Yemek.com
Pankeke Benzer:

Kaşık Dökmesi Tarifi

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak kaşık dökmesi tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Pancake'e benzerliğiyle dikkat çeken bu enfes lezzet, her lokmasıyla damakları şenlendiriyor. İster misafir sofralarında, ister aile kahvaltılarında pratik bir şekilde hazırlanabilen kaşık dökmesi, yumuşacık dokusuyla da yedikçe yedirtiyor.

Hamurunun nefis kokusu, sabahları uyanmanın en güzel nedenlerinden biri olacak. Kaşık dökmesinin tarifini adım adım takip ederek, kahvaltı sofralarınıza ayrı bir keyif ve lezzet sunabilirsiniz. İster üzerine bal sürüp tatlandırın, ister yanında peynir gibi tuzlu kahvaltılıklarla tüketin; kaşık dökmesi, güne lezzetli bir başlangıç yapmanın en güzel yollarından biri.

Şimdiden, kaşık dökmesiyle geçireceğiniz keyif dolu anların tadını çıkarın!

KALORİ:1 porsiyon için236/kcal

1 porsiyon için;

  • 34 gram karbonhidrat
  • 7 gram protein
  • 8 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1,5 - 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Kaşık Dökmesi Tarifinin Püf Noktası

Unu eleyerek ilave ederseniz hem topaklanma riskini ortadan kaldırmış olursunuz hem de daha pofuduk bir kıvama sahip olmasına yardımcı olursunuz. Kullanacağınız süzme yoğurt daha yoğun bir kıvam ve lezzet verecektir.

Nasıl Yapılır?

  1. Kaşık dökmesi için derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Hafifçe çırpın.

  2. Üzerine yoğurt, süzme yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın.

  3. Elenmiş unu ve kabartma tozunu karışıma ekleyin. Unun topaklanmamasına özellikle dikkat edin. Tuz ve şekeri de ilave edip karışımı tamamen homojen hale getirin. Bu aşamada malzemelerin eşit dağılması önemlidir.

  4. İnce, yanmaz ve yapışmaz bir tavayı hafifçe yağlayın. Tavayı iyice ısıtın. Hazırladığınız hamurdan bir kaşık alarak tavaya dökün. Kaşık yardımıyla hamurunuzun yuvarlak ve düzgün bir şekil almasını sağlayın.

  5. Kaşık dökmesini spatula yardımıyla çevirerek hem ön hem de arka tarafının eşit ve güzel bir renk almasını sağlayın. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Her kaşık dökmesini pişirirken tavanızın ısısını kontrol edin. Kaşık dökmesi hazır, afiyet olsun.

Kaşık Dökmesi Pişirme Önerisi

Tavanın ısısını iyi kontrol edin. Orta ateşte tutmak genellikle idealdir. Tava çok sıcak olursa dışı çabuk kızarırken içi tam olarak pişmeyebilir.

Kaşık Dökmesi Tarifinin Servis Önerisi

Üzerine pudra şekeri serpebilir, ister tatlı ister tuzlu malzemelerle servis ederek afiyetle yiyebilirsiniz.