Yemek.com
Kıvamı Tam Yerinde:

Gelin Pastası Tarifi

Gelin pastası tarifi, adı gibi muhteşem bir tatlı deneyimi sunuyor. Bu tarif, geleneksel pasta tariflerinden farklı. Süt ile ıslatılmış nefis bir kek tabanı, üstüne eklenen ipeksi muhallebiyle taçlanıyor ve sonuç olarak çay saatlerinizin yıldızı olmaya aday.

Keki şahane bir şekilde kabarıyor, ardından sütün tatlı dokunuşuyla yumuşuyor. Üzerine eklenen muhallebi, tadı damağınızda kalacak bir lezzet sunuyor. Bu pasta, yıllardır aradığınız o hafif ve nefis tatlıya dönüşecek. Bir dilimle yetinmeyeceksiniz, emin olun.

En güzel yanı, bu tarifin ekstra malzemelere ihtiyaç duymaması. Mutfağınızda bulunan malzemelerle harikalar yaratmaya hazır mısınız? Şimdi kolları sıvayın ve çayınızın yanında keyifle yenecek bu nefis sütlü tatlıyı hazırlayın. Şimdiden ellerinize sağlık!

Gelin pastası tarifi videosu:
KALORİ:1 dilim için370/kcal

1 dilim için;

  • 10 gram protein
  • 58 gram karbonhidrat
  • 11 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

9 dilim

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Islatmak için:

  • 1,5 su bardağı soğuk süt

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için:

  • 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 50 gram fındık içi

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Gelin Pastası Tarifinin Püf Noktası

Kekinizin daha iyi kabarması için, yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelene dek güzelce çırpmayı ve kek kalıbınızın kenarlarını yağlamamayı unutmayın. Kek kalıbının kenarlarını yağlarsanız, kekiniz pişerken kenarlara tutunamayacağından ortası kabarık ancak kenarları basık olabilir. Kenarlarını yağlamadığınızda kek hamuru kabarırken kenarlara tutunur ve daha eşit şekilde kabarmış bir kek elde etmiş olursunuz.

Nasıl Yapılır?

  1. Gelin pastasının kekini hazırlamak için; derin bir kaba yumurtaları kırın ve üstüne toz şekeri ilave edin. Köpük kıvamına gelene dek, bir mikser yardımıyla yaklaşık 4-5 dakika boyunca çırpın.

  2. Köpük kıvamına gelene dek, bir mikser yardımıyla yaklaşık 4-5 dakika boyunca çırpın. Ardından bu karışıma un, kabartma tozu ve toz vanilini de ilave edip, mikserle 3 dakika daha çırpın.

  3. Ardından bu karışıma un, kabartma tozu ve toz vanilini de ilave edip, mikserle 3 dakika daha çırpın. Hazırladığınız kek karışımını sadece dibini yağladığınız kare, ısıya dayanıklı bir fırın kabına dökün.

  4. Hazırladığınız kek karışımını sadece dibini yağladığınız kare, ısıya dayanıklı bir fırın kabına dökün.

  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın. Pişme sırasında ara ara kontrol etmeyi unutmayın. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkartın ve tamamen soğuması için bir kenara kaldırın. Kek tamamen soğuduktan sonra üstüne sütü dökün ve sütün hepsini çekmesi için yaklaşık 20 dakika kadar bir kenarda bekletin.

  6. Muhallebisi için; süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alın ve bir tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.

  7. Ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirin. Kaynamaya başlayıp, boza gibi yoğun bir kıvam aldığında altını kapatın.

  8. Muhallebi biraz ılıklaştıktan sonra içersine toz krem şantiyi katın ve bir mikser yardımıyla yaklaşık 3-4 dakika boyunca çırpın.

  9. Sütü içerisine tamamen çekmiş olan kekinizin üstüne muhallebiyi güzelce yayın ve üstünü streç filmle kaplayıp bir gece buzdolabında bekletin.

  10. Ertesi gün üstünü bolca Hindistan ceviziyle kaplayın. Dilimleyin ve kırık fındıkla süsleyerek servis edin. Gelin pastası hazır. Afiyetler olsun!

Gelin Pastası Pişirme Önerisi

Kekinizi pişirirken, fırınınızı önceden ısıtın ve keki önerilen sıcaklıkta pişirin. Kekin pişip pişmediğini bir kürdan veya bıçakla kontrol ederek belirleyin. Kürdan veya bıçakı keke batırın, çıkardığınızda temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.

Gelin Pastası Tarifinin Servis Önerisi

Üst süslemesi için, kırık fındık yerine toz Antep fıstığı da kullanabilirsiniz. Dilerseniz ceviz de olur.

Gelin Pastasına Muhallebi Olarak Neler Kullanılabilir?

Gelin pastası kreması için nişastalı bir muhallebi tarifini hazırlayabilirsiniz. Daha sonra pişen muhallebiye toz krem şanti ekleyerek hazırlayıp gelin pastası yapımında kullanılabilir.

Gelin Pastasının Püf Noktaları Nelerdir?

Gelin pastası yapmanın püf noktası tam ölçülü keki ve kremasında saklıdır. Keki için yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından un, kabartma tozu ve toz vanilini de ilave edip, mikserle 3 dakika daha çırpın. Hazırladığınız keki önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişmeye bırakın. Kek tamamen soğuduktan sonra üstüne sütü dökün ve sütün hepsini çekmesi için 20 dakika bekletin. Muhallebisi için; süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alın ve bir tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın ve ocakta kıvam alana kadar pişirin. Daha sonra kekin üzerine muhallebiyi güzelce yayın ve bir gece buzdolabında bekletin.