Yemek.com
İşin Sırrı Hamurunda:

Pofuduk Poğaça Tarifi

Üzerine bastırdığınızda içine göçüp sonra hemencecik eski formuna dönen, iç dokusu yumuşacık bir poğaçayı misafir ediyoruz. Bu puf puf kabaran poğaçaların en önemli sırlarının başında içerisinde ılık malzemeler kullanmak geliyor. Kullanacağınız tüm sıvı malzemelerin ılık olması ve diğer malzemelerin oda sıcaklığına olması o pofuduk kıvamı yakalamanıza yardımcı oluyor. Poğaça tarifinin en önemli ikinci püf noktası ise mayalandırma kısmı. Hamurunuzu önce oda sıcaklığında mayalandırın mutlaka. Poğaça şeklini verdikten sonra bırakın biraz daha dinlensin, güzelleşsin. Yumuşacık kıvamının sırrı malzemelerse, pişerken pofuduk poğaça olmasının sırrı mayalandırma işlemi. Bu noktalara dikkat edin, gerisini hiç düşünmeyin. Herkesin sırlarının peşinden koşacağı tarifimize bekleniyorsunuz.

KALORİ:1 kişi için;150/kcal

1 kişi; için;

  • 6 g protein
  • 20 g karbonhidrat
  • 8 g yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

1 tepsi

HAZIRLAMA
SÜRESİ

1.5 saat

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 - 4,5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta sarısı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Pofuduk Poğaça Tarifinin Püf Noktası

Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Süt ve suyu ılık kullanmaya dikkat edin. Mayalandırma işlemini eğer soğuk havalarda gerçekleştiriyorsanız fırının içinde de fırın kapalı bir vaziyetteyken yapabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Unun bir kısmını derin bir kaba alın. Mayayı da ekleyip güzelce karıştırın. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Yağ, su ve sütü ekleyin. Şeker ve tuzu da ilave ettikten sonra yoğurmaya başlayın.

  2. Kalan unu da azar azar ekledikten sonra ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 40 dakika mayalandırın.

  3. Mayalanan hamurdan bezeler koparıp elinizle yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve mavi haşhaş dökün. 15 dakika da tepside mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kontrollü pişirin.

  4. Pofuduk poğaça tarifiniz hazır. Afiyet olsun.

Pofuduk Poğaça Pişirme Önerisi

İç malzemelerini patatesli, peynirli, kıymalı ya da dilediğiniz başka malzemelerle hazırladığınız harçlarla doldurarak da pişirebilirsiniz.