Yemek.com

Melek Çelik'in Tam Kıvamında Lezzetlerle Dolu Mutfağından 10 Şahane Tarif

4 Ağustos 2021

Sizden Gelenler köşemize gönderdiği her bir tarifini denemek isteyeceğiniz hamarat yazarlarımızdan Melek Çelik'in mutfağına konuk oluyoruz bugün!

Rengarenk tatlılardan damak çatlatan hamur işlerine, her gün birini yapmak isteyeceğiniz ana yemeklerden tarif defterinizin yıldızı olacak atıştırmalıklara, Melek'in ellerinden çıkan her lezzete bayılacak, en yakın zamanda denemek üzere tüm tariflerini bir bir kaydetmek isteyeceksiniz.

Melek'in efsane lezzetlerle dolu hesabını şu ana dek keşfetmediyseniz hemen şimdi takip etmeyi de unutmayın diyor ve başlıyoruz!

Tüm bu nefis tarifler için teşekkürlerimizle...

  • Ispanaklı peynirli kırpık börek tarifi

Su böreği lezzetini evde, kolayca yakalamanızı sağlayacak muazzam bir hamur işiyle başlıyoruz. Bu tarifi bir kez deneyince sık sık yapmak isteyeceğinize ise şimdiden eminiz.

Düşündüğünüzden çok daha pratik: Ispanaklı peynirli kırpık börek tarifi

  • Kakaolu çilekli yaz pastası tarifi

Mis gibi çilek kokusu ve lezzetiyle dolu bu pasta yaza çok yakışıyor, ferah ferah afiyetle yeniyor.

Bir dilim yiyen bir dilim daha istiyor: Kakaolu çilekli yaz pastası tarifi

  • Mayasız mısır unlu poğaça tarifi

Bugüne dek mısır unuyla poğaça yapmayı denemediyseniz efsane bir tadı kaçırıyorsunuz demektir. En yakın zamanda bu kıyır kıyır poğaça işe tanışın...

Çayı demlemeyi de unutmayın: Mayasız mısır unlu poğaça tarifi

  • Fırında zeytinyağlı kabak yemeği tarifi

Mevsimin en taze sebze ve meyvelerini en lezzetli şekilde değerlendirmeyi de ihmal etmeyen Melek'in mutfağından çıkan bu şahane yemekle tanışmak için geç kalmayın.

Kabağı bir de böyle deneyin: Fırında zeytinyağlı kabak yemeği tarifi

  • Ezmeli kebap tarifi

Kilis ve Antep çevresinde sıkça yapılan, yöresel tariflerimizin en özel ve lezzetlilerinden biri o. Evi bir anda en ala kebapçıya dönüştürmek istiyorsanız bu tarif tam size göre.

Parmak yedirten bir lezzet: Ezmeli kebap tarifi

  • Patates karnıyarık tarifi

Patlıcanla hazırlamaya alışık olduğumuz mis gibi karnıyarığı bu kez patatesle yapıyor, üzerinden de beşamel sosu eksik etmiyoruz. Çok daha başka, çok daha doyurucu bir lezzet ortaya çıkıyor.

Bize de patatesi sevmek için bir bahane daha çıkıyor: Patates karnıyarık tarifi

  • Kirazlı sütlü irmik tatlısı tarifi

Kirazları taze taze afiyetle yemeyi çok seviyoruz ama hazır mevsimiyken onu mutfakta da daha çok değerlendirebilir, şöyle mükemmel kıvamlı, bol sütlü bir irmik tatlısı hazırlayabiliriz.

Damakta ferah bir tatlılık olsun: Kirazlı sütlü irmik tatlısı tarifi

  • Çikolata soslu toplar tarifi

Hazırlaması 20 dakikanızı alacak, aniden bastıran tatlı krizlerine tek lokmasıyla dahi çözüm olabilecek enfes bir tatlı o.

Her tarif defterinde yerini almalı: Çikolata soslu toplar tarifi

  • İncirli kek tarifi

Ceviz içi ve incirle lezzetlenen keki, tam kıvamında kreması ve granül kahveyle hazırlanan özel şerbetiyle bu kek bildiklerinizden çok daha farklı.

Malzemelerinin uyumuyla şaşırtır: İncirli kek tarifi

  • Elmalı sütlü muhallebi tarifi

Klasik muhallebiyi her zaman yaparsınız, şimdi elmalı, tarçınlı, cevizli bir harçla hazırlanan bu özel muhallebiyi yapma zamanı!

Bildiklerinizi unutun: Elmalı sütlü muhallebi tarifi