sıkın ve güzelce yayın. Meyveleri yerleştirin. Diğer katı koyun.

  12. Onu da ilk kat gibi hazırlayın. Kekin kenarlarında çökmeler varsa buraları meyveyle destekleyin.

  13. Kremanız arttıysa kalan kremayı krem şantiyle birleştirin. Kalın bir tabaka halinde keke sürün. Fazlalığı spatula yardımıyla alın.

  14. Üzerini süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Yılbaşı Pastası Pişirme Önerisi

Fansız programda pişirmeniz tam anlamıyla istediğiniz dokuya ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Yılbaşı Pastası Tarifinin Servis Önerisi

Dilerseniz fındık parçalarıyla birlikte suyu iyi süzülmüş nar taneleri kullanabilir ve pastanızın içini de renklendirebilirsiniz. Çikolatalı şahane bir ganajla da kaplayabilirsiniz.