Yemek.com
Püf Noktalarıyla:

Kuru Fasulye Tarifi

Geleneksel sofralarımızın, mutfağımızın sahip olduğu tüm yemek tariflerinin baş tacıdır aslında kuru fasulye. Tarifte yer alan kuru fasulyeler, cinsi ve önerilen pişirme süresine göre bir gece önceden ılık suya basılır. Sıvı yağda kavrulmuş kuru soğan, salça ve toz kırmızı bibere eklenen haşlanmış kuru fasulyeler, kabuk atmaması için kısık ateşte pişirilir. Ona en çok yakışan bulgur pilavı ya da tereyağlı pirinç pilavı eşliğinde soğuk ya da sıcak olarak servis edilir.

Yaz sofralarında kuru nane eşlik eder ona yanına buz gibi bir kase cacık. Sizin anlayacağınız mevsimsizdir kuru fasulye ve damaklarda kalan tadına doyum olmaz. Etli kuru fasulye severler de için et ekleyip, sucuklu kuru fasulye severler içine sucuk ekleyip deneyebilir. Sadece etsiz kuru fasulye severler için güzel değil, bu tarif! Düdüklüde kuru fasulye yapmak isteyenler pişirme süresini kısa tutabilirler.

"Kuru fasulye nasıl yapılır?" diyorsanız, enfes tarifimiz sizlerle..

Kuru fasulye tarifini hazırladık hazırlamasına da yanında ne olsun istersiniz? Önerdiğimiz gibi pilav ve cacık mı yoksa sadece iyi yapılmış bir mısır ekmeği mi? Haydi buyurun etsiz kuru fasulye tarifine!

Kuru fasulye tarifi videosu:
KALORİ:1 porsiyon için427/kcal

1 porsiyon için;

  • 22 gram protein
  • 42 gram karbonhidrat
  • 19 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

50 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 500 gram kuru fasulye (1 gece önceden suda bekletilmilş)
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Kuru Fasulye Tarifinin Püf Noktası

Kullandığınız fasulyenin cinsine göre suda bekletme işlemini kısa bir süreyle sınırlayabilirsiniz. Pişirme öncesi bir gece önceden suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri, üzerini çok az geçecek miktarda su ilavesiyle, düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Arzuya göre kurutulmuş acı biber ekleyebilir, sıvı yağın yanı sıra tereyağı da kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Kuru fasulye yemeği için 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencereye aktarın ve kızdırın.1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanların iyice kavrulması ve tereyağının doğal olması lezzeti arttıracaktır.

  2. Soğanlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

  3. Son olarak bir gece önceden suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri de tencereye ekleyin.

  4. Sonra 1-2 dakika karıştırın ve 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz şekeri ekleyin, kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Fasulyelerinizin cinsine göre su miktarını arttırabilirsiniz. Dilerseniz tavuk ya da et suyu da kullanabilirsiniz.

  5. Kuru fasulye hazır. Tane tane pişmiş pirinç pilavı, cacık ve salata ile kuru fasulye yemeğini servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kuru Fasulye Pişirme Önerisi

Tencerede pişen kuru fasulyeyi; karamelize ve yoğun bir tat vermesi için 1 yemek kaşığı bal ilavesi ile çömlek kapta, fırında 20 dakika daha pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Kuru Fasulye Tarifinin Servis Önerisi

Turşu ve taze soğan ekleyerek lezzeti zenginleştirebilirsiniz. Yoğurt, kuru fasulye ile güzel bir denge sağlar. Yoğurtlu bir tabakta servis edebilir veya yanında bir kase yoğurt sunabilirsiniz.

Kuru Fasulye Bir Gece Önceden Islatılmazsa Nasıl Pişirilir?

Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatmak bir sonraki gün için büyük kolaylık oluyor, kuru fasulyeyi pişirmek için ayıracağımız zaman bir hayli azalıyor ama her zaman bir gece önceden ıslatmanız gerektiğini hatırlamayabilir, aynı gün içinde canınız kuru fasulye yemek isteyebilir. Peki ya o zaman ne yapacaksınız? Kuru fasulyeyi suda bekletmeden de hazırlamanızı sağlayacak nefis bir yöntem var aslında. Hemen öğrenmek isteyenleri şu yazımıza bekleriz: Kuru Fasulye Bir Gece Önceden Islatılmazsa Nasıl Pişirilir?

Kuru Fasulyenin Gaz Yapmaması İçin Nasıl Pişirilir?

Kuru fasulyeyi çok seviyorsanız ancak gaz sorununa sebep olduğu için onunla aranıza mesafe koymak zorunda kaldıysanız size nefis bir haberimiz var! Kuru fasulyeyi gaz yapmasını önleyecek şekilde pişirmek mümkün. "Nasıl?" diyenleri hemen şu içeriğimize doğru alabiliriz: Kuru Fasulyenin Gaz Yapmaması İçin Aslında Onu Nasıl Pişirmelisiniz?

Kuru Fasulye Buzlukta Nasıl Saklanır?

Eğer kuru fasulyeleri her seferinde bir gün önceden ıslatmakla uğraşmak istemiyorsanız uygulayabileceğiniz nefis bir yöntem daha var. Kuru fasulyeleri bir seferde bolca hazırlayıp buzluğa atabilir, canınız kuru-pilav yemek istediğinde hızlıca çıkarıp değerlendirebilirsiniz. Kuru fasulyeyi buzlukta saklarken izlemeniz gereken adımlarıysa hemen şuradan öğrenebilirsiniz: Kuru Fasulye Buzlukta Nasıl Saklanır?

Kuru Fasulye Kaç Kalori?

1 porsiyon kuru fasulye yemeği 427 kaloridir.