Yemek.com
Üzerinde Cevizi:

Sütlü Un Helvası Tarifi

Sofraların vazgeçilmezi, tatlı krizlerin kahramanı sütlü un helvası tarifimize hoş geldiniz! Bu enfes tatlı, sütlü dokusuyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Özellikle hızlı hazırlanışıyla dikkat çeken bu tarif, pratik tatlı arayışında olanların favorisi olmaya aday.

Ev yapımı lezzetlerin en özel hallerinden biri olan sütlü un helvası, sadece birkaç basit malzemeyle kolayca hazırlanabilir. Tek uğraştırıcı yanı unu uzun uzun ocak başında kavurmak ama bu lezzete değer. Siz de tarifimizdeki adımları takip ederek, mis gibi tereyağı kokuları arasında süzülen helvamızı mutfaklarınıza taşıyabilirsiniz.

İçindeki sütün yumuşacık lezzeti, unun kavrulmuş dokusuyla süslü sütlü un helvası, özel günlerden günlük atıştırmalıklara kadar her anınıza eşlik etmeye hazır. Yapımıyla sizi uğraştırmadan, lezzetiyle memnun eden bu tarif, hemen herkesin favorisi olacak.

Un helvası severler, şimdi tarifin detaylarına geçme vakti geldi! Haydi, sütlü un helvasıyla sevdiklerinize unutulmaz bir tatlı sürprizi yapın!

Sütlü un helvası tarifi videosu için:
KALORİ:1 porsiyon için480/kcal

1 porsiyon için;

  • 35 gram karbonhidrat
  • 6 gram protein
  • 36 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

45 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 150 gram tereyağı

Servisi için:

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Sütlü Un Helvası Tarifinin Püf Noktası

Sütlü şerbeti eklerken azar azar ilave etmek ve sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler ve homojen bir kıvam elde etmenizi sağlar.

Nasıl Yapılır?

  1. Sütlü un helvamızın ana unsurunu oluşturan süt ve şeker karışımını hazırlamak için 1 su bardağı süt ile yarım su bardağı şekeri nazikçe karıştırın. Şekerin tamamen erimesi için kısık ateşte biraz ısıtılmasını sağlayın. Şeker eriyip sütlü şerbet harika bir kıvama geldiğinde, şimdi sıra soğumaya bırakmakta.

  2. Ayrı bir tavada 150 gram tereyağını kısık ateşte eritin. 1 su bardağı unu ekleyip kısık ateşte renk alana kadar kavurun.

  3. Kavrulan una sütlü şerbeti azar azar ekleyip karıştırarak sütü çekmesini sağlayın.

  4. Helva kıvamına ulaştığında, bu karışıma bir su bardağı ceviz içi ekleyin. Cevizlerin kıtır dokusu, sütlü un helvamıza eşsiz bir lezzet katacak. Karışımı iyice karıştırın ve ocaktan alın.

  5. Suda ıslattığınız dondurma kepçesiyle şekil verdiğiniz sütlü un helvasını servis tabaklarına alın.

  6. Sütlü un helvanızı servis tabaklarına yerleştirdikten sonra, üzerini ceviz içi ve toz tarçın ile süsleyin. Afiyet olsun!

Sütlü Un Helvası Pişirme Önerisi

Kıvamlı ve koyu renkli bir un helvası hazırlamak için; 40-45 dakikalık pişirme süresini dikkate alın.

Sütlü Un Helvası Tarifinin Servis Önerisi

Sıcak sütlü un helvasının yanında vanilyalı dondurmayla servis yapabilirsiniz.