Yemek.com
Elması Bol Unu Az:

Elmalı Islak Kek Tarifi

Evde kek yapmayı çok seviyor, farklı kek tarifleri arıyorsanız, size bol elmalı, ıslak dokulu, mis kokulu bir kek tarifimiz var!

Biz pasta gibi kalın bir dilim ve ıslak dokusunu kaybetmemiş bir kek olsun istedik. İçine 2 ölçü kek malzemesi koyduk ama ununu azaltıp, elma dilimlerini çoğalttık. Böylece elmanın aromasıyla ıslanmış, oldukça hafif bir tatlı tarifi oldu. Çayın, kahvenin yanına öyle yakışıyor ki, sanki birbirleri için yaratılmışlar!

Bu arada dilerseniz tarifi yarı ölçek hazırlayıp, ince bir elmalı ıslak kek de elde edebilirsiniz, öyle de nefis oluyor. Ama pişirme süresini de azaltmayı unutmayın. Bu bol malzemeli nefis mi nefis elmalı ıslak kek tarifimizi tatlandırmak için vanilyalı dondurmayla da denemenizi öneriyoruz. Videolu tarifimizi aşağıya bıraktık, keyfini çıkarmanız dileğiyle, afiyet olsun!

Tarifimizin videolu haline aşağıdan ulaşabilirsiniz.

KAÇ
KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

25 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

45 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 6 adet kırmızı elma (dilimlenmiş)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir karıştırma kasesinde yumurta ve toz şekeri birbirine karışıp, kremamsı bir kıvama gelene kadar çırpın.

  2. Üzerine eritilmiş tereyağı,süt, un, kabartma tozu, vanilin, tarçın ve dövülmüş ceviz içini de ekleyip tekrar karıştırın.

  3. Soyulmuş ve dilimlenmiş kırmızı elmaları da hazırladığınız kek harcının içerisine ekleyin ve güzelce karıştırdıktan sonra harcı, yağlanmış kek kalıbına aktarın.

  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 45 dakika pişirin. Kürdan ile içini kontrol edin. Eğer kürdana kek harcının sıvı hali bulaşmamışsa kekiniz olmuş demektir. Oda sıcaklığında ılımasını bekledikten sonra üzerine krem şanti sıkarak, ılık olarak servis edin. Afiyet olsun!

Elmalı Islak Kek Pişirme Önerisi

Fırınların pişirme süreleri ve performansları değişiklik gösterebiliyor. Bu yüzden söylediğimiz fırın derecelerini kendi fırınınızın performansına göre değerlendirip, kontrollü olarak pişirmenizde fayda var.

Elmalı Islak Kek Tarifinin Servis Önerisi

Kahve yanında, vanilyalı dondurmayla birlikte servis edebilirsiniz.