Yemek.com
Çıtırlık Onda:

Unlu Sirkeli Börek Tarifi

İçindeki un sayesinde el açması gibi olan, sirke sayesinde ise çıtır çıtır baklava yufkasına benzeyen inanılmaz pratik bir börek tarifi huzurlarınızda! Kullandığınız iki farklı malzeme ile böreğiniz bambaşka bir hale geliyor. Un ve sirke kullanarak klasik böreklerden bambaşka bir tarif hazırlayabilirsiniz. İç harcın seçimi tamamen size kalmış. Biz bugün en iyi eşlikçi peynir ve maydonoz ikilisi ile yaptık.Ancak bu böreğe kıymalı, patatesli ya da ıspanaklı harç da pek yakışır. Çaya, kahvaltıya, ana yemek yanına şipşak hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin. Şimdiden ellerinize sağlık!

KAÇ
KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sosu İçin:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için:

  • 200 gram peynir
  • 10 dal maydanoz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Sosu için bütün malzemeleri güzelce karıştırın.

  2. Yufkanızı tezgaha serin ve sekiz eş parçaya bölün. Her yerine fırça yardımıyla sosu sürün. Harcı içine yerleştirin. Geniş kısma iç harcınızı koyup rulo yapın.

  3. Tüm parçalara bu işlemi uygulayın. Fırın tepsisine dizin.Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu ya da susam serpin.

  4. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek 20-25 dakika kadar pişirin. Ardından fırından alıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.