Yemek.com

Artan Bayat Ekmekleri Değerlendirmenin En Lezzetli Yolu Olacak 14 Pratik Tarif

5 Ocak 2022

Sıkı takipçilerimiz geçen hafta Instagram hesabımızda sorduğumuz "Bütün halde ya da ufak parçalar halinde kalan, bayatlamaya başlayan ekmekleri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorumuzu mutlaka hatırlayacaktır. İşte bugün o soruya verdiğiniz cevapları bir araya getiriyor, hepimiz evlerimizde artan ekmeklerle neler yapıyoruz, sıralamaya başlıyoruz.

Sizin de evinizde sık sık ekmekler artıyorsa, bayatlamaya başlayan o ekmekleri israf etmemek için nasıl değerlendirebileceğinizi düşünüyorsanız buyurun hemen aşağıya. En pratiğinden en farklısına, artan ekmeklerle yapılan tarifler karşınızda!

  • Baharatlı kruton tarifi

Takipçilerimizden en çok gelen cevaplardan biri tabii ki birçoğumuzun da vazgeçilmezi olan bu nefis krutonlar! Bayat ekmekleri kıtır kıtır bir hale getiriyor, çorbalarımızın üzerine atıp misler gibi tüketmeye devam ediyoruz.

Ekmekler küp küp doğransın bakalım: Baharatlı kruton tarifi

  • Ev yapımı galeta unu tarifi

Bayat ekmekleri değerlendirmek için en çok kullanılan yöntemlerden biri de onları mis gibi galeta ununa dönüştürmek! Eğer sizin de evinizde bütün halinde ya da ufak parçalar olarak ekmekler artıyorsa biriktirip hızlıca galeta ununa dönüştürebilirsiniz.

İşte bu kadar kolay: Ev yapımı galeta unu tarifi

  • Bayat ekmek böreği tarifi

Bayat ekmekleri israf etmeyenlerden gelen nefis bir öneri daha karşınızda! Onları en sevdiğiniz malzemelerle bir araya getirerek şöyle mis gibi böreklere imza atabilirsiniz.

İster kahvaltıya ister çay saatine: Bayat ekmek böreği tarifi

  • Bayat ekmek böreği tarifi

Eğer börekte tercihiniz ıspanaklı olanlardan yanaysa artan ekmeklerle onu da en lezzetli şekilde hazırlayabilirsiniz.

Hem ekonomik hem de çok pratik: Bayat ekmek böreği tarifi

  • Islama köfte tarifi

Artan ekmekler için takipçilerimizden gelen bir başka öneri de bu mis gibi ıslama köfteler. Bu kez artan ekmekleri hem köfte harcının içinde hem de sunumunda kullanabileceksiniz.

Mis: Islama köfte tarifi

  • Anne usulü yumurtalı ekmek tarifi

Çocukluğumuzdan beri en çok sevdiğimiz, annemizin ellerinden yemeye alışık olduğumuz lezzetlerden biri o. Kendisi aynı zamanda bayat ekmekleri değerlendirmenin de en mis kokulu yolu.

Sabahlar onunla çok daha güzel: Anne usulü yumurtalı ekmek tarifi

  • Pizza tadında yumurtalı ekmek tarifi

Yumurtalı ekmeği çeşitlendirmeyi seven bir takipçimizin önerisini de söylemeden geçmek olmaz. Klasik yumurtalı ekmeğin lezzetini adeta pizza lezzetine dönüştürebilecek bir tarif karşınızda şimdi.

Deneyen herkes onu çok sevdi: Pizza tadında yumurtalı ekmek tarifi

  • Bayat ekmek köftesi tarifi

Klasik köftelerin harcında zaten bayat ekmekleri gönül rahatlığıyla kullanıyoruz ama bu kez durum başka. Bu kez başrol kıymanın değil bayat ekmeklerin!

Nefis baharatların katkılarıyla: Bayat ekmek köftesi tarifi

  • Ekmek mantısı (papara) tarifi

Bayat ekmekleri israf etmeyi bırakın, bu kez onları sofranın başköşesine konuk ediyoruz. Bu yemek için evdeki ekmekleri yemeyip bayatlamasını beklemek isteyeceksiniz.

Bu nasıl bir lezzet: Ekmek mantısı (papara) tarifi

  • Bayat ekmek pizzası tarifi

Canınız pizza yemek istediğinde ama uzun uzun pizza hamuru da hazırlamak istemediğinizde aklınıza hemen bu tarif gelsin. Evdeki bayat ekmekler, dilim dilim yemelik nefis pizzalara dönüşsün şimdi!

Üzerini en sevdiğiniz malzemelerle lezzetlendirmek elinizde: Bayat ekmek pizzası tarifi

  • Bayat ekmek yoğurtlaması tarifi

Artan ekmekler sütle ıslanıyor, soğan, sarımsak ve baharatların da desteğiyle nefis bir harca dönüşüyor. Sonrası kısa sürede hazırlanan mis gibi bir yemek oluyor.

Yedikçe yenir: Bayat ekmek yoğurtlaması tarifi

  • Çerkez tavuğu tarifi

Bayat ekmeği değerlendirme konusunda tam bir uzman sayılabilecek takipçilerimiz onu bu şekilde değerlendirebileceğimizi de hatırlattı, pek güzel oldu. İçinde bayat ekmek dilimleri olan bu Çerkez tavuğu, klasik bir mezeden çok daha fazlası oldu.

Onu sevmeyen yok: Çerkez tavuğu tarifi

  • Bayat ekmek tatlısı tarifi

Bayat ekmekleri hep tuzlu tariflerde değerlendirecek değiliz tabii ki. Mutfağımızın demirbaşı olan bu malzemeyle misler gibi tatlılar da yapabiliriz.

Bakınız yaptık bile: Bayat ekmek tatlısı tarifi

  • Bayat ekmek keki tarifi

Tadına bakanlar asla bayat ekmeklerle yaptığınıza inanamayacak, bu kek yeni favorilerinizden olacak.

Damla çikolataların katkılarıyla: Bayat ekmek keki tarifi