Yemek.com

Kasım Ayı Boyunca En Çok Denenen ve Beğenilen 10 Tam Kıvamında Tarif

29 Kasım 2022

Kasım ayını ardımızda bırakırken, kış mevsimine hızlı bir geçiş yaparken bu ayın öne çıkanlarını şöyle bir derleyelim dedik, Kasım ayının en çok beğenilen tariflerini bir araya getirdik.

İçlerinde henüz deneme şansı bulamadıklarınız varsa ilk fırsatta gönül rahatlığıyla deneyebilir, tam tutan ölçüleriyle bu tarifleri siz de tarif defterlerinizin başköşesine kaydedebilirsiniz. Çünkü her birinde aldığınız sonuca bayılacak, bir kez deneyince sık sık yapmaya karar vereceksiniz, eminiz.

Buyursunlar, Kasım ayı boyunca mutfaklara en çok konuk edilen, tam kıvamında tarifleri sayesinde en çok beğenilen tariflerimiz...

  • Yeşil mercimek çorbası tarifi

Her kaşığıyla içimizi ısıtan şifa dolu bir başlangıç yapıyoruz! Kasım ayının en sevileni olmayı başaran bu çorba tarifini hemen şimdi bir köşeye kaydedin, önümüz kış, daha çok lazım olacak.

Her gün olsa bıkmadan kaşıklarız: Yeşil mercimek çorbası tarifi

  • Talaş böreği tarifi

Bir börek düşünün, tavuklu ve garnitürlü harcıyla neredeyse ana yemek gücüne ulaşsın, tek bir tanesiyle bile tıka basa doyursun, mideleri şenlendirsin... Evet işte o börek tam karşınızda duruyor...

Bu tarif her eve lazım: Talaş böreği tarifi

  • Anne kurabiyesi tarifi

Sadece kokusunu duyduğunuzda bile sizi çocukluğunuza götürüverecek bir tarifle devam ediyoruz şimdi. Bu tarifi paylaştığımız andan beri deneyenlerden gelen tepkiler yüz güldürdü, tadına bakanlar anne elinden çıkmışçasına özenli ve nefis aromalı bu kurabiyenin tarifini sormadan edemedi.

Sizde de mutlaka bulunması gereken o tarif tam karşınızda şimdi: Anne kurabiyesi tarifi

  • Ispanak graten tarifi

Tam da mevsimiyken sofralarımıza bol bol taşımamız gereken şifa dolu lezzetlerden ıspanak da Kasım boyunca bizimle sık sık bir araya gelen isimlerden. Özellikle beşamel sosla lezzetlenen bu halinin ıspanak sevmeyenlerin bile kalbini çaldığını söylesek hiç de yanlış olmaz.

Denemeyen bilemez: Ispanak graten tarifi

  • Düdüklüde kuru fasulye tarifi

Şimdi de sırada özellikle sonbahar-kış sofralarında görmekten en çok mutluluk duyduğumuz isimlerden kuru fasulye var. Damakta eriyen, lokum gibi kıvamını düdüklü tencereye borçlu.

Böylesi çok daha pratik ve leziz: Düdüklüde kuru fasulye tarifi

  • Keledoş tarifi

Her zaman olduğu gibi bu ay da birçok yöresel tarifimizi birlikte keşfettik bildiğiniz gibi. İşte o güzelim yöresel tariflerimiz içinde en sevilenlerden biri Van mutfağından çıkan bu efsane lezzet oldu.

Bol malzemeli, çok doyurucu bir lezzet o: Keledoş tarifi

  • Kayseri mantısı tarifi

Lezzet yolculuğuna yöresel bir tarif olarak başlayan ancak muazzam tadı sayesinde ünü tüm ülkeye yayılan, hatta dünya çapında bir lezzete dönüşen Kayseri mantısı da bu ay menülerimizde yer verdiğimiz isimlerdendi. Kendisi bu tarif sayesinde birçok takipçimizin de sofrasına konuk oldu ve pek sevildi.

Daha önce bu tarifi denemediyseniz şimdi tam zamanı: Kayseri mantısı tarifi

  • Hamsi kuşu tarifi

Sofrasından balıkları eksik etmeyenlerin bu ayki tercihi hamsi oldu. Hamsilerin de içi dolu dolu bu hali çok konuşuldu.

Siz de ilk fırsatta onu sofranıza konuk edin: Hamsi kuşu tarifi

  • Ayva marmelatı tarifi

Mevsimin en taze isimlerini sofralarımıza konuk etmeye özen gösterdiğimiz Kasım ayı boyunca mis gibi ayvaları da unutmadık, mevsimi geçmeden ayvalarla yaptığımız bu marmelatlar sayesinde ayva lezzetini kavanozlara doldurduk ve tüm yıla yaydık.

Hadi siz de bize katılın: Ayva marmelatı tarifi

  • Fırında kabak tatlısı tarifi

Ve tabii ki Kasım ayının en çok öne çıkan isimlerinden biriyle, bal kabaklarıyla listemizi sonlandırıyoruz. Bu ay birçoğumuzun evine konuk olan bu tarifte bal kabakları kısa sürede lokum gibi oluyor, kıvamıyla damak çatlatıyor...

Bal kabağı sezonu kapanmadan elinizi çabuk tutun: Fırında kabak tatlısı tarifi