Yemek.com
Tam Ölçülü, Mükemmel Kıvamlı:

Kolay Aşure Tarifi

Evlerimizin bereketine bereket katmak, sevdiklerimizle bu lezzetleri ve şükürleri paylaşmak için kollarımızı sıvadığımız günler geldi. Aşure zamanının tam da zamanı şimdi! Kollar sıvanıp koca koca tencereler ateşin üzerinde fokurmaya başlar. Bir gece önceden bakliyatların hazırlıklarına girişilir. Başlı başına emek ister aşure tarifi. İçerisinde bol bol malzeme olması makbul. Kuru fasulyesinden nohutuna, buğdayından cevizine içinde yok yok! Gelin hadi bugün tüm sevdiklerimizle paylaşmak adına tam kıvamında bir aşure tarifi hazırlayalım. Karşınızda: Kolay aşure tarifi! Tatlı tarifleriniz arasında en favoriniz olacak.

Tüm malzemeleri bir gece önceden haşlayarak ya da hazır haşlanmış bakliyatları kullanarak yapımına başlıyoruz. Muhteşem bir lezzet unsuru olarak suyun içerisine çubuk tarçın ve portakal kabuğu ilavesinde bulunuyoruz. Onların sayesinde muhteşem bir aromaları oluyor. Ağır ağır pişirerek kıvam almasını sağlıyor, aşurenin bereketine yakışacak kuru meyve ve yemişleri de ilave ediyoruz.

Kase kase yapılsın, bu lezzet konu komşu ile paylaşılsın! Oldu ki aşureleriniz arttı, hiç üzülmeyin. Aşure nasıl saklanır? içeriğimize de bir göz attıktan sonra kolay aşure tarifimize buyurun.

KALORİ:1 porsiyon için296/kcal
1 kase için;
  • 47 gram karbonhidrat
  • 6 gram protein
  • 9 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

15 kase

HAZIRLAMA
SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1,5 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1,5 çay bardağı soyulmuş çiğ badem
  • 1 çay bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
  • 1,5 çay bardağı kavrulmuş fındık
  • 1,5 çay bardağı kayısı
  • 4 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 6 adet kuru incir
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet portakal kabuğu
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su

Nasıl Yapılır?

  1. Kayısıları, incirleri suyun içerisinde beklettikten sonra minik küpler halinde doğrayın.

  2. Derin bir tencerenin içerisine 2,5 su bardağı kadar su koyun. İçerisine portakal kabuğu ve çubuk tarçını koyun. Kaynatmaya başlayın.

  3. Kaynadıktan 5 dakika sonra çubuk tarçın ve portakal kabuğunu suyun içerisinden çıkarın.

  4. Bir gece önceden suda bekletip kaynattığınız veya hazır haşlanmış bir şekilde satın aldığınız buğday, kuru fasulye ve nohutları kaynamakta olan suyun içerisine aktarın.

  5. O malzemelerde kaynamaya başladıktan sonra içerisine toz şekeri ilave edin. Toz şekeri azar azar, damak zevkinize göre ilave edebilirsiniz. Kısık ateşte güzelce karıştırarak kıvamlanmaya başlamasını sağlayın. Kıvam almaya başlayınca içerisine kayısı, incir, badem, fındık ve üzümü de koyun. Güzelce karıştırın.

  6. Kıvamı eğer sulu geldiyse gözünüze bir yemek kaşığı kadar nişasta ilave edebilirsiniz. Katı geldiyse de mutlaka su ilave edin.

  7. Birkaç dakika bu şekilde kaynadıktan sonra cevizini ilave edin ve kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alın. Ardından kaselere pay edin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini süsleyerek servis edin.

Kolay Aşure Tarifinin Servis Önerisi

Üzerini nar taneleri, fındık, fıstık, ceviz gibi kuru yemişlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Faydalı Bilgiler: Kolay Aşure Nasıl Yapılır?

En güzel aşure tariflerini hazırlamak için en önemli püf noktalarından biri de aşurenin kıvamı. İşte bu sırada aklınıza şu soru gelebilir: "Aşure kaç saat kaynatılır?" Gerçek aşure tariflerinde en az 2 saat kaynatılır. Başlı başına emek ister aşure tarifi. İçerisinde bol bol malzeme olması makbul. Kuru fasulyesinden nohutuna, buğdayından cevizine içinde yok yok! Gelin hadi bugün tüm sevdiklerimizle paylaşmak adına tam kıvamında ama çok daha kolay bir aşure yapalım. Mutfağın en acemisinin bile kolaylıkla yapabileceği aşure tarifimiz oldukça pratik.

Faydalı Bilgiler: Aşure Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

En güzel aşure tariflerini hazırlamak için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var aslında. Aşure yapmanın tüm sırları için sizi şöyle alalım: Aşure Yapmanın Püf Noktaları Ayrıca aşureye ekleyeceğiniz portakal kabuğu ve tarçının misler gibi kokusu suya geçiyor, tadını acılaştırmadan muhteşem bir lezzet veriyor. Bu nedenle ilk aşamada suya katıp sonradan çıkarıyoruz. Bakliyatlarınızı bir gece önceden suda ıslatıp ardından haşlarsanız zamandan kazanmış olursunuz. Dilerseniz hazır halde paketli şekilde satılan bakliyatlardan da kullanabilirsiniz. İçerisine dilediğiniz farklı kuru yemişi ilave edebilirsiniz ya da sevmediğiniz bir malzeme varsa çıkartarak da yapabilirsiniz. Şeker miktarını da damak zevkinize göre ayarlamanızı öneririz. Daha az şekerli seviyorsanız 1,5 ya da 2 su bardağı şeker ilave etmeniz yeterli olabilir. İçerisine dilerseniz vanilya da ekleyebilirsiniz. Kıvamı çok sulu olursa nişasta ilavesi ile koyulaştırın. Katı gelirse de sıcak su ilave edin.

Faydalı Bilgiler: Aşure Konserve Olur Mu?

Aşureyi uzun süre saklamanın bir diğer yolu olarak "Aşure konserve olur mu?" dediğinizi duyar gibiyiz. Hazırlamış olduğunuz aşureler son aşamada kaynar haldeyken cam kavanozlara aktarın. Üst kısmından 1 parmaklık boşluk kalacak kadar doldurup, kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Ardından kavanozları ters çevirerek oda sıcaklığında bekletin. Son olarak kapaklarını kontrol edin, kapaklar çekmişse konserve olarak saklamaya hazırdır. Bu sırada "Konserve aşure ne kadar dayanır?" sorusunu da cevaplayalım. Konserve aşureler yaklaşık 2 ay kadar saklanabilir.